Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora segítséget jelent, ha...

Mekkora segítséget jelent, ha szoros a kapcsolat a családdal?

Figyelt kérdés

Ezen kellett elgondolkodnom, hogy mióta a kislányom megszületett a férjem családja folyamatosan jön, kicsit zavarnak, kényelmetlen, hogy itt vannak, de mindig arra gondoltam, hogyha bármi gond van, akkor legalább majd számíthatunk a segítségükre mert közeli a családi kapcsolat.

Viszont sorra jönnek elő olyan dolgok, hogy kéne vigyázni a gyerekre megadott időpontban - hogy tudjak menni hetente kétszer két órára tanfolyamra -, akkor nem ér rá senki a nyolc emberből, aki heti szinten jön, keressünk bébiszittert. Vagy lerobbant a kocsi, kéne vinni a gyereket fejlesztésre, hívjunk taxit vagy tömegközlekedjünk, mert aki jön az a másik irányba megy bevásárolni.

Mindezt úgy, hogy amúgy a férjem családjában a nők nem dolgoznak, csak “folyton programjuk van”, tornaóra, színház, múzeum, vásárlás, takarítás. A férjem szerint ez teljesen normális és rendben van, nem is érti, hogy miért képzeltem, hogy valakiktől, akik heti 1-2 alkalommal jönnek látogatóba, én ilyesmit kérnék.

Nálatok ez hogy van? Tudtok ilyen hétköznapi dolgokban segítséget kérni?

2023. nov. 29. 08:28
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%
én az 5össel értek egyet. Jönnek, amikor kedvük tartja, és ameddig kedvük tartja, de ha segítség kéne vagy baj van akkor hirtelen nem érnek rá. És itt nem arról van szó hogy kihasználnád őket, ha segítséget kérsz. De sajnos vannak olyan helyzetek, amiket nem lehet egyedül megoldani. Mondom ezt úgy, hogy nekem is mindjárt 4 éves a fiam, és őt sem altatta soha senki rajtam meg a férjemen kívül, max délután. Sose aludt még éjjel anyukáméknál, és nem azért, mert ők nem akarták volna. Egyszerűen csak amit én meg tudok oldani segítség nélkül azt megoldom. Pedig babát várok, veszélyeztetett terhes vagyok, de én hordom oviba, én vagyok vele estig míg a férjem haza nem ér, én főzök-mosok-takarítok otthon. De volt már olyan helyzet hogy hívnom kellett anyukámékat, hogy pl menjenek el ők a fiamért még akkor bölcsibe, és nagyon nem esett volna jól, ha az a válasz hogy már programjuk van... Persze az én szüleim tudják hogy én kb tényleg csak akkor szólok ha nincs más megoldás.
2023. nov. 29. 09:38
 12/38 anonim ***** válasza:
32%

"Én biztos nem engednék olyat az életünkbe, aki heti szinten zavar, kéretlenül jön, csak akkor nem, amikor tényleg kellene."

Azért nehogy a kérdező kitiltsa már a férj családjàt. Ez nem az ő egyedüli döntése, a kérdező rendezze a saját családját.

2023. nov. 29. 09:41
 13/38 A kérdező kommentje:

#8 A férjem rokona.

Amúgy most az, hogy ő 3,5 percre lakik kocsival, mi útba estünk, minket 8 percre kellett volna vinni, meg ugye neki visszajönni az elágazásig 6-t. Ráadásul ez reggel volt, most még mindig az auchanban vannak, most küldték, hogy milyen babaruhát akarnak venni nekünk mikulásra és kérdezték, hogy ne ugorjanak el értünk, hogy együtt tudjunk ebédelni utána.

De a férjem szerint is rendben van, hogy a gyereknek kimaradt egy alkalommal a fejlesztés, amiért ráadásul mi 8000-t fizetünk. Én azt nem értem, hogy akinek ilyen rokonai vannak, annak minek ellenség vagy miért akarja velük tartani a kapcsolatot 😅.

2023. nov. 29. 09:50
 14/38 Derjaderja ***** válasza:
40%
Taxival azt írtad nem értél volna oda. Mi a különbség?
2023. nov. 29. 09:54
 15/38 A kérdező kommentje:
Hogy ő 3,5 percen belül itt lett volna, a taxinak meg kellett volna 20 perc.
2023. nov. 29. 09:54
 16/38 A kérdező kommentje:
Mármint már épp akkor szállt be a kocsiba.
2023. nov. 29. 09:55
 17/38 A kérdező kommentje:

A vigyázást meg mindig megkapom, hogy ők szívesen itthon maradnak a babával, amíg én elmegyek mindig, mikor itt vannak. Meg mi lenne, ha elmennél, mi addig vigyázunk a babára.

Csak amikor mondtam, hogy esetleg, akkor nem lehet-e, hogy mondjuk csütörtök 3-5 helyett 5-re jönnek, akkor az nem volt jó senkinek.

2023. nov. 29. 09:58
 18/38 Derjaderja ***** válasza:
26%
Hát mondjuk ez tényleg nem tűnik nagy dolognak. De lehet hogy nem akart elkésni, vagy nem akart precedenst adni arra, hogy velük oldasd meg a magánéleti gondjaidat, ami végül is érhető.
2023. nov. 29. 10:00
 19/38 A kérdező kommentje:

Ez félreérthető lett, de a lényeg, hogy többször mondták, hogy menjek nyugodtan, ők itt maradnak szívesen a babával, nem kell aggódnom felneveltek már több gyereket. Csak épp egy órára délelőtt, úgy, hogy tervezni sem tudom pontosan mikor jönnek, mert hol késnek, hol korábban jönnek, nem tudok sehova menni, úgyhogy mindig visszautasítottam, hogy “nem köszi, nincs kedvem menni sehova”.

Most viszont mikor kérdeztük a férjemmel, hogy esetleg tudnának-e úgy jönni (ő kb. fél 7-re tud hazaérni), akkor olyan válaszokat kaptam, hogy

jajj, az nem jó, mert akkor szokott átjönni az xy (aki szintén rokon), itt aludni ezért arra szeretek felkészülni. Meg uhhh, csak keddenként jó, mert olyankor szoktam (otthon) jógázni. Meg van, aki takarít rendszeresen vagy már otthon van a férje.

2023. nov. 29. 10:04
 20/38 anonim ***** válasza:
31%

Ez ilyen tipikus kérdés, ahol a feleség utálja a férje családját, semmi nem jó neki, amit tesznek, csak a saját elképzelései szerinti megoldásokat fogadja el és akkor csodálkozunk, miért van mindig a konfliktus a fiús család és a feleség között.

Hát ezért. Mert a legtöbb menynek, feleségnek sose lehet a kedvére tenni. El mernek menni heti egyszer a saját rokonukhoz, vigyàznának a gyerekre is, foglalkoznak vele, gondolnak rá, még ebédelni is eelvinnének, hogy együtt legyetek, te meg csak fújsz rájuk, kritizálod őket, és megkérdőjelezed, minek tartja egyáltalán a f3rjed velük a kapcsolatot, mert nem jó nekik akkor, mikor neked.

Nézz már kicsit magadba. Miért nem kéred meg a saját szüleidet, rokonaikat?

2023. nov. 29. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!