Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből lehet független...

Mennyi pénzből lehet függetlenedni 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy 2 évesem, és 20 hetes vagyok a kistesóval. Sajnos a férjem viselkedése egyre rosszabb, rosszul bánik velünk, rossz példát mutat a gyereknek is. Nem akarom, hogy ebben nőjjenek fel vagy hogy majd ők is ezt tartsák normálisnak, mert nem az. A jelenlegi fizetésem 300, ha megszületik a kicsi, max 4 órában tudnám vállalni, így nyilván feleződne. Megtakarításom nincs saját, a férjemé is elmenne a végtörlesztésre, és most sem nagyon tudok félretenni, mert rengeteg a kiadás, minden most jött össze. Adjatok tanácsot, mit tudok most tenni, meddig tartsunk még ki? Mennyit gyűjtesek össze, hogy elég legyen a gyerekeknek?
2023. nov. 17. 13:09
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
81%

"A kötözködőknek csak zárójelben jegyzem meg, hogy amit velünk művel, igazából már az első terhességem óta, azt nyugodtan lehet bántalmazásnak, családon belüli erőszaknak nevezni."

Mégegy kérdés: akkor miért vállaltál vele második gyereket? 😊

2023. nov. 19. 11:30
 42/48 anonim ***** válasza:
76%
Én nem hiszem hogy bárkinek is tartozna itt magyarázkodással arról hogy miért vállalta be a 2.gyereket.Nyilván mindennek van oka, mint ennek is. Kik vagyunk hogy pálcát törjünk egy idegen feje fölött.Nyilván én nem vállaltam volna be ha a kapcsolatom nem lenne fényes már az első terhességem óta, de minden élethelyzet és ember más.Nagyon eltértünk a kérdéstől ..
2023. nov. 19. 12:06
 43/48 anonim ***** válasza:
85%

A bántalmazott nők agya máshogy működik, mint a normális kapcsolatban élőké.

Nem mennék bele mert iszonyú összetett dolog, de pszichésen felfordul az ember, átlag ember szemével nézve meghülyül. De ez nem az ő hibája, ez már gyerekkorból gyökerezik és a többség soha nem jut el odáig, ahova a kérdező, hogy változtatni akar.

Külső szemmel nézve érthetetlen lehet az egész, de bárki belecsúszhat ebbe, aki eleve rossz mintákat kapott otthon.

Teljesen logikus lenne azt gondolni, hogy első gyerek után miért nem ment el felrakatni spirált, de valószínűleg a férje kezeli a pénzt és nem is kapott volna fogamzásgátlóra egy forintot se. Ezek az állatok a gyerekekkel szokták rabságban tartani a nőket.

Szóval kérlek ne ítélkezzünk ennyire.

2023. nov. 19. 16:29
 44/48 A kérdező kommentje:

Közben annyi történt, hogy tegnap volt egy kis időm számolgatni. Ami biztosan kiderült, hogy megélhetésre szűkösen ugyan, de elég lesz. Ha a jelenlegi hitelt a jelenlegi törlesztővel át tudom venni, azt akár még a szüleim is tudnák fizetni egy darabig. Persze később meg nekik fizetem vissza, ha már jobban állunk. Ha ez nem jön össze, akkor viszont tényleg el kell adni a házat és felezni. Már azt is kinézten, hogy hol és mit kaphatnánk érte, és közelebb tudnék költözni a szüleimhez, ami nagy segítség lenne anyagilag és időbeosztásban is. Az első gyereknek is vettek időnként ezt azt, erre most is számíthatok, ráadásul azonos neműek, így szinte mindent tud használni a kicsi, mert a nagyról mindent félretettem. Így átlagos esetben a kicsinek kb csak pelenkát és popsitörlőt kell venni.

Külön köszönöm a 40es válaszolónak, hogy konkrét példákat és összegeket írt a megtakarítással kapcsolatban. Annyira össze van kuszálódva sokminden a fejemben, hogy nem jutott eszembe ilyesmi, hogy mi romolhat el, mi lehet extra kiadás, csak azt tudtam hogy valami megtakarítas jól jönne. Ilyeneket pl írhattok még, hogy mi mindenre kellhet hirtelen nagyobb összeg, és akkor azokat is meg tudom nézni, hogy kb mennyit spóroljak.

Köszönöm mindenki másnak is, aki megértő és segíteni akar. Még ha nem is tudjátok a problémámat megoldani, hálas vagyok a gonolataitokért, szempontjaitokért. Talán tényleg butaságnak tűnik, hogy pl miért nem számoltam ki egyedül korábban a dolgokat, miért kellett itt kérdezősködni, de egyszerűen tényleg nem jutott eszembe.

Amúgy várhatóan a következő hónaptól már jobban fogok tudni félretenni, most az ünnepek miatt sok ment el, pedig csak apróságot vettem mindenkinek, vagy alapanyagot hogy majd én készítem el. Most kellett pár új tárgy a nagynak, meg a kocsi volt szervízben, ilyenek.

2023. nov. 20. 07:37
 45/48 anonim ***** válasza:
82%
Az autó kié? Még azt is el lehet adni ha a munkád elérhető tömegközlekedéssel.
2023. nov. 20. 07:42
 46/48 anonim ***** válasza:
32%

DE az nem elegendő, hogy átvállalod a hitelt, a már kifizetett ház értékének felét is ki kell neki fizetned. Egyszerű példával, ha ér 60 milliót most a ház, és van rajta még 15 millió hitel, akkor át kell vállalnod a 15 millió hitelt+ a kifizetett 45 milliónak, azaz a ház részének felét, még 22,5 milliót, megvéve ezzel a férjed tulajdonrészét, a bank is csak így engedi meg a hitelátvállalást.

Mivel ezt te egyértelműen nem tudod kifizetni, így nyilván csak a ház felezése jöhet szóba, de abból akkor még a hitelt is vissza kell fizetnetek.

Ne haragudj, kérdező, de azért szedd már össze magad kicsit, hogy akarsz ilyen nulla pénzügyi kultúrával felnevelni két gyereket, hogy azt se tudod, mit lehet, mit nem, tök irreális elképzelések vannak a fejedben, neked semmi nem jut eszedbe, satöbbi. Legyen már egy kis eszed.

Szegény anyádék is, nem elég, hogy felneveltek titeket, még most is téged meg a testvéredet kell anyagilag istápolni, mert egyikötök sem tud bánni a pénzzel a jelek szerint. Nem igaz, hogy lassan 2 gyerekes, háztartást vezető felnőtt nő vagy, és magadtól nem tudod, milyen kiadások jöhetnek közbe az életben vagy nem érted meg, hogy nem jár nekes a férjed vagyona.

2023. nov. 20. 08:15
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

Számolj azzal az esettel, hogy a férjed azt mondja hogy ő nem megy el a házból és Te nem viheted el innen a gyerekeit, ha nem tetszik vmi, menj egyedül ahová akarsz.

Ismerősöm az ügyvéd tanácsára titokban költözött és onnan szólt lényegében a férfinek. Mármint egy kávézóban beszéltek ahol a szomszéd asztalnál ismerőseinek a férfi ismerősei ültek hogy megvédjék ha kell.

Nem elkeseriteni akarlak, de ne négyszemközt állj elő neki farbával hogy szakítottál vele és úgy gondolod hogy most pakoljon és menjen a házából....

2023. nov. 20. 15:23
 48/48 A kérdező kommentje:

A kocsi az övé, kb az az egyetlen amit ő fizet. Még az első gyerek után távmunkába jöttem, így ez most nem számít.

Ez az önvédelmi dolog jó ötlet, simán kinézem belőle hogy teljesen elzár a külvilágtól ha veszélyben érzi magát.

2023. nov. 20. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!