Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám jobban élvezni az...

Hogy tudnám jobban élvezni az apaságot?

Figyelt kérdés
Imádom a gyermekeimet, viszont folyton kiakasztanak. A "szabadidőm" 99%-át a családdal töltöm. Nehezen megyek el bárhova is, mert tudom, hogy akkor a feleségemet megszivatom egy estére, hogy rá hagyom őket. Fordítva is így van, bár ő kicsit kevesebbszer megy el. Azt érzem, ha kicsit nagyobbak lesznek talán könnyebb lesz, de hirtelen megöregedni sem akarok. Van itt valaki, akinek sikerült elérnie, hogy ne kelljen magát feladnia, de teljes értékű apa is tudott maradni?

2023. nov. 27. 14:43
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
7%
9es akkor nem kell gyereket vállalni. Igen is ha az embernek családja van, akkor az az első és 99%ban velük töltöd a szabadidőd. A haverokra meg vagy jut idő vagy nem. Aki erre nem érett meg agyilag, annak nem való még a gyerek, ilyen egyszerű. Aztán lehet lepontozgatni, nyilván fáj az igazság.
2023. nov. 27. 18:16
 12/37 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, kicsit épp kiakasztottak, amikor kiírtam. :)

Amíg egy gyerekünk volt, addig nem volt ekkora szívás, mióta kettő van, az. Az egyiknek "mindig" van valami baja. Tényleg nem arról van szó, hogy minden nap elmennék, jó velük is lenni, de nélkülük is. Próbáltunk bébiszittert, hogy közösen is el tudjuk menni vacsorázni mondjuk, de nagyon drága és kicsit rossz érzés is volt ott hagyni őket egy "idegenre".

2023. nov. 27. 18:25
 13/37 anonim ***** válasza:
85%
#11 értem. Tehát azért, mert szültem egy (két) gyereket, már ne is legyen igényem arra, hogy a 99%-ban velük töltött szabadidőm mellett, azt a nyomorult 1 %-ot akár a felnőtt (gyermektelen) barátaimmal töltsem vagy mondjuk hódoljak a hobbimnak?
2023. nov. 27. 18:35
 14/37 anonim ***** válasza:
13%
13as de igen, de a kérdezőnek pont az a baja, hogy 99%ban a családjával van. Hát ez ezzel jár. Amúgy nagyszülők?
2023. nov. 27. 18:38
 15/37 anonim ***** válasza:
87%
Jah és képzeld el #11...nyáron van pofám elmenni a városban tartott egyik 3 napos zenei fesztiválra (persze hazajárós) és arra is merem venni a bátorságot, hogy havonta egy alkalommal találkozzak az egyik barátnőmmel és elmegyünk piálni vagy kajálni. Arról már szót sem merek ejteni, hogy körmöshöz is eljárok havonta. Kövezz meg de ilyenkor a férjem van a gyerekkel 😊
2023. nov. 27. 18:39
 16/37 anonim ***** válasza:
21%
Visszatérve a kérdezőhöz. Még mindig nem tudjuk, hogy mivel akasztanak ki? Mi az, hogy valamelyiknek mindig van valami baja? Anya nem tudja, hogy mivel lehet lefoglalni, kordában tartani őket? Te, mint apa tudod, hogy mivel lehet rendet rakni köztük? Ha nagyon szívásnak érzed egyedül hagyni a feleséged, akkor időzítsd fektetés utánra az elmenetelt. Amikor már alszanak akkor senkit nem zavar ha nem vagy otthon. Vagy (nincs jobb ötletem) neveljétek meg őket.
2023. nov. 27. 18:49
 17/37 anonim ***** válasza:
11%
15ös egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet elmenni havonta találkozni egyet barátnőkkel, vagy apukának a haverokkal. Én se vagyok mártír, képzeld el, hogy még dolgozni is el fogunk járni heti 1 napot úgy hogy addig valaki vigyáz a picire, mivel saját vállalkozásunk van. De a kérdező írásából én azt veszem ki, hogy ő ugyanazt az életét akarná élni, mint előtte, hogy ne kelljen feladni semmit. De igen is a gyerekvállalás lemondásokkal jár. Szerintem ezzel minden szülő tisztában van. Még ha a szomszédban is laknak a szüleid, akkor se csinálhatod azt gyerek mellett, hogy minden hétvégén ereszd el a hajam a haverokkal, mellette meg minden nap edzés meló után, stb. Bár nyilván vannak olyan apák is akik ezt minden szívbaj nélkül megteszik
2023. nov. 27. 18:49
 18/37 anonim ***** válasza:
21%
Igen, amúgy ahogy más is írta, amúgy meg nyilván meg is kellene nevelni a gyerekeket, nem mindent rájuk hagyni és akkor kevésbé készülnétek ki mindketten.
2023. nov. 27. 18:51
 19/37 anonim ***** válasza:
78%
Én nem gondolom azt, hogy a kérdező ugyanazt az életet akarná élni, mint a gyerekek előtt. Csak szimplán úgy szeretne elmenni bárhová, hogy a gyerekek anyja ne készüljön ki idegileg abban a pár órában, ameddig távol van és fordítva. És ez csak akkor lenne lehetséges, ha a gyerekek rendesen meg lennének nevelne és se anya és se apa nem érezné tehernek azt, hogy pár órát egyedül van velük.
2023. nov. 27. 19:01
 20/37 anonim ***** válasza:
89%

Én mondjuk nem vágnék fel itt azzal, hogy semmilyen szellemi igényem nincs azon kívül, hogy életem 99%-át a gyerekeimmel töltöm. Azért fura, hogy valaki nem vágyik elolvasni egy jó könyvet, mittudomén, horgolni, horgászni, beszélgetni egy jót a barátokkal, elmenni moziba vagy most helyettesítsetek be ide bármi elfoglaltásot és hobbit.

Nekem is van két pici gyerekem, és igen, szívásnak érzem, mikor a férjem elmegy este valahova. Mert én aznap (is) egész nap velük voltam, órákon át autóztam, vigasztaltam, gügyögtem, nem hallottam értelmes beszédet, százszor kellett már fegyelmeznem, hogy ne tehénkedj rá a szekrényajtóra, ne nyomd le a tesódat a földre, ne köpd már ki az ennivalót, száz hisztit meghallgattam aznap, mert nincs több mese/édesség/nem lehet valamit és túlzás erre azt mondani, még egy lehetőség, hogy szép napunk legyen.

Pedig imádom őket, meg a velük töltött idő javarészt is, de legyünk már őszinték, baromi fárasztó egész nap-mindennap gyerekek szintjén lenni, bocs már, hogy az én agyam éhezik emellett némi felnőtt programra is. Az a fura, ha valakié nem. Nyilván elfogadom, hogy erről szól most az élet, hálás is vagyok, meg is csinálom, de mivel csak akkor van némi énidőm, ha itthon a férjem, és ő is fegyelmez, vigasztal, viszi a hisztit, ezért igen, szívás, mikor ez rán marad estére, miközben én már 5-kor olyan vagyok, mint akin átment az úthenger.

2023. nov. 27. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!