Érdemes lehet egy mai kisgyereket, ha már elkerülhetetlenek a videójátékok, megismertetni a retró videójátékokkal, vagy ezek a mai modern grafikájú játékok jobbak?
Nem elkerülhetetlenek a videójátékok. Te vagy az anyja, te döntöd el, mit adsz a kezébe. Építőkockát vagy videójátékot.
Meg te döntöd el az is, hogy olvasol-e mesét neki, vagy leülteted a tévé elé mesét nézni.
Akkor is te döntöd el, a feleségeddel együtt. Természetesen, ha ő nem partner ebben, akkor el van cseszve az egész.
Száz szónak is egy a vége: elkerülhetőek a videójátékok.
A villódzás szempontjából mindegy, hogy egy supermario megy vagy a legújabb GTA. A játékok ugyanazt az agyi területet stimulálják. Bizonyos kor alatt egyformán káros.
De gamer anyaként mondom, kicsit se nehéz a gyereket nem odaengedni a videójátékokhoz. Persze tudom, a felpörgött felnőtt világhoz képest "unalmas" vele leülni és játszani a fakockákkal, duploval, táblás társassal, vagy botokkal gesztenyét piszkálni a parkban, de a gyereknevelés már csak ilyen.
"Szerintem a játék fejleszt."
Teljesen mindegy, hogy szerinted mi a helyzet. Ez is egy szakma, annak a szakemberei azt javasolják, hogy ne nézzen képernyőt a kisgyerek.
Modernek jobbak. De pl Among Usba egyszerusitve beleepitettek a regi Astrofire-t.
Kicsi gyereknel erdemes kihagyni a kepernyozest. De nagyobbaknak rengeteg olyan jatek van, amibol tanulhat is, meg ahol jo a kozosseg.
Hány éves a kisgyerek? Nagyon rá tudnak függeni, és ha egy sík képernyőn "tanulja meg" a térlátást, az rettentő káros.
Minimum ovis kor végéig szerintem egyáltalán ne, de utána is csak időkorláttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!