Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eddig még alig pár hónapot...

Ha eddig még alig pár hónapot dolgoztam (max félév), az is már 1 éve volt, mennyi lesz az a minimális gyás, gyed, vagy gyes, amit majd kapni fogok?

Figyelt kérdés
2008. jan. 7. 19:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelőző két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig),a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekből járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkőc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft.

Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínű, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy.

Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bővebben: www.oep.hu.

2008. jan. 8. 06:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, a 180 munkanapnak kell meglennie, de ennek bejelntett munkaviszonynak kell lennie, és a két munka között max 30 telhet el. TEhát a munkavállalói kiskönyv erre nem jó!!

Szerintem te csak gyest fogsz kapni, ami fix összeg és alanyi jogon jár szülés után, másra nem leszel jogosult. Az most 28.000 ft körül van.

De a tb felvilágosít, ha felkeresed őket.

2008. jan. 8. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!