Hogyan csináljam, hogy ne bántsam meg az anyósom?
Jól kijövünk egyébként, úgyhogy ezzel nincs gond.
8 hetes a kisfiunk, és viszonylag pici szobája van. Kiságy, 2 komód, akasztós szekrény, fotel, és ezzel kész, körbe is van pakolva a szoba. Középen van közlekedni hely, és majd a későbbiekben játszásra alkalmas lesz. De már nem sokáig, mert az anyósom 4(!!!!) db hatalmas (Kb. 1-1,5 méteres) plüssállatot hozott az unokájának. Nem egyszerre persze, az elsőt akkor, amikor pozitív lett a tesztem. :) Kettő befért a kiságy alá, de ha lejjebb kell engedni, akkor nem tudom hová teszem. Elpakolni nem lehet, mert megbántani nem szeretném. Meg az az igazság, hogy én inkább a "hasznos" játékok híve vagyok. Ha a későbbiekben is állatokat meg matchboxokat hoz építőkocka és formabedobó helyett, hát nem is tudom mi lesz...
Arról nem is beszélve, hogy a kicsi gyerekek frászt szoktak kapni az ilyen hatalmas plüssöktől!
El kellene beszélgetni anyósoddal, hogy vannak tök haszontalan baromságok és vannak fejlesztő játékok, amivel a gyereknek is élvezet a játék, közben meg okosodik.
Az én gyerekeim például imádják a plüss figurákat, de azokból is azt a fajtát, ami olyan "ölelgetős", nem merev, hanem keze-lába-lóg...
Az én anyósom is állandóan hasonló hülye játékokat szerzett be : csipőtáncoló fűszoknyás nő, twisztelő télapó, hatalmas kaucsuk baba, felhúzható maci... Rémes volt!
Nálunk egyszerűen meg volt oldva : a gyerekek 1 nap után megunták, sarokba vágták, 2 hét múlva egy doboz alján volt és annyi... :-D
Szüleimmel könnyen meg tudtam beszélni, hogy ne vegyenek haszontalanságokat, így ők ünnepek előtt velem megvetették, aminek a gyerekek örülnének, én odaadtam suttyomban és az lett ünnepélyesen átadva.
Így a gyerekek is örültek, nagyszülők is boldogok voltak, mi sem bosszankodtunk.
Ne aggódj, ez idővel majd kialakul, majd az első karácsony után, mikor rádöbben, hogy ugyanazt vette, mint a te szüleid vagy az ő ajándéka ciki a többieké mellett...
Csak várd ki szép türelmesen!
Az óriás plüssökre meg ne felejtsd el többször megjegyezni, ha anyósod hallótávolságon belül van : most már több óriás-plüss nem fér el a szobában, így is már a gyereknek nem lesz helye játszani...
(Értsen a megjegyzésből!)
Aztán lehet célozgatni is : azt tervezed, hogy majd később veszel a gyereknek formabedobót, építőkockákat, nagy LEGO-t, stb., (sorold el, mi mindent) hátha figyel majd és lesz ötlete, mit vegyen legközelebb!
(Lehet, most csak fogalma sincs, mit vehetne.)
Sógoromék részéről már van egy unokája, oda is ilyen baromságokat vesz. A kiskölök akkor látott először színezőt, zsírkrétát, gyurmát, mikor mi vettünk neki 4 évesen...
Tudom én, hogy a jó szándék vezérli, de akkor is... Kerek-perec nem lehet megmondani, mert akkor szóvá teszi, hogy amit eddig hozott az nem jó?, ő csak jót akart, a célozgatásból meg nem ért.
Amikor született a lányunk, mi is kaptunk a keresztapjától 2 hatalmas plüsst, nagyobbakat kb mint én.
A másodiknál közöltem vele, persze udvariasan, ha még egy plüsst idehoz, akkor vegyen nekünk új lakást is, mert nem férünk el.
Azóta eltelt majdnem 2 év, több plüss valóban nem érkezett, viszont most már játszik velük a lányom: lovagol rajtuk, meg ilyesmi. De 1 évig el voltak rakva ezek az állatok, ágy alatt vagy már nem is tudom, hova tettem őket.
Szóval ha van humora anyósodnak, akkor mondd te is azt, hogy a plüssökhöz kérsz plusz négyzetmétert is :)
Egyébként elpakolhatod nyugodtan, és mondd azt, hogy majd előveszed, ha másfél éves lesz a pici, mert akkor fog tudni játszani velük, addig úgyse.
Mi felpakoltuk a szekrény tetejére, ott nincs útban, és kint van, làtja a mami:)
legközelebb ha hív telefonon, vagy beszéldz vele, burkoltan add élő neki hogy voltatok itt vagy ott, látott a gyerek egy formabedobot, vagy valami jó Kis játékot, nagyon tetszett neki, jó lenne egy olyan a gyereknek:)
A szekrény tetején fonott ládák vannak, azok tetején meg a pihenőszék. :)) A 8 hetes kisfiam meg még nem nagyon nézi meg a formabedobót! ;)
köszi a válaszokat!
Szerintem a célozgatásoktól is megsértődhet. Azt gondolja majd, hogy a menyének nem lehet a kedvére tenni.
Az én lányom 1 éves koráig 9 babát kapott az anyósomtól, van köztük olyan ami sír, és olyan is amit etetni, pelenkázni kell, tele van apró kis tartozékkal amiket könnyen lenyelhet. A sírós babától meg egyenesen fél a lányom, ha sírni kezd ő is sír vele.
Én nem célozgatok neki, egyszer majd jók lesznek azok a babák ha nagyobb lesz. Addig is ott díszelegnek a polcon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!