Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egyedülálló lombikozik,...

Ha egyedülálló lombikozik, akkor is "ismeretlen apa" kerül a gyerek iratába?

Figyelt kérdés

Illetve itt pont logikus, hisz az anya tényleg nem ismeri a donort. De van olyan helyzet, hogy az apa úgy kerül be, hogy "nincs"?

Ha mondjuk az anya ismeri, de nem adja ki az adatait, mert eleve úgy egyeztek meg, hogy a férfi csak "donor" szerepet vállalt. Szóval az igazság nem az, hogy ismeretlen, hisz ismeri, hanem nincs, hisz nem apa, csak donor, tehát apa nincs.

#egyedülálló #donor #ismeretlen apa
jan. 22. 11:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8-as vagyok én a donorra reagáltam nem magára az eljárásra.
jan. 22. 11:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Privátra: Ezen már túlvagyunk, pontosan ez történt, már terhes vagyok.

Azt meg ne írjátok többször, hogy nem lehet egyedülállóként lombikozni. Hagy tudjam már, amikor volt engedélyem rá. Vannak feltételei, de lehet. Aki nem hiszi, járjon utána.

jan. 22. 11:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

8!

"1/A. § * Az Eütv. 165. §-ának d) pontja szerinti egyedülálló nő esetében (a továbbiakban szintén: kérelmező), amennyiben

a) egészségi állapota (meddőség), vagy

b) életkora

következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat, az egészségi állapota által indokolt, az Eütv. 166. §-a (1) bekezdésének b)–d) és f) pontja szerinti reprodukciós eljárás végezhető el."

[link]

jan. 22. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:
7%

Kerdezo, miert vagy ilyen agressziv ?

Csak akkor ne legyel ilyen ha meglesz a gyerek, borzaszto a stilus ahogy valaszolsz.

Kepzelt apat irnak be, nem ismeretlent, nem ugyanaz a ketto.

jan. 22. 11:54
 15/21 A kérdező kommentje:

#14! Miért vagyok agresszív? Azért mert leírtam, hogy fölöslegesen írjátok, ami nem igaz, mert tudom és nem is arról szól a kérdés? Most kinek jó az, ha még leírjátok 20x?

Privátra: Köszi,ez hasznos. Még annyi, hogy úgy tudom van az a 3 év, amíg rendezni kell a gyerek családi helyzetét. Ha nincs változás, tehát nem megyek férjhez, ilyesmi, akkor mi változik? Mármint papíron. Felszólítanak, hogy rendezzem, bemegyek, megmondom, hogy továbbra se kívánom megnevezni az apát és mi történik?

jan. 22. 12:01
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Semmi nem történik. De a gyerek érdekében jobb, ha bejegyeznek egy képzelt apát
jan. 22. 12:12
 17/21 A kérdező kommentje:
#16! Ok., tőlem bejegyezhetnek, az nem zavar. Engem az "ismeretlen apa" kifejezés zavar. Egyrészt, mert nem igaz, másrészt meg pejoratív. Mintha az anyukán átment volna az egész város és nem tudja, ki lehetett a nagy tömegben.
jan. 22. 12:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Évtizedek óta nem jegyzik be hogy apa ismeretlen. Épp emiatt, erre találták ki a képzelt apa fogalmát
jan. 22. 14:40
 19/21 A kérdező kommentje:
#18! Ok., köszi, de akkor egy általuk kitalált nevet írnak be? Meg gondolom, valahogy meg kell jelennie, hogy az egy fiktív személy, mert ugye csomó hivatalos ügy intézéséhez mindkét szülő szükséges. Na, most a képzelt szülő nyilván nem fog aláírni semmit, tehát valaminek kell jeleznie, hogy anyuka egyedül intézkedhet.
jan. 22. 14:50
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyamhivatalban mindent el fognak mondani.
jan. 22. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!