Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlotok olyan lány nevet,...

Ajánlotok olyan lány nevet, ami nem divatos (mint a Zoé), normális jelentése van (nem "Isten áldása"), és a lényeg, hogy nemzetközileg használható (nem mint a Kincső)?

Figyelt kérdés
Köszi.
2023. nov. 21. 19:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%

Linda, Rebeka, Tamara, Vilma, Frida, Gerda

Bár ami itthon ritkább, lehet a világon pont nagyon gyakori.

2023. nov. 21. 20:25
 12/24 Derjaderja ***** válasza:
90%
Bella, Lea, Ella
2023. nov. 21. 21:01
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
Noémi, Lili(ána)
2023. nov. 21. 21:28
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

Lili, Emma (konkrétan felénk kisgyereket egyiket sem ismerek ezzel a névvel)

Gréta, Nóra, Laura, Kira, Júlia, Ida, Evelin, Mia, Luna, Flóra

2023. nov. 21. 21:50
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Amúgy a 2. válaszolónak: tán ha nincs jelentése, az nem baj.

Én szeretem tudni a nevek jelentését, és ha valamelyiknek buta jelentése van, akkor nem tetszik a név. Azért vannak cifra névjelentések, nem mind átlagos/jó jelentésű.

2023. nov. 21. 22:03
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nóra, Nikolett
2023. nov. 22. 01:12
 17/24 anonim ***** válasza:
90%
Na de az "Isten áldása" miért nem normális? :) Csak mert szerintem ez pl. tök pozitív indíttatású, valószínűleg azért sok névnek ez a jelentése, mert úgy lehetett, hogy hálásak voltak a gyerekért a szülei és remélték, a környezetére is majd biztos áldást, azaz jókedvet, szerencsét, gyarapodást hoz. A legtöbb név valamilyen vallási vagy mitológiai eredetű (most mindegy, hogy héber, görög, germán vagy kelta), lévén ez az emberi kultúra szerves része, hogy remélünk és vágyunk. Semmivel sem lesz butább ettől szerintem, mint egy virágnév vagy valami fogalom, mint "buzogányos harcos" vagy "bölcs asszony" vagy "barna". Vannak persze negatív jelentésű nevek, mint vak vagy maradék, na ezeknél érthető az ódzkodás. De valamilyen jelentése meg mindegyiknek volt, legfeljebb még nem kutatták ki, vitatkoznak rajta vagy valami férfinévnek a nő párja, vagy több név becézéséből önállósult, vagy átvették valami régi/újabb irodalmi műből, operából... Na de szerintem ettől nem lesznek "normálisabbak".
2023. nov. 22. 07:44
 18/24 anonim ***** válasza:
79%
17# A jelentéssel szerintem nincs gond,mert én is azt néztem,hogy a legtöbbnek bizony ilyen jelentése van. Hanem szubjektív,a kérdezőnek ez "buta" jelentéssel bíró. Nem a társadalomnak,hanem neki. Tehát hiába írod. :D Én ebben az esetben jelentésekből keresgélnék és amelyik tetszik,már ha van ilyen,akkor megnézném melyik névhez tartozik.
2023. nov. 22. 07:49
 19/24 anonim ***** válasza:
83%
Persze, szíve joga, nem írtam, hogy nem, csak kíváncsi vagyok, számára ez miért az.
2023. nov. 22. 17:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A Zoey név jelentése "élet" :), szóval a Zoéé is ;)
2023. nov. 22. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!