Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Milyen, ha nincs...

Szülők! Milyen, ha nincs időtök én időre, hogy nem omlotok össze?

Figyelt kérdés

Vagy meg lehet oldani a gyerek körüli teendők, gyerekkel töltött idővel összeolvasztva? Sokszor ez a lehetőség van rá, ugye?

Őszintén félek ettől, hogy mi lesz… nagyon ingerlékeny, lobbanékony vagy épp szomorú leszek ha nincs időm magamra.

Meg lehet ezt oldani, hogy ép ésszel tudjunk gyermeket nevelni?

Nektek mik a tapasztalatok, hogy oldjátok meg? Vagy mi számotokra az ideális, amit meg is tudtok valósítani?

2023. dec. 17. 12:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az az énidő, hogy főzök/mosok/takarítok, közben a férjem van a babával (10 hónapos). De ilyenkor általában podcastet hallgatok, ez a kikapcsolódásom.

Meg a napi 1-2 séta. Ha a kisfiam parner, akár 1.5 óra alkalmanként (őt tolom a babakocsiban).

Meg 2-3 havonta eljutok fodrászhoz.

2023. dec. 17. 23:10
 22/31 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy oldom meg, hogy az apjuk nem csak dísznek van, ő is foglalkozik velük, így én is tudok magammal is. Az anyák jellemzően akkor nem csavarodnak be, ha a férjük partner a gyereknevelésben. Ha nem az, akkor cseszheted.
2023. dec. 18. 13:25
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

22, hát én becsavarodtam úgy is, hogy a férjem nem díszf.... Sőt, ő is becsavarodott, de rendesen.

Mondjuk nekünk kijutott a jóból, egyik gyerekünk autista.

De ezt előre nem tudhatod.

2023. dec. 18. 15:35
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
23, ok, én extrém körülményeket most nem vettem számításba. Autista gyerekkel nyilván sokkal nehezebb minden, de ha ilyen nehézség nincs, akkor egy olyan férjjel, aki kiveszi a részét, kölcsönösen együttműködve meg lehet oldani, hogy senki ne zsigerelje ki magát.
2023. dec. 18. 16:50
 25/31 anonim ***** válasza:

"Igazából itt az a baj, hogy a köztudatban csak a mézes mâzos sz.rságokat írják le, a valós dolgokat nem. Pedig ha beszélnének róla, sokan nem vállalnának gyereket."

Akkor nem tudom, hogy te merre nézelődsz, mert én meg mindenhol a negatívat olvasom. :D

jan. 5. 19:33
 26/31 A kérdező kommentje:

#25 -ös válaszoló!

Én is! És kétségbe vagyok esve...

jan. 6. 18:36
 27/31 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező. Nem kell kétségbe esni. Erre az oldalra is olyanok írnak, akiknek problémájuk van, mert mégis mit lehetne írni egy olyan kérdésre, hogy "minden oké az életemben, hogyan csesszem el"? Az online térben is sokkal többen olvassák azokat a megbotránkoztatónak szánt, őszintének hangzó szövegeket, amikben leírják, hogy milyen borzasztó a gyerekvállalás. És nem azt mondom, hogy nincs benne egy fikarcnyi valóság sem, mert tényleg nem egyszerű, a nukleáris családmodell baromira megnehezíti ezt a szülők számára (de merem állítani, hogy a gyerekeknek sem ez az ideális), ugyanakkor(!) közel sem olyan borzasztó, mint amilyennek ezt lefestik sokan. Én is sokáig hallgattam a baráti körből, hogy "majd meglátod, ha neked is lesz". Hát, van kettő, de még mindig várom, hogy "meglássam" :D Mert nem könnyű, igen, nem vattacukormázas, nem szivárványtpukizóegyszarvúhátonlovaglós élmény, de élmény. És összességében szerintem inkább jó, mint rossz. Életem legnagyobb kihívása, de amikor kezdem látni az eredményét (3 és 1 éves gyerekeim vannak, az 1 éves még csak simán cuki, de a 3 évesen már látom magamat, a nevelésemet, azt, ami én és a férjem vagyunk), akkor az mindent megér. Sok múlik nyilván a gyerekeken is, de a te hozzáállásod is kardinális a megélésen, ha laza vagy, rugalmas, alkalmazkodó, akkor sokkal könnyebb dolgod van még egy potenciálisan nehezebb/beteg gyerekkel is, mint ha egészséges gyereked születik, de nagyon rigid vagy és ragaszkodsz olyasmihez is, amihez nem feltétlenül kellene (mittudomén, pl talán ma volt itt egy anyuka, aki azon aggódott, hogy 4 hónaposan még nincs napirendje a gyereknek- könyörgöm, ne már), akkor egy egészséges gyerekkel is nehéz dolgod lesz. Szóval na, nem kell előre pánikolni, annyira azért nem rossz ez, mint amilyennek tűnik.
jan. 6. 18:56
 28/31 anonim ***** válasza:

Nyugi kérdező, én is kétségbe vagyok esve, mert megmondom őszintén, hogy ezen az oldalon mostanában csak panaszkodó anyukákat látok, meg hogy elegük van ebből a rabszolgaságból, nemalvásból, akiknek a kisgyerekes időszak nehéz, azok ne várjanak felüdülésre mert a kamaszkor ezerszer durvább lesz, és még sorolhatnám.

Fura, hogy mindenki frusztrált, idegbeteg.

jan. 6. 20:17
 29/31 anonim ***** válasza:
71%

Na meg a másik, hogy olvastam egy kérdés alatt egy olyan választ, hogy egy anyuka azt írta, konkrétan az összes rokona, ismerőse mind azt mondogatták neki, mielőtt megszületett a gyereke, hogy élvezd ki az életed mert utána nem fogsz tudni élni, megszűnsz létezni, agyadra fog menni az anyaság.

Miért kell mindig rémisztgetni az embereket? Miért?? :/

jan. 6. 20:19
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

29-hát mert ha nekik szar elvárt, hogy másnak is az legyen.

Anyám pl szülés után mondta, hogy ő aztán nem segít, magamnak szültem, szenvedjek kicsit, mert szerinte túlságosan elkényeztettek (férjem is)... nem igazán értem mire gondolt, szerintem csak savanyú neki a szőlő, hogy az ő terhessége stb nem ilyen volt-na mi bébiszittert

hivtunk, mert attól, hogy van egy gyerekünk még nem szűntünk meg létezni házaspárként. Anyám meg ki volt borulva, hogy már pedig "szenvedni" kell, évekig el se menjek sehova. Közöltem vele, hogy ma már ez nem így megy és hogy állítson magán, mert a csöpögő rosszindulatától már a falra mászok-de hogy ő nem rosszindulatú csak meg akart leckéztetni, milyen az igazi anyaság. Hát nem jött össze neki. Mind a két gyerekem jó alvó, jó evő baba kora óta szerencsére, tényleg mázli, de nem volt velük szenvedős a csecsemőkor. Az énidőt pedig egy kedves bébiszitter hölggyel megoldottuk, nagyon megkedvelték őt a gyerekeink. Anyukám ezzel csak azt érte el, hogy a gyerekeim nem is tudnak elleni vele, mert alig ismerik, most amiatt van kiakadva, hogy a kicsi sirvafkadt, mikor elvitték kirándulni, hogy haza akar menni anyához. Mondtam neki, hogy magára vessen, mert szinte idegen a gyereknek. Ezt jól elcseszte csak, hogy szenvedjek kicsit...

jan. 7. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!