Hogy tudnám jobban élvezni az apaságot?
Köszi a sok választ, kicsit épp kiakasztottak, amikor kiírtam. :)
Amíg egy gyerekünk volt, addig nem volt ekkora szívás, mióta kettő van, az. Az egyiknek "mindig" van valami baja. Tényleg nem arról van szó, hogy minden nap elmennék, jó velük is lenni, de nélkülük is. Próbáltunk bébiszittert, hogy közösen is el tudjuk menni vacsorázni mondjuk, de nagyon drága és kicsit rossz érzés is volt ott hagyni őket egy "idegenre".
Én mondjuk nem vágnék fel itt azzal, hogy semmilyen szellemi igényem nincs azon kívül, hogy életem 99%-át a gyerekeimmel töltöm. Azért fura, hogy valaki nem vágyik elolvasni egy jó könyvet, mittudomén, horgolni, horgászni, beszélgetni egy jót a barátokkal, elmenni moziba vagy most helyettesítsetek be ide bármi elfoglaltásot és hobbit.
Nekem is van két pici gyerekem, és igen, szívásnak érzem, mikor a férjem elmegy este valahova. Mert én aznap (is) egész nap velük voltam, órákon át autóztam, vigasztaltam, gügyögtem, nem hallottam értelmes beszédet, százszor kellett már fegyelmeznem, hogy ne tehénkedj rá a szekrényajtóra, ne nyomd le a tesódat a földre, ne köpd már ki az ennivalót, száz hisztit meghallgattam aznap, mert nincs több mese/édesség/nem lehet valamit és túlzás erre azt mondani, még egy lehetőség, hogy szép napunk legyen.
Pedig imádom őket, meg a velük töltött idő javarészt is, de legyünk már őszinték, baromi fárasztó egész nap-mindennap gyerekek szintjén lenni, bocs már, hogy az én agyam éhezik emellett némi felnőtt programra is. Az a fura, ha valakié nem. Nyilván elfogadom, hogy erről szól most az élet, hálás is vagyok, meg is csinálom, de mivel csak akkor van némi énidőm, ha itthon a férjem, és ő is fegyelmez, vigasztal, viszi a hisztit, ezért igen, szívás, mikor ez rán marad estére, miközben én már 5-kor olyan vagyok, mint akin átment az úthenger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!