Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nálatok is rosszabb...

Anyukák, nálatok is rosszabb a családi élet, mint terveztétek? Sok vita, rossz hangulat, rohanás?

Figyelt kérdés

A férjemmel lassan 15 éve vagyunk együtt, két kicsi gyerekünk van, és azt hittem, szebb és békésebb családi életünk lesz, mint amilyen a valóságban van.

Nem vagyunk egy egész nap kiabálós, veszekedős család, de basszus, nincs olyan hétvége, hogy ne veszekednénk a gyerekek előtt :/ Vagy néha hétköznap is, aztán nem szólunk egymáshoz, rossz a hangulat, nekem meg lelkiismeretfurdalásom van.

Nyilván igyekszem változtatni ezen, de úgy érzem, a férjem a hibás ebben a dologban főleg, mert teljesen belekényelmesedett abba, hogy én otthon vagyok a gyerekekkel (a kicsi még csak 7 hós).

Egész nap pörgök, főzök, takarítok, a kertet rendezem, neki meg semmi nem jó, ez miért nincs kész, az miért, miért maradt ott a vágódeszka a pulton, miért nincsenek összepárosítva a zoknik. Ezen nagyon sokat veszekedtünk már, számtalanszor elmondtam, hogy vegyen vissza, fogja fel, hogy nem lesz 100 %-os patyolat rend, de csak nem bírja ki, én meg már nyilván kiakadok, mikor elkezd megint cseszegetni.

Ma azon vesztünk össze pl. már szombat kora reggel, hogy muslicák voltak a kamrában, kiakadt, hogy mert én mindig ott hagyok valamit valahol, fúj, nyilván erre már felidegesít ettem magam, mondtam, hogy ő is elpakolhat néha, akkor nem lesz ilyen. És közben kiderült, hogy ő hagyott ott egy fél almát, arra mentek, de még ezek után is ő volt megsértődve ahelyett, hogy magába nézne.

Na, ilyen apróságok miatt megy mindennap a vita, mert egyedül nem tudok mindent megcsinálni, és nem fogja fel, pedig látja, mikor itthon van, milyen nehéz a gyerekek mellett bármit csinálni. A gyerekekkel kapcsolatos dolgok alól is kihúzza magát, nem akar kakás pelenkát csinálni, fürdeni, etetni, merthogy unalmas, ö dolgozott és fáradt.

És az az ember 10+ évig a gyerekek előtt mindenben részt vett, mosott, főzött, takarított, most meg mindennapos a vita, mert semmit nem akar csinálni :/

jan. 27. 08:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerek van nálunk is

2 a kicsi, 4 a nagy.

Amíg itthob voltam velük, minden rendben volt.

Mivel szeretek főzni, kiéltem magam. Mivel időmből kitellt, rend volt.

Ha nem lett volna se lett volna gáz, sosem szólt ilyenért.

Viszont. 2 hónapja dolgozom én is, a kicsi meg bölcsis lett.

Na nálunk azóta van vita.

Vagy épp azért mert szerinte megvaltoztam, vagy épp azért mert szerinte megcsalom, vagy épp mert beteg a gyerek, nekem kell vele maradni, mert ő nem tud, neki dolgoznia kell.

Váltsak munkát.

2 hónap alatt többet veszekedtünk, mint a 7évünk alatt.

(A háztartásba besegít, főttkaja meg nincs hétköznap így. Ezen nincs vita)

jan. 27. 11:49
 12/20 anonim ***** válasza:
14%
Gondolom a gyerekeket is te erőltetted rá, ő jól meg lett volna nélkülük,
jan. 27. 11:53
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk is hasonló kb, annyi hogy a gyerekkel se foglalkozik mert, hogy fáradt… hát én is. Én elválok, de nálunk összeadódtak a dolgok és már az első gyereknél megmutatkozott, hogy milyen a hozzáállása. Én nem akarok így élni akkor inkább kettesben a gyerekkel, minthogy egy felnőtt gyerek is a nyakamban legyen.

Egyszer azt olvastam valahol és nagyon megragadt: Ha a férjedet meg kell kérni, hogy segítsen, akkor neked nem férjed/társad van hanem még egy gyereked.

jan. 27. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Elég gáz, hogy a férjed így áll a dolgokhoz. Nekem elpakol, porszivózik, ritkán főz és ha látja, hogy sok van elpakolja a zoknikat és a többit. Várandós vagyok, nem olyan jó most ez a terhességem, így sokszor ő mondja, hogy menjek pihenjek le, pedig van egy 4 éves lányunk. Sokat foglalkozik vele, viszi biciklizni, játszótérre stb. Néha kivan a gyerekkupitól, akkor kicsit morcosabb és hangot ad neki, de olyankor lelövöm szavakkal, hogy mi se voltunk jobbak gyerekként. Tőlem nem volt elvárása soha, mert nem is úgy állt a dolgokhoz, hogy az én dolgom. Gyereket hordja és hozza ugyan úgy az oviból.

Nemtudom te meddig tudod ezt elviselni, de én már megmutattam volna neki hol van az ajtó. Nem csicska vagy az otthonodban, ugyan úgy ember vagy mint ő. Biztos így nem nyúlnék semmihez aztán amikor már annyira zavarná majd nekiállna.

jan. 27. 13:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam mondani a férjemnek, hogy ahogy idősödik egyre rigojásabb...

Kiveszi a részét mindenben, szóval ezzel nincs baj, de egyre kritikusabb és nem bírja ki, hogy ne szólogasson be dolgok miatt (ezt elrakhattad volna, azt kipakolhattad volna, azt megcsinálhattad volna). Amikor felhívom rá a figyelmét, hogy én hány "megcsinálhattad volna" mellett megyek el nap, mint nap, ami neki teljesen jól van az úgy, de az én szememet böki, akkor nevet egyet és elvan felejtve. Merthogy én úgy vagyok vele, hogy inkább megfogom a poharát és beteszem szó nélkül a mosogatóba, nincs idegrendszerem és energiám arra, hogy az arcába vágjak egy nap 15 dolgot, amit megtehetett volna.

Én úgy érzem, hogy gyerekekkel és a korral most egy újra csiszolódási fázisban vagyunk.

Egyébként az a tanács jó, hogy hagyd rá a gyerekeket és a házimunkát egy-két napra, de kétélű fegyver. Én volt, hogy megtettem, persze akkor tündérangyalbögyörők voltak a gyerekek, akik segítettek neki mindenben. :D Na most utána próbáljam megmagyarázni neki, hogy ez közel sem így van mindennap... :D

jan. 27. 13:27
 16/20 anonim ***** válasza:
8%
Szexelni kene vele rendesen és rendszeresen hogy ne legyen ilyen Alacsony az inger küszöbe .
jan. 27. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk ezért nem lett 2. gyerek. Nagyon gyorsan rá kellett jönnöm a fiunk születése után, hogy nem akarok még egy gyereket magamnak szülni. Soha olyan magányos nem voltak, mint a fiunk első 3-4 évében. Ma már 10 éves, más problémák vannak, de köztünk sokat javult a helyzet. Csak azt tudom mondani,amit az előttem szólók, hagyd rá a gyerekeket egy napra, hadd tudja meg,mennyire nem könnyű. Kitartást, drukkolok!
jan. 27. 13:32
 18/20 anonim ***** válasza:
29%

A 14-es nagyon jól leírta.

Egy olyan férfinak, akinek külön kell könyörögni, hogy ezt csináld már meg, azt csináld már meg, vidd le a szemetet, foglalkozz egy kicsit a gyerekkel, pakolj el magad után, nem még gyerek, de házastárs sem való, úgyhogy kérdező, én azt tanácsolom hogy minél előbb válj el tőle.

Most az jobb lesz, ha állandóan veszekedtek, mindig beszólogat, hogy ez meg az miért nincs elpakolva?

Elég szomorú egyébként, hogy a legtöbb nő még mindig magának szül, mert a gyerekek kedves apja nem hajlandó még csak rász.rni sem a gyerekeire.

jan. 27. 13:38
 19/20 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk sem segít semmiben. Sem a házimunkában, sem a gyerekkel. Ő akarta a gyereket, én nem. Természetesen már örülök, hogy van, imádom, a mindenem, de az apjára semmiben sem számíthatok, holott nem ezt ígérte. Azt mondta mindenben segíteni fog, aztán mikor megszületett, akkor a gyereknek az anyjára van szüksége, én vagyok itthon, az én dolgom minden, ne várjak el tőle semmit, ő dolgozott. Szépen elvonult külön szobába aludni, közben meg hajlanig telefonozott, nem volt baj, hogy 4:30-kor kelnie kell. Munka után hazajött, lefeküdt aludni vagy oda ült a számítógép elé, ahogy a mai napig is teszi. Lassan 4 éves a kisfiunk, folyton mondja neki fennhangon, hogy hagyjál már békén kisfiam, most játszok a gépen. Nem érti, miért probléma az, hogy munka után ő gépezik, mert ő így kapcsolódik ki. Én meg mosok, főzök, takarítok, rendezem a gyereket, mert arra se képes, hogy le üljön vele kicsit játszani. Közben én is dolgozom már lassan 2 éve, az nem baj, hogy én is fáradt vagyok, nekem is jól esne néha aludni munka után vagy pihenni legalább egy kicsit. Mondtam neki, hogy ha minden az én dolgom, akkor tartson el, akkor meg én vagyok a szemét, számító, kitartott nő akarok lenni és az milyen undorító, én is csak olyan vagyok, mint a többi. Szexelni soha nincs kedve, mert ő fáradt, jó hogyha heti egyszer van, pedig 100-szor mondtam már, hogy nekem ez nem elég. Neki semmiben sem változott meg az élete, hogy gyerekünk lett, ugyanúgy játszik, szórakozik, filmet néz stb. És még akarna másodikat... Na még mit nem.
jan. 27. 13:43
 20/20 anonim ***** válasza:
18%
A lepontozóknak üzenem: a karma majd intézi, örülj, hogy jobb az életed, mint nekünk, akik küzdenek, szánalmas...
jan. 27. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!