Szülés után mennyi idővel "illik" visszanyerni az alakunkat? És meddig tart a szervek/szervezet visszaállása szülés előtti állapotra?
Szia!
Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség előtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam.
Nőgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt.
Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség előtt.
Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok időmet és energiámat leköti:)
De szerintem egyénenként változó.
Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.
Szerintem is egyénfüggő. Valakinek nagy marad a hasa szülés után. Valaki hízik a szoptatás alatt.
Én 14 kilót híztam a terhesség alatt, és mikor jöttem haza a kórházból már nem látszott rajtam semmi. Egy héttel szülés után eszembe jutott a farmerom, simán rámjött, mint rég. A mérleg is ugyanannyit mutatott, mint rég. És a hasamon is csak a terhességi linea negra látszik, más nem.
És ráadásul nekem étvágyam sincs a szoptatástól, úgy kell leerőltetni a torkomon a kaját :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!