Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meleg karakterek kicsiknek...

Meleg karakterek kicsiknek való mesékben?

Figyelt kérdés
mikor mi voltunk gyerekek még filmben is alig fordult elő meleg.ìgy csak kamaszként tudtam meg,hogy ilyen is létezik.elsőbb kialakították az identitást lányoknak lányos játékok. most már kicsi kortól tanítják,hogy vannak más emberek. bár ha úgy növök fel,hogy fiúk rózsaszínben járnak és rózsaszín dolgokat szeretnek,nem tudom összezavart volna- e. nekem jó volt elsőbb megtanulni ki is vagyok és aztán felnőni a valóságba.2 éves fiam imádja pl. a gabi babahàzát,ott 2 meleg karakter van cicapa a csillogó ciklámen pulcsiban meg pandi fiúcica,rózsaszín táska,rózsaszín szülinapi sapi meg ilyenek,egy zenés mese is van kicsiknek ahol a kislánymajomnak anyukái vannak kézenfogva mennek( tehát lezbikusok) ez szomorú lehet mert nincs apukája vagy ha apukái lennének,akkor pl. kit hozna el a suliba anyák napjára. de lehet jobb korán megismerni,vajon mit gondolnak a kicsik erről,hogy anyukái" ? van egy kitti macska is,ő transz vastag hangú,de rózsaszín masnival stb. többi mesét nem sorolom. hasznos lehet ha már babakortól igy nőnek fel? akkor nem éri majd bántás a melegeket? egyik haverunk meleg mi így is szeretjük.
jan. 14. 08:18
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%
Gyerekkoromban egy meleg pasi volt a szomszédunk, nem titkolta, de nem is tudta volna, mert nagyon látszott rajta. Abszolút nem befolyásolt nálam semmit, a szüleim is kedvelték, jól kijöttek. Mivel a környezetünknek nem volt róla negatív véleménye, bennem fel sem merült, hogy ez rossz dolog lenne. Mesékben sem hiszem, hogy zavart volna.
jan. 14. 09:58
 12/39 anonim válasza:
29%

Van a hormonális problémából eredő melegség. Rájuk nem fog hatni a dolog.

És van a pszichológiai eredetű, ami valami trauma, rossz emlék, zaklatás, visszautasítás stb hatására alakul ki a rendellenesség. Sokan felteszik a kérdést, hogy jó, de hát kinek ártanak? Nos, Amerikában erre vannak jó statisztikák. Nem emlékszem a pontos számokra, sokszorosan több közöttük az erőszakos bűncselekmény, pedofilia meg vagy 10 szeres. Ahol egy elmebaj van, ott van több is.

jan. 14. 10:20
 13/39 anonim ***** válasza:
71%
Mondja már meg nekem valaki hogy Micimackó lány vagy fiú? És malacka? A kockás fülű nyúlról kiderült valaha a neme? Nekem mai napig gőzöm sincs mégsem lettem se meleg se transz se nem nélküli mert megnéztem a Micimackót... A gyerekek ezen nem akadnak fenn.
jan. 14. 10:57
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

#13 Nagyon jól leírta. Eddig senkit nem zavart hogy malacka rózsaszín bodyban van, mióta a Fidesz hülyíti az embereket a "gyermekvédelmi" törvénnyel azóta meg mindneki rá van feszülve mindenre ami érinti a gendert vagy a szexualitást. Pedig a gyerekeket ez nem érdekli, soha nem is érdekelte. A Pindúr Pandúrokban ott volt 20 éve is a konkrétan transz karakter, az a rák vagy mifene. Senkit nem érdekelt.

Ha a szülő ugrik az ilyenekre, csak akkor kezdi el érdekelni a gyereket is. Kérdező, neked okozott lelki törést malacka rózsaszín csíkos bodyja? Ha nem, akkor miből gondolod hogy a te gyerekedet érdekli hogy milyen színű táska van a mesehősnél?

jan. 14. 11:08
 15/39 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a meséknek idillinek és szélsőségesnek kell lenni, hiszen attól mese. Jó és rossz, szép és csúnya, szorgalmas és lusta, valamint szerető szülők vs gonosz mostoha. Tehát a klasszikus mesékben pl.Hófehérke, Hamupipőke, még a mozaik család is negatívan van feltüntetve. Hiszen az alap az, hogy egy gyereknek édesanyja és édesapja van. Minden ami ettől eltérő - legyen az nevelőszülő vagy azonos nemű szülőpár- , az rossz. Legalábbis a mesékben. Mert a gyerekek még nem tudják megemészteni az árnyaltabb dolgokat. Nem is nekik való. Kár erőltetni.
jan. 14. 11:11
 16/39 anonim ***** válasza:
68%

Tényleg, a Hófehérke ahol együtt lakik 7 csávó.

Kénytelenek a nukleráistól eltérő családmodelleket is megemészteni a gyerekek, hiszen a valóságban is lassan több elvált szülő van mint házas.

jan. 14. 11:18
 17/39 anonim ***** válasza:
30%
Eszembe nem jutna ilyet nézetni a gyerekemmel. Még pénzért sem.
jan. 14. 11:31
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Olyat nem rakok be neki amivel nem értek egyet,ebben a korban még q szülő dönt. Így vannak pagony kiadó meséi,bogyó és babóca, meg vidám mesék,boribon. Mind fent van youtubon.
jan. 14. 11:47
 19/39 anonim ***** válasza:
79%

"ez szomorú lehet mert nincs apukája vagy ha apukái lennének,akkor pl. kit hozna el a suliba anyák napjára"

Millió olyan gyerek van, aki egyszulos családban el, és a másik szülővel nulla kapcsolata van.

jan. 14. 12:00
 20/39 anonim ***** válasza:
15%

19?

És ez nem szomorú szerinted?

jan. 14. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!