Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik állítást gondoljátok...

Melyik állítást gondoljátok inkább igaznak a gyerekneveléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
jan. 23. 07:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
23%

Jöhetnek a mínuszok, de szerintem bizonyos fokú nagyszülői segítség, ha nincs egészségügyi akadály, igenis elvárható. Nem kell mindennap pesztrálni a gyerekeket, de amikor gyereket vállalunk, családdá válunk, és a családhoz hozzá fog tartozni a gyerekem leendő párja és gyerekei is. Ergo utóbbiak körül segítek amennyit tudok, hiszen nekem is segít anyám és anyósom a maga módján, ahogy őket is segítették a szüleik, stb.

Számomra egy oximoron, hogy ha valaki szívesen vállalta a gyerekeit, akkor az unokái körül semmit nem segít.

jan. 23. 09:49
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
Amennyiben a nagymama nem állt ott drukkolva a hálószobában a babához, nem elvarhato. Dicséretes ha segít, de nem kötelessége.
jan. 23. 11:44
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

"Számomra egy oximoron, hogy ha valaki szívesen vállalta a gyerekeit, akkor az unokái körül semmit nem segít."

Attól, hogy én mondjuk szívesen vállaltam a saját gyerekemet még nem feltétlenül fogok segíteni neki, ha lesz unoka. Eleve ha elvar bármit is, nem kap semmit. Kérni lehet, bármikor, bármit, aztan majd eldontom, van e rá időm, kapacitásom.

jan. 23. 12:20
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
13, de pont ez az, hogy a gyerekkel jön minden öröm és bánat. Nemcsak 18 éves koráig. Vagy tudom, én vagyok ilyen full konzervatív, de nekem a temetőig lesznek gyerekeim, és részt veszek az életükbe, amennyire tudok és igénylik. Számomra érthetlen, mert közben a többség teljesen elvárja, hogy azért ünnepekkor álljon az összes gyerek meg unoka sorfalat, rajongjon a mamáért és a papáért, de "ne várjon el semmit". Ez ugye oda-vissza megy.
jan. 23. 12:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14!

Nem értem hogy jön az írásod a válaszomhoz. Ha a gyerekem kovetelozik, vagy elvar bármit is, nem kap semmit. Attól még a gyerekem marad és szeretni fogom, de sosem bírtam a kovetelozest és az elvárásokat. Nem, nem kell neki se oda állni sorban karácsonykor az unokákkal és rajonganiuk se kell értem. A szeretet és a jó kapcsolat még mindig egy ajándék, aminek örül az ember, ha van és elfogadja, ha nincs.

20 éves a gyerekem. Egyenlőre nem látok reális esélyt rá, hogy nagymamát akarna csinálni belőlem. Ha mégis, akkor majd meglatjuk, mi lesz. Ha közli, hogy hétfőtől péntekig reggel 8tol délután négyig itt lesz az unoka, hétvégén meg itt is alszik, akkor egyértelműen közölni fogom vele, hogy NEM. Ha felveti, hogy anyu, lehetne esetleg róla szó, hogy hétfőnként vigyáznal majd a gyerekre, hogy akármi, akkor meg végig gondolnám, hogy raerek e hétfőnként és akarok e minden hétfőn unokázni. Lehet azt mondanám, oké, Juli, rendben van, lehet azt mondanám, 2 hetente oké, többet nem vállalok. Ennyi.

jan. 23. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
Nem fogalmaznék úgy, hogy elvárható. De ha amúgy a nagyszülőnek erre lehetősége van, akkor szerintem egy családban az a normális, ha segítünk egymásnak - persze a fiatalok is a nagyszülőknek, ha olyasmi adódik. Ismétlem, ha a nagyszülőnek lehetősége van, és olyan mértékben, ami nem megterhelő neki.
jan. 23. 15:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Nálunk nincsenek olyan nagy szülők akik igazán tudnának segíteni. Aki tudna az messze lakik. Amúgy a hétköznapokban nem venném igénybe a segítseget, de pl most fogorvoshoz kéne mennem és egyszerűen nem tudom hova tegyem a gyereket addig.
jan. 23. 15:48
 18/18 anonim ***** válasza:
53%
Nem fogalmaznék úgy, hogy elvárható, viszont szerintem egy jól funkcionáló családban normális, ha a családtagok segítik egymást szükség esetén. A nagyszülő vigyáz időnként az unokájara, hogy a felnőtt gyerekének jusson ideje másra, a felnőtt gyerek is segít a szülőnek, ha valamiben kell. Ahol ez kölcsönös, és egyik fél sem él vissza a másik idejével, jó szándékával, ott ez probléma nélkül tud működni.
jan. 23. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!