Mióta megszületett a gyerekünk romlik a házasságunk. Van erre szerintetek megoldás?
Figyelt kérdés
2 évet vártunk a babára, mindketten nagyon imádjuk és szerencsére a férjem kiváló apa. Tényleg egy rossz szavam sem lehet rá, mert sokkal többet tesz bele, mint amit egyébként munka mellett, ráadásul rossz beosztással (heti 4-5 nap 12 órázás) elvárnék tőle. Egymásra viszont hónapok óta nem fordítunk elég figyelmet, ha beszélgetünk mindig a gyerek a téma, ha próbálunk is másról beszélni 2 perc múlva mindig visszakanyarodunk a gyerkőchöz. 8 hónapja szültem és azóta csak 1x volt köztünk szex, az is előjátékkal együtt max.10 perc volt, számomra nem is kellemes egyáltalán. Szerintem ez a főproblémánk, hogy már csak anya és apa vagyunk. 11 éve vagyunk együtt, egyszer már volt köztünk elhidegülés, úgy 5 éve, de abból szépen kijöttünk. Most viszont nem tudom mi a megoldás, mert minden próbálkozásom zsákutca. Fáradt, nincs kedve vagy a gyerek nyűgös, máskor nekem van annyira nehéz napom, hogy gondolni se bírok ilyesmire. Voltunk nem rég kettesben randizni, de még alig hozták ki a vacsoránkat már jönni akart haza, mert aggódott a fiunkért. Ugyanannyit sikerült egymással foglalkoznunk, mint itthon, semennyit. Konfliktus nem szokott köztünk egyáltalán lenni, de nekem már komolyan az is hiányzik. Olyanok lettünk, mint két lakótárs, akik együtt nevelnek egy gyereket. Próbálok erről sokat beszélgetni, de Ő elmondása szerint most a legboldogabb és nem érzi úgy, hogy bármi is hiányozna az életünkből, én pedig ezzel nem tudok mit kezdeni. Tudom, hogy több gyerekes barátnőmnél is volt hasonló probléma az elején, de ők mind azt mondták idővel jobb lett, szerencsére egyik sem jutott válasig. Ők nem igazán tudtak tanácsot adni, hogy mi lehet a megoldás, mert elmondásuk szerint sodródtak az árral, aztán egyszer csak jobb lett. Szerintetek is így van? Az idő segít? Mert én abban hiszek, hogy az ilyesmiért tenni kell mindkét félnek, de nem tudom mit tehetnénk. Leginkább azért, mert én érzem, hogy romlik a házasságunk, de a férjem vagy nem akarja belátni, vagy neki ez így tényleg megfelel, ami szerintem nagy probléma. Nálatok, ha volt hasonló probléma hogyan oldódott meg?2024. jan. 27. 13:06
11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Szeretője 100%, hogy nincs. Minden szabad percét a gyerekünkre fordítja, még a hobbiját is abbahagyta, így abszolút csak munkába és max.vásárolni jár el itthonról. Sajnos az, hogy bébiszettert hívjunk és mi addig házon kívül legyünk nem működik, mert nem akar elmenni a fiunk nélkül sehova. Hiába hoztam már többször is szóba, mindig az a válasz, hogy neki az nem kikapcsolódás. Amikor elmentünk vacsizni is végig feszült volt, 5 percenként hívta anyukámat, aztán mikor hallotta, hogy sír már indulni is kellett haza. Munkahelyet hiába váltana, az Ő szakmájában nem igazán van más beosztás, maximum 3 műszak, de azzal sem lennénk sokkal előrébb. Más munkával pedig töredékét keresné a mostani fizetésének, erről is sokat beszélgetünk, de nem jutunk egyről a kettőre.
2024. jan. 27. 14:20
12/16 anonim válasza:
Pedig csak az segít ha kimozdúltok, a telefonját elvenni, és megegyezni abban hogy max 1 x hívjátok mamát.
Menjen el pszichológushoz nem normális amit csinál, a gyerek jó helyen van akkor mért gondolja hogy baj van
13/16 anonim válasza:
Valamiért nálatok a férjednél jött ki ami a nőknél szokott szülés után. Valahogy 100%ban apa lett és elfelejtett férfi lenni. Ezt mindenképp üljetek le és beszéljétek át
14/16 anonim válasza:
neked komolyan az a bajod hogy férjed jó apa és,dolgozik ,amig kicsi a gyerek adig ő az első minden szinten ,ha majd idősebb lesz akkor majd ujra tudtok egymásra is időt szentelni ussz az árral ahogy barátaid mondták.
15/16 anonim válasza:
A férjed borzalmasan rá van tapadva a gyerekre, közben észre sem veszi, hogy téged elhanyagol. Nem hiányzik neki a szex? Azért ez gáz.
Én is abban hiszek, amiben te, hogy a változásért tenni kell, méghozzá keményen. Nekünk is ez segített. De ha ennyire nem törődik az igényeiddel, akkor nehéz lesz ebből kivergődni, hiszen ez kétemberes munka.
16/16 anonim válasza:
Szimplán közlöd vele legközelebb hogy menjen haza a gyerekhez ha akar de te bizony az étteremben maradsz. Nekem is volt ilyen érzésem hogy hiányzik a gyerek,de el tudtam nyomni a randi érdekében pedig én vagyok az anya. Nálunk sem ment a szex aztán kiderült, nem élvezi a gumit. Azóta ezt megoldottuk és jobb lett,de az én férjem is gyerek megszállott de ő legalább próbál férfi is lenni. Csak az segít ha a sarkadra állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!