Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tegnap lényegében megszóltak,...

Tegnap lényegében megszóltak, hogy a kétéves fiam miért lóg ennyire rajtam?

Figyelt kérdés
Sógornőm rokonai meg anyósom, meg még vagy 10 családtaggal töltöttünk egy szülinapot. Tündér jó gyerek volt a kisfiam. Jött-ment, játszott, megvacsorázott, délután öttől fèl kilencig egy nyekkenése nem volt. Anyós és egy másik idős asszony elkezdte mondogatni, hogy ez a gyerek tulzottan lóg rajtad, erről sürgősen szoktassam le! Ott is velem sétált, velem játszott, de húzta a keresztapjàt is, játszott kicsit a kamasz uncsitesóval is, apàval is ment egy pár kört....de hozzàm jön a legtöbbet. Idegesitette őket. Én mondtam, hogy erről miért kellene leszoktatni? Otthon vagyunk ketten, egész nap együtt, szerintem ez normális. Ők mennyit dolgoztak, nem szoktatták igy magukhoz a gyerekeket....èn meg mondtam, hogy nem fogom ellökni, mert túl sokat lóg rajtam...ti mennyire vagytok a kicsivel "összenőve", ès ha igen, zavar titeket?
2010. okt. 21. 08:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem a napokban lesz 2 éves a fiam.és mióta (4,5hónapja) megszületett az öccse,sokkal anyásabb lett.De tudni kell azt is hogy én kvázi egyedül nevelem őt,mert apa a munkája miatt csak hétvégente van itthon.Viszont olyankor CSAK apa van.mondjuk alváshoz akkor is én kellek neki.

Most ért bele a abba a korszakba,hogy minden NEM és NEM MEGY.hiába nem tud egyedül valamit,nem hagyja csak nagy hiszti közepette hogy segítsek.mások meg NEM szólhatnak hozzá.Csak azzal "beszélget" aki neki tetszik.De pl kellemesen csalódtam benne.hétfőn voltunk egy zenés foglalkozáson,és még a szülésem előtt voltunk utoljára.akkor le sem lehetett vakarni rólam,nem ment oda senkihez.Most meg szinte nem is hiányolt,mindenkihez ment,futkosott.

szóval,engem néha zavar(mikor főznék,mosogatnék) hogy jön,és nem hagy a dolgommal,de olyankor is elterelem a figyelmét.

szerintem nem kell direkt ellökni,max azt aki ilyent tanácsol :-))))

2010. okt. 21. 12:58
 12/12 A kérdező kommentje:
Ha ott vagyok, nem engedi, hogy más levegye a pulcsiját, kabátját, csak én. Ha nem vagyok ott, semmi ilyet nem csinál. Idegesiti, ha a mama folyamatosan puszilgatja, csicsereg, állandóan közli vele, hogy milyen ügyesokosszééép, percenként mondja neki,hogy szeretlek, erre a fiam már olyan ideges, hogy odamegy és rácsap, csakhogy hagyja már békén....őt nagyon idegesiti, ha folyton nyaggatják, puszilgatják...zárkózott az idegenekkel, nem barátkozik túl könnyen. Biztos ezért mondják. Meg azért, mert ha anyóshoz megyek vele, maradok én is és ugy játszunk együtt, nem hagyom ott, mert nincs égető dolgom, akkor miért keloene otthagynom? èjszaka sincs mászkálhatnékom, van a fiamnak saját helye és ágya, akkor miért kellene, hogy a mamánál aludjon? Szerintem nem ezzel kéne bizonygatni,milyen jó mama:( igen, ő nem játszik egyedül, hanem velem vagy apával vagy a mamákkal. Ő nem önálló, de sosem volt az a tipus. Mindig kellett neki a jelenlétem. Ettől kevesebb, mint az egész nap egyedül autót tologató kisgyerek? Családi házat rendben tudok tartani tőle, mert együtt takaritunk, főzünk. Igaz, nem főzök minden nap, de meg tudom oldani vele a dolgaim. Hát ő egy kis csüngő majmocska:) nem akarok egy kis sarokban ülő szerencsétlent nevelni belőle, de direkt sem fogom kényszeriteni a leválásra, ha ő még nincs kész rá. Minden választ nagyon köszönök!!!
2010. okt. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!