Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek 3éves kora előtt...

Gyerek 3éves kora előtt éjszakai műszakba lehet menni?

Figyelt kérdés

#Éjszakaimunka
2023. nov. 16. 18:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%
Állami cégnél dolgoztam éjszaka.Nem számolták máshogy,papíron sem.
2023. nov. 19. 18:47
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy meg ezzel az erővel akár az apa se éjszakázhatna, hiszen a gyerek 6 hónapos korától akár gyeden is lehet ő is,és korlátlanul dolgozhat mellette.Az édesanya is dolgozhat bárhogy.
2023. nov. 19. 19:51
 13/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk elég szomorú eset, ha éjszakáznia kell egy anyának.:( Nálunk orvosok se vállalják be ilyen pici mellett nagyon sokáig. Sokat éjszakáztam, de el nem tudnám képzelni, hogy gyerek mellett csináljam már.
2023. nov. 19. 20:03
 14/20 A kérdező kommentje:

13as

Nem szomorú egyáltalán

Jövő szeptembertől ovis lesz és csak így tudjuk megoldani

Este 8tol apával lesz itthon,reggel jövök haza és váltjuk egymást…viszem az oviba én meg pihenek napközben,délután megyek érte

2023. nov. 20. 13:08
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha nappal dolgoznék akkor nem lehetne megoldani az oviba járást sajnos
2023. nov. 20. 13:10
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
13# Akkor így írom szubjektív, nekem az lenne, gyerek nélkül is szétcseszte bent mindenki szervezetét az éjszakázás kivétel nélkül, illetve én alvó napon délután 4-ig fetrengtem fejgörccsel. Nem való mindenkinek. Nappalos műszakba nem volt probléma. Megértem, ha nektek váltás nem opció, nekem attól még szomorú volna, ha erre kényszerülnék. Az a lényeg, hogy nektek beváljon, ez a fontos. Más nem.
2023. nov. 20. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
47%
Nem szomorú,és nem mindenki egyforma.Én is sokkal jobban bírom az éjszakát,mint a nappali.Nagyon kevés az alvasigényem is,világ életemben elvoltam 5-6 óra alvassál,és az éjszaka mellett,egy percet sem hianyzok a gyerekeknek.Tudom vinni,hozni őket,tanulni velük,soha nem kellett kötelező jelleggel oviban aludni,elsőnek érkezni,vagy utolsónak eljönni onnan,és még a férjemmel is több időt tudunk együtt tölteni,mintha pl váltott műszakban dolgoznánk.Számomra meg az a szomorú,mikor házasparok napokig nem is találkoznak,mert az egyik már elment dolgozni,mire a másik hazaért,hiszen a gyerekek miatt egy műstakban nem lehetnek.Én akkor vagyok távol,mikor ők alazsanak,elviszem az oviba,suliba őket,alszol délig,teljesen elég ezen kívül ha fáradtabb vagyok, akkor alszol még egy órát indulás előtt,de jellemzően teljesen elég nekem a műszakba befelé,és a hazautazás alatti pihenés a vonaton,vagy buszon.Elfogadom,hogy másnak ez nem lenne jó,de ne mondja már meg cserébe senki nekem,hogy én hogyan járhatok dolgozni.Nekem,nekünk meg így teljesen tökéletes.Állandó délelőtt,vagy 2-3 műszak számomra borzadály lenne,és megoldhatatlan is.
2023. nov. 20. 17:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Én pont az éjszakázás miatt nem találkoztam a férjemmel. Reggel mire hazértem, ő már elment, mire hazaért délután, addigra meg már mentem vissza a következőre, másnap reggel és délután ugyanez a 3. éjjelen. Az a lényeg, hogy neked bevált, minden szervezet más. Van aki élete végéig így csinálja, van aki fél évig sem szeretné ezt az életformát. Nekem aznap soha semmi nem ment már,ha még gyerekkel is kellett volna foglalkoznom tutira elájulok valahol, boltig nem bírtam elvonszolni magam 3 éjszaka között. De az is igaz, hogy nálunk kötelező a váltott műszak, nincs állandó éjszaka. Tehát a 3. éjszaka utáni alvó nap után azonnal nappali 12 órás műszak jött. Nekem kényelmesebb most, hogy mindketten 8 óra, szabad az ünnep, hétvége. De mint írtam, szubjektív, még egyszer leírom, hogy NEKEM(!!) nem jött be, illetve a gyerekes kollégáim 90%-a váltott gyerek után 8 órásra a munkakörünkön belül. Attól még másnak ez lehet csúcsszuper. Másnak ez lehet oké, más szervezete bírja. Mellékesen ki mondta meg neked, hogy járhatsz dolgozni? A munkáltatódra céloztál, gondolom.
2023. nov. 20. 17:23
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Te akkor a csodás 3 műszakba jártál.Az a világon a leghülyébb találmány.Azt senki nem viseli jól.Én eleve tömbösítve járok,egyszerre 13 órát,viszont havonta összesen 15 napot,ennek fele éjszaka.Teljesen tökéletes.Igez,hogy megyek hétvégén is,meg ünnepen is,ha úgy jön ki,de pl ünnepből a karácsonyon kívül nem érdekel egyik se,ellenben duplán fizetik, hétvégén meg a férjem mindig itthon van,így 0 segítséggel megoldjuk a gyerekeket mindig.Én nem bírnék napi 8 óra után főzni,mosni,a gyerekekkel foglalkozni,stb.Teljesen jó így,hogy egybe letudok 1,5 napot.Utazni is kevesebbet kell.Persze értem,hogy másnak más a jó,meg az se mindegy,hogy mennyit kell utazni,nekem az is 1-1 óra.Naponta utazna a fene.
2023. nov. 20. 18:55
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
Tömbösítve jártam én is 12-13 órát. Nappal nappal éjjel pihi. Vagy éjjel éjjel éjjel alvó nappal. Volt hogy 2 nappal egy pihi 2 nappal. Ha már 2 vagy 3 szabadnapom volt egybe majdnem sírtam, aludtam végig. :D De amikor fél hónapig csak éjszaka mentem se bírtam,egy okádék volt. Havi 15 átlagba,volt hogy csak 14,volt hogy 17 nap így. De tolták mindenki nyakába a túlórát, 200+ órák. Ha volt egy db pihim már csörgött a telefon, hogy valaki beteg menni kéne pluszba, ugyanúgy a kisgyerekesnek is. Én sajnos így nőttem fel, anyukám ugyanebbe a munkakörbe,sose volt otthon ünnepkor,meg úgy alapjáraton. Nagyon rossz volt. De örülök, hogy más megtalálta a szépségét ennek,ez a lényeg, hogy mindenki megtalálja azt, ami maguknak jó.
2023. nov. 20. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!