mikor mi voltunk gyerekek még filmben is alig fordult elő meleg.ìgy csak kamaszként tudtam meg,hogy ilyen is létezik.elsőbb kialakították az identitást lányoknak lányos játékok. most már kicsi kortól tanítják,hogy vannak más emberek. bár ha úgy növök fel,hogy fiúk rózsaszínben járnak és rózsaszín dolgokat szeretnek,nem tudom összezavart volna- e. nekem jó volt elsőbb megtanulni ki is vagyok és aztán felnőni a valóságba.2 éves fiam imádja pl. a gabi babahàzát,ott 2 meleg karakter van cicapa a csillogó ciklámen pulcsiban meg pandi fiúcica,rózsaszín táska,rózsaszín szülinapi sapi meg ilyenek,egy zenés mese is van kicsiknek ahol a kislánymajomnak anyukái vannak kézenfogva mennek( tehát lezbikusok) ez szomorú lehet mert nincs apukája vagy ha apukái lennének,akkor pl. kit hozna el a suliba anyák napjára. de lehet jobb korán megismerni,vajon mit gondolnak a kicsik erről,hogy anyukái" ? van egy kitti macska is,ő transz vastag hangú,de rózsaszín masnival stb. többi mesét nem sorolom. hasznos lehet ha már babakortól igy nőnek fel? akkor nem éri majd bántás a melegeket? egyik haverunk meleg mi így is szeretjük.
Éppen ez az, hogy szomorú! Akkor egy mesében miért kellene normálisnak beállítani, hogy pl.egyszülős családban nő fel egy gyerek?
Még a magyar népmesékben is -bár ott nem elvált, általában inkább özvegy neveli egyedül a gyerekét - ezek a családok mindig nehéz sorsúnak vannak beállítva, ami egyébként a valóságot tükrözi.
jan. 14. 12:25
22/39 anonim válasza:
Igen.
jan. 14. 12:26
23/39 anonim válasza:
"És ez nem szomorú szerinted?"
Szomorú, de attól még ez q valóság.
jan. 14. 12:35
24/39 anonim válasza:
Tehát szomorú valóság. Akkor a mesében is így kell lennie. Nem pedig természetes dolognak.
jan. 14. 12:41
25/39 anonim válasza:
Szóval az a sok gyerek akinek elváltak a szülei mind érezze magát egy elcseszett nyomoréknak? Amúgy a monogámia pont hogy nem "természetes". Sokkal több poligám faj van a világon. Ha a számokat nézzük, már akkor is igaz hogy több elvált szülős család van mint nem. A mesék pedig a gyerekeknek szólnak, az igazi, valós gyerekeknek. Ha az igazi gyerekek ilyen csonka családokban nőnek fel, akkor bizony a meséknek is alkalmazkodniuk kell ehhez.
jan. 14. 12:59
26/39 anonim válasza:
Továbbra sem lesz meleg a gyerek attól, hogy rózsaszín masni van a mesében a kanmacskán. Max azt érted el, ha sulykolod bele az "egyetlen normális" felállást, hogy amikor valóban szembesül a valósággal, akkor majd nem tudja hova rakni.
jan. 14. 13:09
27/39 anonim válasza:
"Tehát szomorú valóság. Akkor a mesében is így kell lennie. Nem pedig természetes dolognak"
A mesében azonos nemű szülőktől van szó, ahol 2 anyuka/apuka van és nincs másik nemű szülő. Ez nem szomorú valóság. A válás az, ahol a másik szülő rá se baxik q gyerekre.
jan. 14. 13:12
28/39 anonim válasza:
Ezt még egy gyerek nem tudja értelmezni, ezért van a mesékben minden kisarkítva. Nyilván az élet sem csak fekete és fehér, de a mesékben még igen. Teljesen felesleges ezen fennakadni és görcsösen beleerőltetni más opciókat.
jan. 14. 14:51
29/39 anonim válasza:
A kisfiam pl szereti a Ridley Jones című mesét, ebben van akinek 2 apukája van, illetve van benne egy szereplő aki lánynak született, de fiúként érzi jól magát. A főszereplőt meg az anyukája és a nagymamája neveli.
Én örülök neki hogy vannak ilyen mesék, nem zavarnak. A gyerekeknek ez igazán fel sem tűnik.
Meg van a Micsoda család című könyv is, nagyon szerette.
Vannak "fiús" és "lányos" játékai is, néz "fiús" és "lányos" mesét is.
Nem tűnik úgy hogy a fent említettektől össze lenne zavarodva.
jan. 14. 15:00
30/39 anonim válasza:
Köszönjük a figyelmeztetést! Akkor az említett rajzfilmeket mi messziről kerülni fogjuk. ☺️
Egyébként én kötelezővé tenném, hogy tegyenek rá vmi címkét mint a korhatár megjelölés, hogy aki nem szeretne, még véletlenül se fusson bele ilyenbe. Elég kegyetlen lenne kirángatni a gyereket a moziból, mert a szülő számára csak a film közepén derül ki, hogy a nevelési elveivel ellentétes dolgok vannak pozitív színben feltüntetve. Szerintem ha már készülnek ilyen rajzfilmek, azt mindenképpen jelezni kell valahogyan előre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!