Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyasággal teljesen megszűn...

Az anyasággal teljesen megszűnik az énidő?

Figyelt kérdés
jan. 10. 21:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Gyerekfüggő és családfüggő. Nekem 2 gyerek van, egy 2 éves és egy 4 hónapos, simán itthon tudom hagyni az apjuknak 1-2 órára őket.Járok körmöshöz, kozmetikushoz 3 hetente. Nagyon ki tud kapcsolni, és lehet szar anya vagyok de sose gondolok haza 😅

Nyilván sose lesz már olyan mint régen, de nekem szerencsém van és nem szűnt meg teljesen az énidő.

jan. 11. 07:02
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
Ez sok mindenen múlik. Van, aki teljesen alárendeli magát a gyereknek és nem oldja meg, hogy legyen egy kis énideje. De ha megbeszéled a pároddal, mamával, barátnővel, hogy alkalmanként velük van a baba, akkor lesz énidiő. Ez is egyéni. Nekem heti 3 edzésre szükségem van, hogy feltöltődjek. Van, akinek heti egy óra, van, akinek napi egy szabadidőre van igénye. Illetve mindneki mással tölti az énidőt. Függ attól is, mennyit alszotok éjjel. Ha a baba alszik reggelig, akkor könnyebben veszi az anya az akadályokat, de ha rossz alvó és éjszakázni kell, akkor megint nagyobb az igény a szabadidőre, hogy pihenni lehessen.
jan. 11. 07:59
 13/19 anonim ***** válasza:
66%

Nekem majdnemcsak megszűnt.

Nagy logisztikával ki tudok szabadulni otthonról. De nem tudok kikapcsolni agyilag. Hiába ülnék be pl egy körmöshöz, ami gyerekek elött felért egy wellnessel nekem, most csak azon kattognék, mi van a gyerekekkel. Legyek már kész.

Én szellemileg nem tudok elszakadni tőlük.

jan. 11. 08:18
 14/19 anonim ***** válasza:
65%
Logisztika összehozni és az első hónapokban kb. kizárt, pláne ha anyatejes baba. Ez azért nagyon pofán tudja csapni az embert. Az alvásidő is olyan, hogy vagy alszik, vagy nem. Nekikészülök, hogy na akkor amíg alszik a gyerek megnézek egy sorozatot, vagy csinálok valamit, amit szeretnék és rittig nem alszik el, vagy 20 perc múlva ébren van... :D Nem egyszerű, de ahogy nőnek, egyre kiszámíthatóbb és egyre könnyebb időt találni magadra is. Nyilvánvalóan az az "önző" életforma, ami előtte volt (akkor és oda megyek, amikor és ahova akarok), az megszűnt létezni. Én nehezen álltam át, de megszoktam.
jan. 11. 10:15
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Mint kívülálló (nincs gyerekem) írom: nem, illetve egyénfüggő. Ismerek olyat, aki tudatosan szán énidőt magának, vagy "páros időt" a férjével. Más meg nem, és nem is feltétlen a segítség hiányán múlik. Ő egyszerűen nem képes elszakadni a gyerekeitől, pedig szeretne énidőt, viszont állítása szerint a gyerekek kiborulnának, ha akár pár órára másra bízná őket.
jan. 11. 12:25
 16/19 A kérdező kommentje:

Pedig jó lenne, ha minden anya ki tudna kapcsolni amikor elmegy valahova, szerintem egyáltalán nem jó, hogy valakinek folyamatosan csak a gyereken jár az agya..

Úgy nem lehet feltöltődni, ha mindig aggódunk valamiért. :)

jan. 11. 16:16
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező van gyereked?

Gyanítom nincs...

jan. 11. 16:38
 18/19 anonim ***** válasza:
33%
Ezt jól látod,de mikor anyává válsz,az egy teljesen más állapot lesz.Nincs többet olyan,hogy most eldöntöttem hogy nem gondolok a gyerekre,és akkor úgy van.Van valami idézet,hogy ameddig nem volt gyerekem nem tudtam milyen,ha a testemen kívül dobog a szívem.Vagy valami ilyesmi.És tényleg.Nekem vannak kicsik(2,4 éves,és vannak nagyok 16,14 éves),a nagyoktól már ki tudtunk kapcsolódni, nyugodtan elmentünk pár órára,sőt egész hétvégére is ha a nagyinál voltak,tudtam,hogy ha baj lenne telefonálnának,el tudják mondani mi a baj,stb.Ezt kb olyan 6-7 éves koruktól.Na a kicsiktől pár évig most megint nem igazán lehet hosszabban távol lenni.
jan. 11. 16:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
98%-ban igen. Ez van.
jan. 12. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!