Az anyasággal teljesen megszűnik az énidő?
Ha jól szervezed és igényed van rá nem szűnik meg. Nyilván össze sem lehet hasonlítani a gyermek előtti idővel, de csak az elsőnél nagy a változás. Előtte minden idődet magad osztottad be, utána már nem ilyen egyszerű.
Ha el szeretnél menni otthonról dajka kell a baba mellé, ha otthoni énidőre gondolsz, az egyszerűbb. Alvásidőnek hívják. Eleinte szinte 0-24 órás a baba , de egyre jobban szakad majd le rólad.
Nekem 3 gyerekem van, mindig úgy alakitom, hogy legyen időm olvasni, filmezni. Nekem ez az énidő.
Én nem igényelem azt,hogy elmaszkaljak otthonról.
Otthon érzem jól magam.
Én időm igyis van,amikor alszik a gyerek déltől kettőig,fél háromig..
Olyankor olvasok,filmezek.A kedvenc időtöltésem pedig az amikor youtubeon hallgatom a zenéket,fulessel,csukott szemmel.Neha olyankor el is szundizom.
Engem ez tölt fel.
Nekem az első 1 évben nem volt semmi,azóta fokozatosan egyre több akad, de sosem tervezhető pontosan az ideje és a mennyisége, így nem igazán tudok szervezetten semmit. Például napközben rajtam aludt csak mindig, nemrég óta tudom csak néha letenni úgy hogy nem ébred fel egyből. Éjjel altatás után szoktam alaposabban takarítani, pakolni, fürdeni, enni, és ezek után akarok meg tornázni, olvasni is, de sokszor már erőm sincs meg kedvem se.
Rábízni nem szoktam senkire, csak ha nagyon muszáj, de ilyen talán 2x volt eddig, pár óra. Olyankor se vagyok nyugodt, hanem aggódok érte. Szóval nem pihentető. Nem vagyok eljárós én sem, de egy masszázsra elmennék mert ki van készülve a hátam, vagy egy moziba, vagy csak itthon megnéznék egyben egy filmet, esetleg elolvasnék egy könyvet, tanulnék nyelvet de ezeket nem tudom így.
Később ahogy önállóbb a gyerek, rá lehet bízni másra majd hosszabb időre talán jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!