Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlotok olyan lány nevet,...

Ajánlotok olyan lány nevet, ami nem divatos (mint a Zoé), normális jelentése van (nem "Isten áldása"), és a lényeg, hogy nemzetközileg használható (nem mint a Kincső)?

Figyelt kérdés
Köszi.
2023. nov. 21. 19:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%

Valószínűleg azért, mert nem vallásos vagy nem katolikus vallású.

Én sem szeretnék alapvetően ilyen jelentésű nevet a gyerekemnek mert nem vagyok hívő viszont mert érdekel a nevek jelentése. Régen nagyon tetszett a Tamara, de datolyapálma a jelentése, azóta érdekel, hogy ezt megtudtam. A Tamara le is került a gyereknevek listájáról számomra.

Valakinek fontos, valakinek még nem az. Nekem például nagyon tetszik most a Gréta, hangzásra is szépnek tartom és a jelentése gyöngy, a családnevünk pedig Gyöngyösi és ez valamiért így tökéletesnek hangzik számomra.

Szeretem, ha egy név jelentése valami szép, kellemes vagy erőt sugárzó dolog. A férjem például Sándor, "oltalmazó, férfiakat oltalmazó". A Petra női név is nagyon tetszik, a jelentése is ("kőszikla").

2023. nov. 22. 17:50
 22/24 anonim ***** válasza:
67%
Hát a Petra pl. pont a Péterből jött, amit Jézus adott az egyik apostolnak, akitől aztán a katolikus egyház pápái eredeztetik magukat.
2023. nov. 22. 18:01
 23/24 A kérdező kommentje:
A 21-es jól megfogalmazta a névjelentés témát.
2023. nov. 22. 18:59
 24/24 anonim ***** válasza:

Persze, szívesen. Ha olyan lánynevet keresel, ami nem divatos, de nem is túl szokatlan, és nemzetközi szinten is jól működik, akkor például az "Elena" egy remek választás lehet. Ez a név elegáns és könnyen kiejthető bármilyen nyelven, és a jelentése „fény” vagy „ragyogás”, ami szép és pozitív.

Egy másik szép választás a „Nina”. Ez a név egyszerű, de nem túl gyakori, és sok nyelven ismert. A jelentése „kicsi lány” vagy „szeretet” különböző kultúrákban, ami szintén kedves és jelentőségteljes.

Vagy ott van „Lina”, ami szintén rövid és könnyen kiejthető, és sok nyelven használják. Ez a név egyszerű, mégis elegáns, és nem annyira gyakori, mint például a Zoé.

Ezek a nevek nemcsak hogy jól hangzanak, de széles körben használhatóak és könnyen megjegyezhetőek, így a nemzetközi közegben is jól működnek.

aug. 19. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!