Egyke gyerekekre miért kell állandóan beszólni? Egy gyerekes szülők, te is kapjátok ezt?
Nekem két gyerekem van, mégis világháború megy időnként egy-egy játékért. Mondjuk úgy egyfolytában. Bármit, csak szívhassák egymás vérét, még a kaját is képesek elenni egymás elől, mintha nem lenne több.
Bunkóság ilyet mondani a gyereknek, hiszen nem tehet róla, hogy egyke. Még ha amúgy valóban meg is látszik. Egyértelmű a különbség, én is látom magamon is (egyke vagyok), meg a nagyobb gyerekem egyke pajtásán is. Egy kicsit rosszindulatúnak látom, ha ez a sírás miatt van emlegetve. Bármelyik gyerek képes sírni a játékáért, az meg nem dicsekvésre méltó, ha egy gyerek már hozzászokott, hogy elveszik tőle.
Szerintem nyugodtan válaszolhatnál finomabban valami frappánsat, vagy pl. amit ide is írtál, hogy azért látod őket hisztizni eleget.
A gyereknevelésbe mindig beleszólnak a segíteni akaró, okos emberek körülöttünk. Ez sosem változik.
Nekem kettő van, mikor a nagy ovis lett, akkor született a kicsi. Mire a kicsi is oviba került, megtanultak együtt játszani és az idő felében sikerül is. A másikban meg visítás megy.
Amikor a kisebb született és pár héttel a szülés után jól voltam, máris jött a "harmadik mikor lesz?" mantra. Állandóan ez ment, én meg ismételgettem, amíg el nem fáradtam.
-De szépek a gyerekek, mikor jön a következő?
-Tőlem biztos nem, ennyi elég.
-De olyan jól bírod.
-Akkor szülj te és neveld fel őket saját pénzből.
-Jó, csak mondtam...
Nálunk 2 gyerek van. 2 és 4 évesek. A kicsi iszonyú irigy, így dolyton ölik egymást.
Én meg azt kapom folyamat, hogy minek kellett 2 gyerek, folyamat csak veszekednek.
Mondjuk én itt helyre tettem azt, aki beszólt a gyerekemnek, és nem érdekelt, ha megsértődik. Most várjuk a tesót, 5 éves lesz a nagy. Imádja a kicsiket, alig várja.
Lesz súrlódás, ebben biztos vagyok, de megoldjuk.
Nekem van testvérem és két fiam van, és szerintem meg utolsó tahó bunkóság direkt tönkretenni valaki másnak a holmiját. Baleset előfordul, de itt nem ez történt. Soha nem tettem tönkre a testvérem holmiját szánt szándékkal, és ő sem az enyémet, pedig nem voltunk világra szóló haverok kicsinek. Csak az anyánk megtanította, hogy vigyázunk a dolgainkra.
Nekem attól is kiég az agyam, amikor a tomboló gyerekre rálegyintenek, hogy a fiúk ilyenek. Az én fiaim mégis képesek normális ember módjára játszani, és nem abban lelni az örömüket, hogy pusztítanak... szóval ez nem egykeség, csak parasztok a rokonaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!