Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba mellett nem tudok...

Kisbaba mellett nem tudok tanulni?

Figyelt kérdés
11 hónapos a lányom,még mindig nem aludtunk végig egyetlen éjszakát sem. Jobb ejszakakon 3-4, rosszabbakon legalább 5-6 ébredés van. Segitsegem egyáltalán nincs,a férjem sofőr,van, hogy napokig itthon sincsen. Babysitter nem opció. Meg kellene tanulnom németül,de egyszerűen vagy agyam,vagy időm nincs rá,vagy minda kettő. Pedig van tapasztalatom tanulásban,angolul és franciául is felsőfokon tudok,mind a kettőt saját erőből tanultam, még egyetemista koromban,azaz bő tíz éve. De most...zokni az agyam.Ha épp lenne időm,mert napközben alszik a gyerek,vagy elajulok én is,vagy muszáj valamit elintezni( nem csillog a lakás,de alap dolgokat). De ez a ritkább.. gyakoribb,hogy lenne ugyan időm, na nem sok,de egy 10 perc,ami mondjuk napi háromszor már érne valamit,de olyan az agyam,mint egy zokni. Egy ponyva regényt nem bírna befogadni.Sokszor vagyok feledékeny amúgy is,elfelejtem mit hova tettem,akár két perce még a kezemben volt,akkor is. Nem tudom mit csináljak. Elterveztem,hogy míg a babával itthon leszek,megtanulok,mert ez nagyon kellene a későbbi normális munkához. Két éves korában megyek vissza dolgozni,nem hiszem hogy tobb időm és agyam lesz tanulni akkor. Ráadásul nem a lélekölő munkámba akartam visszamenni,hanem újat, immár nemet tudással. De katasztrófa a haladasom és állandó a lelki furdalás. Arcul csapott az anyaság,az az igazság. Annyi mindent elterveztem,erre csak mennek a napok es sokszor túlélek,egy könyvet nem elolvastam el a tizenegy honap alatt. Nem az a lényeg,hogy mit tanuljak,meg hogyan,hanem hogy mit csináljak,hogyan kerítesek időt ,és főleg,elég agyat? Olyanok tapasztalata érdekelne,akik hasonló cipőben voltak,hogy sikerült tanulnotok?

2023. dec. 21. 16:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

ha nem kint élsz akkor inkább a gyerekel foglalkozz ha nagyobb lesz akkor vissza térhetsz rá.

én németorszagban ėlek 0 nyelvtudásal kezdtem de most már eltårsalgok kicsit, 3 éve duolingozok folyamatosan ,meg nico weg A1 csinálom .

de nekem a gyerekeim nagyok.

2023. dec. 22. 17:14
 22/24 A kérdező kommentje:
#21 hogy zárja ki a kettő egymást? Napi fél órát szeretnék csak rászánni,azzal is egész szép eredményt lehet elérni egy év alatt,ha tudja az ember hogyan kell tanulni. Vagy ennyi is azt jelenti,hogy nem foglalkozom q ygerekkel? Szerintem nem. Sajnos duolingoval hiába napi fél óra,nem fogok olyan eredményt elérni,mint szeretnék. De talán előtt utóbb tudok eleget aludni,és akkor jobb lesz
2023. dec. 22. 17:17
 23/24 anonim ***** válasza:

ha tudod hogy kell tanulni és nincs türelmed a baba miatt várni ezel akkor csináld.

ha meg ugy érzed most nem megy ,akkor várnod kell nincs más megoldås .

ez nem angol nyelv hogy gyorsan meg lehet tanulni.

2023. dec. 23. 06:34
 24/24 A kérdező kommentje:
#23 az angol csak alapfokon,vagy ha nem akarjuk pontosan beszélni, könnyű. :) a német épp hogy könnyebb,egyrészt mivel már harmadik nyelvem,másrészt mivel az angol nyelvi logikája messzebb van a magyarétól,mint a német. Hallottam már sokszor,hogy az angol könnyű,de ezek az emberek jellemzően max B1,ritkán esetleg gyenge B2 szinten voltak,ha egyáltalán..ez kikivankozott belőlem,a szakmaiság végett.Bocsanat,ha szorszalhasogatasnak tűnt.😅😅
2023. dec. 23. 09:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!