Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet hülyeségnek hangzik, de...

Lehet hülyeségnek hangzik, de nincs autónk, sem jogsim, és a mai világban úgy érzem, a gyerekem kimarad vmiből, nem vagyok olyan jó anyuka mint más. Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Itt pesten egy picur mellé feltétlen kell egy autó...úgy értem, mi van, ha baj van? stb... Ráadásul a párom is most teszi le a jogsit, kezdő vezető, pici babával... Egyszerűen bánt,hogy más gyereknek természetes lesz az autó, mint egy szelet kenyér,az én kicsikém meg tömegközlekedhet...
2009. jan. 3. 19:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

Nincs ebben semmi borzasztó. Nem kell mindenki "segge alá kocsi". Nekem sincs autóm, nem tudok vezetni. Néha jól jönne, de ki lehet bírni autó nélkül is. Azt, hogy "tömegközlekedhet" miért veszed úgy, mintha az valami rémes dolog lenne? Ő legalább megtanulja, hogy kell viselkedni a buszon, villamoson, stb.

Igaz, én nem pesti vagyok, hanem pécsi, de ez se kicsi város, nekünk is messze van sokminden, de ettől még érzem úgy, hogy kimarad valamiből a gyerekem, mert nem autóval megyünk mindenhová. Régen sokkal kevesebb embernek volt autója, mégis felnőttek. Majd lesz autóm, ha megengedhetem magamnak, a jogsit mondjuk meg akarom csinálni 1-2 éven belül, a kreszt szeretném nyáron letenni, de autóm majd akkor lesz, ha fenn is tudom tartani. Nem dől össze a világ így sem.

2009. jan. 3. 19:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még nem vagy rossz anyuka.Az nem itt kezdődik.Én gyermek koromben busszal jártam oviba és nagyon tetszett.Bár,amikor elköltöztünk,fárasztó volt a korábban kelés,mert Volán busszal is kellett utazni.Igaz,az más idő volt..de szerintem kár emiatt aggódnod.
2009. jan. 3. 21:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se ezzel kezdődik a rossz anya szerepe!Mi Vámosszabadin lakunk,van kocsink,de apa azzal jár dolgozni,úgyhogy hiába van jogsim,olyan mintha nem is lenne.Tehát,mi is gyalog,vagy ha a városba megyünk buszozunk.Csakhogy ezt egy 2 hónapos babával nehéz.A doktornéni is a városban van.Hiába csak pár km,de oda nem megy közvetlen busz.Szóval vagy kerülünk,vagy "könyörgünk" valakinek vigyen be minket.

De csak azért mert nincs autód,nem fosztod meg a gyerkőcöt semmitől,ha baj lenne,úgyis segítséget hívsz.És gondolj bele,1 autónyi káros anyaggal is kevesebb kerül a levegőbe-és ezzel csak segítesz a babának!

2009. jan. 3. 21:54
 4/15 A kérdező kommentje:
Biztos igazatok van... Csak minden rokon ,barát nyaggatott, már terhességem alatt, hogy a mai világban nem lehet kocsi nélkül lenni,mikor van egy pici baba...biztos ezért is érzek így...ez van... Köszönöm!!!
2009. jan. 3. 21:58
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Én pesti vagyok,és nem tudom elképzelni,hogyan is intézném a dolgokat,ha tömegközlekedéssel járnék...szerencsére nekem és a férjemnek is van kocsija,ő nyugodtan mehet dolgozni,én pedig mindent el tudok intézni a családnak.Azt bírom,amikor vidéken élő emberkék "nem is olyan rossz"-nak minősítik a kocsi nélküliséget Bp.-en.Fogalmuk sincs,h itt sokszor másfél-2 óra is kell,h átjuss a város egyik feléből a másikba.És azt még vissza is meg kell tenni.Szval itt valóban ELÉG NEHÉZ autó nélkül létezni,de nem lehetetlen!!!Téged anyuka,ne bántson a dolog,nem ettől lesz a babád boldog és kiegyensúlyozott.És a párodnak hamarosan lesz jogsija nem?Fel a fejjel!2 gyerekes anyuka
2009. jan. 3. 22:58
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Már meg ne haragudj, de városban lakom, nem vidéken. Amúgy laktam Pesten is, tudom milyen. Ott se volt kocsim. Örülök, hogy neked van, ettől még lehet anélkül is élni. Az, hogy te nem tudod elképzelni, nem jelent semmit.
2009. jan. 3. 23:06
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul szép móka autóval közlekedni a fővárosban csúcsidőben...sokkal gyorsabb ilyenkor a metro vagy a villamos.
2009. jan. 3. 23:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én nem érzem magam rossz anyának, pedig nekem sincs se jogsim, se autóm. Én is szeretném a nyáron letenni a jogsit, de autóm még biztos nem lesz egy darabig, hát ez van. Járok busszal, mint oly sokan. Én is Pécsett élek, az is város ugyebár, nem csak Pest, persze kisebb. MOndjuk a páromnak van autója, így ha ő ráér autóval közlekedünk,ha nem akkor sem dől össze a világ. Csakhogy egy példát említsek, anyukámnak van jogsija, autója is, mégis mindig busszal jár mindenhová, mert neki így kényelmesebb, nem kell parkolóhelyet találni, nem neki kell a csúcsforgalomban lavírozni, és ettől ő még nem rossz anya, és nem is volt soha az.
2009. jan. 4. 07:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
ha olyan gond van,ugyis taxit hivsz és beviszed a babát...minden más megoldható,ezen ne aggodj...és nem egy autótól jó anyuka valaki..
2009. jan. 4. 10:52
 10/15 anonim ***** válasza:
A 4.válaszó vagyok.Üzenem a 2 utánam válaszolónak,h Budapest peremkerületeiben NINCS se metró,se villamos!És neked lehet,h semmit nem jelent az,h nekem van kocsim,nekem viszont nagyon is sokat.És inkább ülök a dugóban a saját kocsimban(2 gyerekkel!!!),ahol nyugodtan tudok enni inni adni a neki(k),vagy játszani vele,mint,hogy a-SAJNOS-a tisztaságot hírből sem ismerő BKV-val járjak,és akár 20 percet is fagyoskodjak a megállóban,ahol többségében teljesen fásult emberek tapossák,lökdösik egymást,cseppet sem tekintettel a babakocsis,vagy pocakos kismamákra illetve az idősekre.És szerencsésnek érzem magam,h legalább ez nem okoz gondot az életemben!!!Ettől még nem érzem magam többnek,csak jó érzés.
2009. jan. 4. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!