Hogy tudnám jobban élvezni az apaságot?
Nem használnám ezt a kifejezést, inkább elevenek. A nagyobbikat oviban és korábban a bölcsiben is folyton dicsérték, hogy milyen szófogadó. Ez egyébként szintén kicsit bosszantó, nagyszülőkkel, barátokkal, "idegenek" előtt mindig sokkal jobban viselkednek. Elmennek aludni ha fáradtak. Velünk nem, 10-ből 8-szor a kérésre, könyörgésre süket fülekre találok, ordítani még nem szeretnék rendszeresen...
De tényleg nem ezt a részét szeretném kihangsúlyozni, hétvégente, vagy amikor nem vagyok fáradt, akkor sokkal türelmesebb vagyok, szótérteni is egyszerűbb velük, jobban is lefáradnak a közös programok alatt. Viszont amikor előtte már dolgoztam 8-9 órát, egyszerűen nincs rá úgy energiám. Viszont mivel a hétvége sem telhet teljesen pihentető dolgokkal, ezért egyre és egyre fáradtabb vagyok, nem tudok feltöltődni. Régen megtehettük, hogy egy fárasztó hét után, 1 napot csak az ágyban töltöttünk, most nem.
"Azért fura, hogy valaki nem vágyik elolvasni egy jó könyvet, mittudomén, horgolni, horgászni, beszélgetni egy jót a barátokkal, "
Soha annyit nem olvastam, mint amikor a gyerekekkel voltam otthon. Jó, hazudok. Azóta, hogy kicsit nagyobbak (4, 8), megint van annyi időm. És az a "meglepő", hogy ehhez se szitter, se nagyi, se az apjuk segítsége nem kellett. Pedig a nagyobb tartós beteg is.
Extrább hobbim valóban nincs. Csak olvasás, filmnézés, nyelvtanulás. Ezekre mindig van időm. Leginkább este. Eljárni nem. A munkatársaim pont leszívják az energiámat, estére nem vágyok többre a családomnál.
"Lelki szegény" lennék ettől? Aligha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!