Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tegnap lényegében megszóltak,...

Tegnap lényegében megszóltak, hogy a kétéves fiam miért lóg ennyire rajtam?

Figyelt kérdés
Sógornőm rokonai meg anyósom, meg még vagy 10 családtaggal töltöttünk egy szülinapot. Tündér jó gyerek volt a kisfiam. Jött-ment, játszott, megvacsorázott, délután öttől fèl kilencig egy nyekkenése nem volt. Anyós és egy másik idős asszony elkezdte mondogatni, hogy ez a gyerek tulzottan lóg rajtad, erről sürgősen szoktassam le! Ott is velem sétált, velem játszott, de húzta a keresztapjàt is, játszott kicsit a kamasz uncsitesóval is, apàval is ment egy pár kört....de hozzàm jön a legtöbbet. Idegesitette őket. Én mondtam, hogy erről miért kellene leszoktatni? Otthon vagyunk ketten, egész nap együtt, szerintem ez normális. Ők mennyit dolgoztak, nem szoktatták igy magukhoz a gyerekeket....èn meg mondtam, hogy nem fogom ellökni, mert túl sokat lóg rajtam...ti mennyire vagytok a kicsivel "összenőve", ès ha igen, zavar titeket?
2010. okt. 21. 08:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha olyanja van akkor nem lököm el... még jó hogy nem.

Azt nem szeretem csak amikor főz/nék és a konyhában ölelgeti a lábamat miközben tésztát szür/nék le vagy rántott húst forgat/nék

az a halálom mert veszélyesnek tartom akkor szoktam mondani hogy anyának most dolga van és nem akarom megégetni stb. de aztán megölelgetem.

az hogy a rokonok szólnak hogy mit meg hogyan hát istenem. hol nem kötnek ebbe bele meg még száz másik dologba, tudni kell őket leszerelni.

2010. okt. 21. 08:56
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
és szintén két éves de lány. bár ez mindegy a leirtak szempontjából .
2010. okt. 21. 08:57
 3/12 anonim ***** válasza:
21%
Ha túl sokat lóg rajtad,akkor soha nem lesz önálló,még 5-6 évesen is tőled várja a megoldást. Kétévesen a nap nagyrészében már önállóan kellene játszania. Az anyuka legfeljebb segíthet neki,ha végképp nem megy neki valami. De nem szabad állandóan csak együtt lenni.
2010. okt. 21. 09:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém nem lóg rajtam :) Vagyis ritkán jön oda ha másokkal vagyunk, nem sír nem fél másoktól, ritkán ad puszit vagy ölel meg. Nekem meg épp ez esik rosszul :) Vagány kölök, de összebújni nem lehet vele:)

Szerintem mindenkinek el kell fogadni a gyerek alaptermészetét, én se tudom "ráerőszakolni" az enyémre, hogy kicsit jobban "lógjon" rajtam :)

2010. okt. 21. 09:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, egyik füleden be, a másikon ki... Szerintem egy normálisan kötődő 2 éves, igenis legtöbbet az anyukájával, apukájával van és nem mással. A te dolgod, hogy csinálod, nekik max. tanácsot adni van joguk, de nem szólhatnak bele, te hogyan csinálod. Az én lányom is 2 éves, szinte egész nap én vagyok vele, hiába van 3 nagy tesó, nem akarom őt rájuk tukmálni, nem azért szültem... Örülök, ha játszanak vele, néha elvisik magukkal, játszótérre, apával is játszik, ha itthon van, de ugye legtöbbet én vagyok vele... A nagyszülőkhöz is csak együtt megyünk, még soha nem aludt náluk... (anyósomban nem bízom annyira, különben sem vállalná, ui. nem akarta a babát), anyuban megbízom maximálisan, de nem tartom szükségesnek, hogy ott aludjon.. Én így érzem jól magam, mindent meg tudok oldani a gyerekkel együtt, amit akarok...
2010. okt. 21. 09:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
De hát írtad, hogy másokhoz is megy, másokkal is játszik. Akkor meg nem értem a problémát. Mármint azokat nem értem, akik problémáznak. Azért az csak normális, hogy egy ekkora kisgyerek az anyukájával szeret lenni a legjobban, nem? Ha ettől még nyitott mások felé is, akkor gond egy szál se.
2010. okt. 21. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy anyós féltékeny azért mondogatja.

Különben azt olvastam, hogy a "lógós" gyerekek, vagyis azok, akik mindig odamehetnek az anyukhoz (vagy ahhoz aki a legtöbbet van velük) egy kis szeretgetésért, 3 éves kor után ők lesznek a legönállóbbak. Mert megtanulják, hogy mindig van egy "biztos háttér", és így bátrabban mernek "kalandozni".

2010. okt. 21. 09:23
 8/12 Callista ***** válasza:
100%
Az én fiam 14 hónapos jól elvan egyedül, de van hogy bújósabb! Viszont ha vendégségbe megyünk inkább ott sertepertél körülöttem! Ne érdekeljen mit mondanak! Ha téged nem zavar akkor oké... Csak kötözködnek...
2010. okt. 21. 10:54
 9/12 Callista ***** válasza:
82%
Ja és egyedül a konyhába nem jöhet utánam, mert az veszélyes hely neki, ott ajtórács van...
2010. okt. 21. 10:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Jaj,úgy le tudnak lombozni az ilyen ősidőkből való nagymama vélemények. "Ne szoktasd magadhoz a gyereket,mer' aztá' később megnézheted magad....blabla" Persze,mert anno más szokások jártak és nehezen fogadják el az újabbakat.Nekem nem szimpatikus ez,a nagymamám is sokat mesélt az akkori időkről és számomra drákóinak tűntek az ő módszereik,nevelésük...és egyáltalán az egész.

Ne foglalkozz velük,a leírt szituból nekem nem tűnik úgy,hogy túlzott kötődés van köztetek.

Ez így normális és kész.

2010. okt. 21. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!