Láttátok az anya ölelj magadhoz, nem leszek mindig pici típusú posztokat? Heti egyszer szembejön velem facebookon. Ti mit éreztek, amikor olvassátok? Miért posztolják, akik posztolják?
Nem gondolnak bele, hogy másnak fájhat vagy direkt azért, hogy bűntudatot keltsenek?
Nekem bűntudatom van, mert mi első napokban félreértettük a baba jelzéseit és nagyon sokat sírt, mert éhes volt (de közben sok levegőt is nyelt és nem tudott szopizni). Ettől a poszttól meg mindig bűntudat fog el, pedig tudom, hogy nem akartam rosszat és azt hittem jót teszek, mikor büfiztetem meg puklitornáztatom és nem etetem többször (ilyen 6 órákat evett, ha nem számolom, amit aludt cicin még kb. 4-5 órát, ez egy logikus gondolat volt). Most 5 hónapos a baba és még mindig ki vagyok, ha meglátom ezt vagy a “nem lesz nagyobb a tüdőm, attól, hogy sírok” posztot.
Tetszik neki.
Valamelyik ismerősének meg akarja mutatni, de nem meri személyesen neki küldeni, ezért nyilvánosan megosztja.
Reméli, hogy az idősebb rokonai, akik ismerősei, leállnak azzal, hogy "hagyd sírni, legalább erősödik a tüdeje".
Reméli, hogy eljut olyanokhoz, akikben ott van a változtatás csírája, csak még valami megerősítés kell neki.
Szerintem a legkevésbé sem az jár a fejükben, hogy olyanokat bántsanak meg, akikre nem is tartozik, csak depressziósak, és magukra vesznek mindent.
Egyébként még én sem láttam egyik ilyen posztot sem, mondjuk kb minden anyás babás oldalról/csoportból kiléptem, meg nem is szoktam megosztani semmit. De az biztos, hogy habár az első gyereknél nekem is voltak gondjaim, de rendben vagyok, meg a gyerek is túlélte a babakort, ezért nekem sok dolgom nem lenne ezekkel a posztokkal.
Ó, anyám! Miért a világnak kell alkalmazkodnia a te lelki sérülésedhez? Nyilván ezzel neked van dolgod, nem a posztolónak.
Én se láttam még ilyet, de gondolom, figyelemfelhívás a célja. Mint egy plakátnak, pl.: Ön dönt, iszik vagy vezet! Szerinted az a célja, hogy bűntudatot keltsenek abban, aki már kocsiba ült egyszer egy pohár sör után, vagy, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az alkohol és a vezetés nem összeegyeztethető, mert rossz dolog, veszélyes, mellesleg büntetik?
Semmilyen zavart/lelki sérülést nem okoztál a babádnak!
Én 47 éves vagyok, anyám egy szociopata,mérgező, mártír szülő a mai napig.És simán tudnék vele tiszta lapot nyitni,még ennyi év után is, ha képes lenne (minimálisan)megváltozni(ami annyit jelentene,hogy éli a SAJÁT életét,és nem szól bele senki más életébe, és nem csinál problémát ott ahol nincs), és normális felnőtt módjára élni,és viselkedni/viszonyulni másokkal/hozzánk.
Kérdező neked van lelki problémád, neked kellene önmagadon dolgozni, neked kellene több érzelmi intelligencia,nem a poszt írójának, posztolójának.
Ha belőled rossz érzést vált ki az a te problémád, nem másé. Görgess tovább.
Sajnálom, hogy ez történt veled. Ne legyen bűntudatod, hogy nem a te kezedben volt a babád eleinte. Volt, aki szeretgesse, ha jól értem. De ha nem, még mindig bepótolhatod.
Nekem PIC-en volt a kicsit koraszülött, de nagyjából egészséges fiam 10 napot, és nekem bűntudatom volt, hogy nem vertem többet az asztalt több kenguruzásért (kenguruzás: kiteszik a koraszülöttet az anya hasára, inkubátor helyett, mert a testközelség pozitívan hat rá). Aztán otthon igyekeztem sokat hordozni, hogy ellensúlyozzam a inkubátor magányában töltött órákat, de abba se jöttem bele olyan gyorsan. Végül semmi baja nem lett, szuperül kötődik, hátra se néz a játszótéren.
Túllesztek rajta ti is. Nem neked szólnak ezek a Facebook-posztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!