Mennyi pénzből lehet függetlenedni 2 gyerekkel?

De, ha te azt szeretnéd, hogy végtörlesszetek, aztán ő pucér fenékkel menjen el a házból, nulla forinttal, az kiforgatás. És te ezt akarod.
A ház felét meg nem tudom, hogy akarnád kifizetni a havi 150 ezredből. Ezt még gyerekvállalás előtt át kellett volna gondolni, mondjuk 4-5 hónapja, mi elött a másodikat is megcsináltátok.

20 héttel ezelőtt még annyira normális volt, hogy bevállaltátok a második babát, most meg pillanatok alatt gyökeresen megváltozott a viselkedése?
Érdekes.
Csak hogy tisztázzuk, most még 300 a fizetésem, erre biztos hogy adnak elég hitelt, vagy átvállalom a mostanit. A házat nem akarom itthagyni, nekem és a családomnak is rengeteg munkája van benne, ezt nem adom oda senkinek csak úgy. Meg tudom, hogy ezt a körülményekhez képest könnyű fenntartani. Az biztos, hogy a férjem távoztával jelentősen csökkennek majd a kiadások, ebbe eddig bele sem gondoltam, meg írtátok, hogy kapok csedet, gyedet, amikkel szintén nem számoltam, így már nem is olyan kilátástalan a helyzet. Már csak az a kérdés, hogy megtakarítást, tartalékot mennyit érdemes összegyűjteni, kell e egyáltalán a kiugráshoz?
Köszönöm minden kedves megértőnek a segítséget!
A kötözködőknek csak zárójelben jegyzem meg, hogy amit velünk művel, igazából már az első terhességem óta, azt nyugodtan lehet bántalmazásnak, családon belüli erőszaknak nevezni. Persze mindig gondoskodik arról hogy ne legyen nyoma, ne tudjam bizonyítani. Nem akartam ebbe belemenni, meg a részletekről panaszkodni, mert tudom, hogy rosszabb is van ennél. Csakhogy ez sem normális, és nem akarok ebben ragadni, csak mert nem nekem van a legrosszabb életem, ha lehetne amúgy sokkal jobb is.

#28 Ismered azt a viccet az ördögökkel?
Ezek a magyarok, ha egy ki akarna mászni a többi úgyis visszahúzza. Oké, tegyük fel túl optimista, mit javasolsz? Maradjon egy olyan kapcsolatban, ahol még néhányszor megerőszakolják és legyen 3,4,5 gyerek?
Csodállak kérdező, szerintem bármennyire is nehéz lesz, meg fogod oldani. Reméljük a családod tud majd segíteni anyagilag a továbbiakban is, meg lehet, hogy kezességet is tudnak vállalni a hitelhez. Ha van családi segítség, akkor én nem várnék, illetve kihasználnám, hogy elviekben a férjed “vagyona”, ha nem örökölt, akkor közös. Próbáld meg rábeszélni az előtörlesztésre és utána válni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!