Lehet hülyeségnek hangzik, de nincs autónk, sem jogsim, és a mai világban úgy érzem, a gyerekem kimarad vmiből, nem vagyok olyan jó anyuka mint más. Ti hogy vagytok ezzel?
Figyelt kérdés
Itt pesten egy picur mellé feltétlen kell egy autó...úgy értem, mi van, ha baj van? stb... Ráadásul a párom is most teszi le a jogsit, kezdő vezető, pici babával... Egyszerűen bánt,hogy más gyereknek természetes lesz az autó, mint egy szelet kenyér,az én kicsikém meg tömegközlekedhet...2009. jan. 3. 19:21
11/15 anonim válasza:
Ja,és még vmit a 23.06-os válaszolónak.Azt írod,meg ne haragudjak,de városban élsz,nem vidéken.Ha nem a fővárosban élsz,akkor vidéken laksz.Az nem attól függ,h városban,falun,vagy községben,illetve,h mekkora városban laksz.Ez a kifejezés mindent magába foglal ami a fővároson kívül esik.De nem akartalak megbántani,csak ez a helyes kifejezés!!!
12/15 anonim válasza:
Ez maximum Pesten használatos kifejezés. A vidék falut jelent. Nem azt, hogy "minden város ami nem a főváros". Nem kéne egy kalap alá venni egy megyeszékehelyet egy 200 lelkes kis faluval például. Itt épp ugyan úgy van tömegközlekedés, dugó, nehezen megközelíthető városrészek, hosszas várakozás a megállóban, bunkó emberek, stb., épp úgy mint a fővárosban. Mint már mondtam, örülök, hogy neked jó hogy van autód, de ez még nem zárja ki azt, hogy valaki autó nélkül is tudjon közlekedni kicsi gyerekkel. És itt nem számít, hogy főváros vagy sem, ott sincs mindenkinek autója.
13/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem akartalak megbántani,csak a véleményemet írtam le!!!Sajnálom,ha félreérthető voltam.
14/15 anonim válasza:
Oké, az eltérő szóhasználaton ne vesszünk össze :) A véleményedet pedig tiszteletben tartom, hiszen mindenki azt tartja az éppen elviselhetőnek, amihez hozzá van szokva. Te az autóhoz, én a buszhoz. Ha nekem azt mondaná valaki, hogy holnaptól járjak gyalog, elképzelhetetlennek tartanám, pedig valószínűleg a motoros járművek előtt is volt élet :)
15/15 anonim válasza:
Jaj, kedves kérdező! Neked meg még azt akartam mondani, hogy miért gondolod, hogy azért mert most nincs autótok, majd sosem lesz? Nekem sincs, de egyszer majd szeretnék. Mondjuk majd ha meglesz a diplomám és dolgozom majd, akkor talán fenn tudom tartani. Addig meg tanulja csak meg a gyerekem, hogy hogyan kell tömegközlekedni, hiszen ha majd nagy lesz és egyedül jár haza az iskolából, akkor nem árt, ha tudja, milyen az. Ettől még lehet neki is természetes, hogy van autónk, mire iskolás lesz, talán lesz kocsi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!