Mit lehetne tenni?
Apuka elkezdte zaklatni a külön élő lányát mióta kiderült, hogy a volt felesége a közös lakásukat el szeretné adni, és másikat venni. Még van kb. 2 millió hitel ezen a lakáson. Apuci anno elköltözött ebből a lakásból, a hitel részleteibe nem szállt bele azóta. Anya egyedül fizeti a mai napig. Havi 70000 a törlesztő, amit jelenleg már nem bír fizetni, ezért cserélné egy kisebbre. Apuka azt mondta először, hogy nem tart igényt ebből a lakásból semmire sem, az árára sem. Nem is szorul rá anyagilag havi több milliós bevétel mellett. Ez most megváltozott. Közölte, hogy csak akkor hajlandó adni a beleegyezését az eladáshoz, ha az új lakásban ő lesz a kizárólagos haszonélvező. Ezért kezdte el zaklatni a lányát mostanában. Egészen eddig nem foglalkozott vele. A lánya teljesen ki van tőle idegileg. Egyébként is alkoholista, csak szökő évente egyszer jutott eszébe, hogy van egy lánya is, akkor is csak borgőzös állapotban.
A szerencsétlen 17 éves lány mit tehet, hogy ne zaklassa? Már gondoltunk a gyámügy, ill. a rendőrség segítségére is. Tudnak valamit tenni?
Apuka célja egyébként az, hogy az új lakásból ki tegye az anyát a lányával együtt. Ezt ki is jelentette. Egy nagyon durva erőszakos emberről van szó. Senkit és semmit sem tisztel.
Nem az én esetem, hanem egy nagyon jó ismerősöm az illető, akinek próbálok támaszt nyújtani, de semmi okos nem jutott eszembe. Ehhez kérném a ti segítségeteket.
ügyvéd,ügyvéd,ügyvéd.
És tudom,hogy kívülről könnyű okosnak lenni,de vagyonmegosztás kellett volna régen,mikor elköltözött,és hivatalosan lepapírozni,hogy kinek milyen tulajdona és kötelessége/fizetnivalója van a válás után.És akkor ezek az esetek elkerülhetők.
Ha le van papírozva, és valaki nem tartotta ahhoz magát,ügyvédhez menni.
Sajnos nem tudom miért volt ilyen felelőtlen.....
De az nagyon aggaszt, ahogyan a lányával viselkedik az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!