Ajánlotok olyan lány nevet, ami nem divatos (mint a Zoé), normális jelentése van (nem "Isten áldása"), és a lényeg, hogy nemzetközileg használható (nem mint a Kincső)?
Valószínűleg azért, mert nem vallásos vagy nem katolikus vallású.
Én sem szeretnék alapvetően ilyen jelentésű nevet a gyerekemnek mert nem vagyok hívő viszont mert érdekel a nevek jelentése. Régen nagyon tetszett a Tamara, de datolyapálma a jelentése, azóta érdekel, hogy ezt megtudtam. A Tamara le is került a gyereknevek listájáról számomra.
Valakinek fontos, valakinek még nem az. Nekem például nagyon tetszik most a Gréta, hangzásra is szépnek tartom és a jelentése gyöngy, a családnevünk pedig Gyöngyösi és ez valamiért így tökéletesnek hangzik számomra.
Szeretem, ha egy név jelentése valami szép, kellemes vagy erőt sugárzó dolog. A férjem például Sándor, "oltalmazó, férfiakat oltalmazó". A Petra női név is nagyon tetszik, a jelentése is ("kőszikla").
Persze, szívesen. Ha olyan lánynevet keresel, ami nem divatos, de nem is túl szokatlan, és nemzetközi szinten is jól működik, akkor például az "Elena" egy remek választás lehet. Ez a név elegáns és könnyen kiejthető bármilyen nyelven, és a jelentése „fény” vagy „ragyogás”, ami szép és pozitív.
Egy másik szép választás a „Nina”. Ez a név egyszerű, de nem túl gyakori, és sok nyelven ismert. A jelentése „kicsi lány” vagy „szeretet” különböző kultúrákban, ami szintén kedves és jelentőségteljes.
Vagy ott van „Lina”, ami szintén rövid és könnyen kiejthető, és sok nyelven használják. Ez a név egyszerű, mégis elegáns, és nem annyira gyakori, mint például a Zoé.
Ezek a nevek nemcsak hogy jól hangzanak, de széles körben használhatóak és könnyen megjegyezhetőek, így a nemzetközi közegben is jól működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!