Van egy 4 hónapos, csodálatos kisbabánk. Terveztük, úgy gondoltam, tudom, mit vállalok. Sajnos mostanában egyre többet jut eszembe, hogy ez miért kellett nekem? Munkahelyem is jelezte, nem vesznek vissza szülés után.
Én a covid alatt voltam így, egy tescoba nem mehettem kb el, mert idősáv volt mikor fent volt a baba épp stb, nem volt babaklub se se semmi, még este kijárási korlátozás is volt, azért viselt meg. De most semmi ilyen nincs.
Miért ültök a négy fal közt? Séta, barátnők, kisgyerekes anyukák, babaklub? Hétvégén férjjel/gyerekkel együtt programokra menni? Család?
3-as vagyok, mint mondtam, már jobb, de ezek évek. Addig nem tudsz mit csinálni csak feltalálod magad, intézel már most bölcsis és keresel majd munkahelyet majd másikor mire 2 éves lesz.
Onnan egyre jobb, dolgozhatsz, gyerek nincs veled egész nap, és ha ott van is majd azért egyre több mindent lehet vele csinálni. Én már az 5 éves lányommal simán elmegyek egy moziba, kirándulni, játszótér, sport, akármi állandóan jövünk megyünk.
Nem kell otthon ulni. Babakocsi, hordozo? Valamelyikben csak megmarad es nem uvolt, akkor menjetek ki! Mindenkinek jot tesz a friss levego.
En annyira hidegben (vagyis inkabb kabatos idoben) nem szeretek hordozni, megmondom oszinten, inkabb a babakocsit vakasztom, de ha a kisfiamnak csak rajtam jo, akkor kimegyunk igy.
Nekunk is most egy eleg nehez idoszakunk van, 6 honapos, de olyan megint, mintha ujszulott lenne, letenni alig lehet, sir, kiabal, “panaszkodik” egesz nap.
Olyat nem tudnek most elkepzelni, hogy valamilyen programot csinaluk valahol (pl elmegyunk valamilyen klubba, babauszas vagy mittudomen, etterem) mert nem lehetne vele, de a seta sokat segit.
Illetve a vasarlas. Sokat jarunk vasarolni, az foleg nekem kell, akar csak egy db kukazsakert is kepes vagyok elindulni, hogy kiszabaduljak 😅😅
De nekem ez segit.
Nem, nem számítottál rá, mert szültél.
Minden nőnek kötelezővé tennék egyévnyi bébiszitterkedést - minden irónia nélkül!
Más "olvasni" meg "hallani" egy csecsemő ellátásáról, meg más szpni, amikor 8 órán keresztül ordít és nem tudod, miért.
Én so-so akartam gyereket mindig is, de mióta egyetemen szitterkedéssel kerestem a pénzt, tudom, hogy NEM akarok. Soha.
Aranyosak voltak a babák, persze - amikor mosolygósan vidáman játszottak - de ez elenyésző idő volt a nyűgösködés mellett, ami vele jár.
És igen, ezek az anyukák nem feltétlen "segítségképp" kerestek szittert, hanem mert besokalltak, és legalább 5 órára átadhatták másnak a gyerek "nevelését".
Egyébként ez vagy jobb lesz, de általában nem, mert minden életkornak megvan a maga rhadt nehézsége, sajnos, és ha már most így véled, vége az életednek... NÉGYHÓNAPOS gyerek mellett. Mit kezdesz a kétéves dackorszakossal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!