Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baromira félek a gyerekvállalá...

Baromira félek a gyerekvállalástól, hova fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
25 éves nő vagyok, és egyszerűen rettegek attól, hogy ha gyerekem lenne, akkor rámenne az egész szabadságom, párkapcsolatom, stb. és amúgy nem is vágyom az anyaságra, gyerekek társaságára. Ugyanakkor eddig viszont kétféle típusú férfi volt az életemben: akivel hosszútávon nem működtek a dolgok, nem volt meg a tartós, stabil alap, ami nekem nagy szívfájdalom volt mindig, mert hogy legyen társam, az nekem baromi fontos (persze azért nem bármi áron), akikkel meg igen, azok általában akartak gyereket is hosszútávon sajnos, a mostani párom is úgy tűnik, ilyen. Ebből kifolyólag szeretnék ezen a félelmemen valahogy túllépni, vagy legalábbis megvizsgálni a lehetőségeimet, hogy tudok-e ezen a hozzáálláson változtatni. Ki tud nekem segíteni ebben?

2020. aug. 13. 07:22
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Ha eljön a megfelelő ember akkor tudni fogod, hogy tőle szeretnél gyereket. Egyébként nagyon sok veled egykorú és idősebbek is rettegnek a gyerekvállalástól...mert mire? Ebben a korban élni, karriert, egzisztenciát építeni akar az ember és nem babázni. Ezért is van az, hogy egyre később vállalnak gyereket a nők. Mint tudja kb mindenki, hogy Mo nem a stabilitás országa, a fiatalok hitel nélkül nem mennek semmire, a fizetések a béka segge alatt. Sokan még magukat sem tudják eltartani. Ha nem is vágysz az anyaságra (még) akkor nem kell erőltetni a dolgot. Szerintem ez idővel változni fog. Addig pedig élj 😊
2020. aug. 13. 07:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy segítségre szorulsz. Ha nem akarsz gyereket, akkor ne vállalj. Nem kötelező.

Értem, hogy a párodnak is szeretnél valamilyen szinten megfelelni, de azért ez sem fekete és fehér. Azért vannak fokozatok ott is, hogy akar gyereket. Simán lehet olyan párod, aki végül is nem zárkózik el a gyerekvállalás elől, de annyira nem is ragaszkodik hozzá. Légy vele őszinte, ne árulj zsákbamacskát. Mondd el, hogy nem szeretnék gyereket és ez lehet, hogy nem fog változni.

Egyébként én is így vagyok ezzel. Párom nagyszerű apa lenne, látom, ahogy kezeli a környezetünkben levő gyerekeket. De én mondtam neki, hogy több dolog miatt én nem szeretnék. Elfogadta, azóta sincs gyerekünk. Én 30 vagyok, ő 38. Szóval te még fiatal is vagy, hogy erre ennyire rágörcsölj.

2020. aug. 13. 09:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha te nem akarsz gyereket, akkor ne vállalj! Nem kell mindig mindenkinek megfelelni.
2020. aug. 13. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Csak azért nehogy szülj, mert a pasinak kell. Ő bármikor leléphet, a gyerek a te felelősséged lesz. Akkor vállalj gyereket, ha te szeretnél és egyedül is fel tudnád nevelni, ha valamiért úgy alakulna.
2020. aug. 13. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:
18%
A pSi bármikor leléphet? Pont annyira mint az anya.....
2020. aug. 14. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!