Nem, elsősorban mindazok miatt amit az előző hozzászólók elmondtak, másodsorban mert nem szeretném a saját lakásunkat, hitvesi ágyunkat (vagy nem tudom hol szülnek ilyenkor, fürdőkádban?) összevérezni, összeváladékozni, stb., aztán gyermekágyasan fertőtleníteni, ha egyáltalán lehet otthon úgy fertőtleníteni mint egy kórházban. Szerintem nem higiénikus. Nem véletlenül találták ki annak idején hogy kórházban szüljenek a nők. Régen nagyon nagy volt a szüléskori halandóság az anyáknál és az újszülötteknél is, csak erről nem beszélnek.
2010. okt. 19. 22:09
12/16 anonim válasza:
Semmiképpen nem vállalnám be az otthonszülést. A gyerekemnek az élete és egészsége ezerszer fontosabb az én kényelmemnél. Illetve amit saját magamon és a környezetemben is tapasztaltam: problémamentes terhesség után problémás szülés. Nagyon sok ismerősömnek lépett fel komplikáció szülés közben, vagy saját magával vagy a babával. És mivel kórházban voltak, az összes anyuka és baba él és egészséges. Ha én itthon vagy akár G.Á. kezei közt szültem volna, a kisfiam most nem élne.
2010. okt. 19. 22:22
13/16 anonim válasza:
NEM! Nekem életmentő volt a császárom, ha otthon lettünk volna, már nem lennénk sem én, sem a fiam. Most vagyok 38 hetes a másodikkal, és eszembe sem jutna otthon szülni!
2010. okt. 19. 22:27
14/16 anonim válasza:
Én ott szültem azon az ágyon 2x is ahol a riport volt. Sokkal jobban éreztem magam mintha otthon lettem volna. Ilyen hely kéne még sok, és az orvosok hozzáállása, hogy elmondják a kismamáknak hogy itt is lehet szülni. A szülésznőm mesélte, hogy sok orvos nem szereti mert NEKI kényelmetlen hajolgatni. Hát nem Ő szül hanem mi!
A kérdésedre visszatérve, megválaszthatja egy nő hogy hol szeretne szülni, igen, de akkor a következményeket, felelősséget is vállalja és ne hárítsa át másra. Egy kórház sokkal nyugodtabb és biztonságosabb is szerintem. Ráadásul volt 2 nap nyugi, nem zavart senki, és a 2 éves kislányom sem ugrált azonnal a fejemen. A harmadikat is ott fogom szülni. :)
2010. okt. 20. 06:41
15/16 anonim válasza:
Nekem borzalmas volt az első két nap a kórházban 6 ágyas kórterem, és a csecsemős nővérek nem segítettek. A kicsi velem volt, nem akart szopizni egész nap és éjjel csak sírt, nem aludtam 3 napig szülés után csak 1-2 órákat. Ennek ellenére, nem szülnék otthon. A baba biztonsága mindennél fontosabb, az én kényelmemnél is. Ha születik a kistesó, biztosan alapítványi szobába kérem magam.
2010. okt. 20. 22:18
16/16 anonim válasza:
Régen úgy 50-60 évvel ezelőtt, azért másabb volt...abban az időben sokkal több gyerek is született egy családban pl. 4 gyerek született, melyből 1 meghalt a szülés közben, de volt olyan, hogy az anya halt meg! Ami ugye most is megtörténik, de szerencsére ritka!
Teljesen normális terhességem volt, de ha nem kórházban szülök, a lányommal ott maradunk volna, császár lett a vége!
Csak akkor vállalnám be, ha tudnám, hogy minden rendben lesz! De ezt előre nem lehet tudni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!