Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szoltok a fokusz riportjárol?

Mit szoltok a fokusz riportjárol?

Figyelt kérdés
Az otthon szülésről szolt.Ha meglenne a normál feltétel és körülmény beválalnátok azt hogy otthon szüljetek?
2010. okt. 19. 20:28
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Csak érdeklödöm!

Lehet én beválaltam volna ha biztos lettem volna abban hogy nem lesz semmi gond.Meg ugye nem volt törvényes sem.

Elöre is köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 19. 20:30
 2/16 anonim ***** válasza:
Határozottan nem! Ha bevállaltam volna, már nem élnénk. Se a baba, se én (császár volt). Úgyhogy a következőnél sem fogok kockáztatni - ha lesz még gyerekünk - ilyen otthoni "kényelem"-baromság miatt.
2010. okt. 19. 20:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

az elsőt semmi kép nem!A másodiknál elgondolkodtam,de csak azon a verzión.hogy apa bécsben dolgozik,a nagypapa állandóan úton,van egy 19hónapso fiam,és ha senki nem lenne itt,és pikk pakk jönne,akkor bizony lehet itthon kellene megszülnöm....

de végül is túlhordtam,és úgy indították :-)

de úgy semmikép nem vállalnám be,ha nincs mellettem egy hozzáértő személy.mondjuk orvos!

2010. okt. 19. 20:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos,hogy nem!!
2010. okt. 19. 20:39
 5/16 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon kényelmes volt a szülésem, KÓRHÁZBAN. Minden úgy zajlott, ahogy szerettem volna, mindenki rám figyelt, aki ott volt, tökéletes szülés volt.

Soha nem kockáztatnám a saját kényelmem miatt a gyermekem egészségét, vagy netán az életét!

Főleg így, hogy a kórházban is lehet megfelelő körülményeket teremteni. És nem drága magánkórházban szültem!

Én inkább megkérdezném a sok okos anyukától, akinek sérült lett a babája az otthonszülés miatt, hogy ha már veszik a fáradtságot születés házában szülni (NEM OTTHON!!!!), akkor arra miért sajnálják az időt, hogy keressenek egy KÓRHÁZAT, ahol minden óhajukat teljesítik? Magyarországon jelenleg szabad orvos és kórházválasztás van, akár Zalaegerszegről Békéscsabára is mehet valaki szülni, ha úgy tartja úri kedve. Akkor meg miért kell kockáztatni annak a kisbabának az életét?

2010. okt. 19. 20:43
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg lesz a törvény, akkor SEM. Pedig tervezek harmadik babát, mindkét terhességem és szülésem komplikáció mentes volt 4 és 2 óra alatt zajlott le mindennel együtt, szóval jó esélyem lenne hogy harmadjára is minden baj nélkül zajlana, de én nem utálom a kórházat, nincs rossz élményem róla. Amit én nehezen viselek az az hogy szülés után bent kell lenni 3-4 napot miközben a nagyobb gyerkőc (gyerkőcök) otthon várnak...na ez a rossz egyedül benne számomra.
2010. okt. 19. 20:44
 7/16 A kérdező kommentje:

Igen én is csak azért szülnék othon ha lenne harmadik mert nehezen viselem a korházi bent létet.

Viszont annak örülök hogy a másodikat nem itthon szültem(gondolkodtunk rajta de min kettö korházban született)mert besárgult egyik pill.-rol a másikira

Lehet hogy otthon nem vettük volna észre.

Vajudni ithon vajudtam beszéltem az orvossal és csak a kitolásra kellet bemennem.Vagyis elötte de mire beértünk eljött a kitolás.

2010. okt. 19. 20:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vállalnám. Több okból sem.

Problémamentes terhességem volt, baba rendesen a szülőcsatorna irányába, oxira ugyan, de rendszeres, erős fájások, 4 ujjnyinál szülésindítás....és a feje beakadt, mert -utólag tudtam meg- beállt a köldökzsinór a külvilág és a baba feje elé. Perceken múlott, és az orvos döntésén. Nem lacafacázott, tette amit kellett, a babám egészségesen született. Mondhatnám, hogy szerencsém volt , de ha ez otthon történik eleve kevesebb esélyem lett volna.

A másik meg szép szép az otthonszülés elméletben, mert hogy régen is úgy szültek az anyák stb... csak azt felejtik el mondani, hogy sokkal magasabb volt a szülés alatti/utáni kockázatok esélye mind az anyukánál, mind a babánál. Fertőzések, gyulladások stb.

2010. okt. 19. 20:58
 9/16 anonim ***** válasza:
határozottan nem! kislányomál minden rendben ment a szülésig,rendesen fejlődőtt,én nem hánytam egyáltalán,39+5 napra indult be a szülés,stb,aztán 7 óra vajúdás után leesett a pulzusa,sürgősségi császár lett,ha nem a kórházban vagyunk...ááá inkább hagyjuk is.....nem szülnék othon,ezelőtt sem támogattam,azután meg főleg nem vállalnám be
2010. okt. 19. 21:04
 10/16 anonim ***** válasza:
NEM!! Nekünk leesett a szívhang, és ki kellett nyomni nagyon gyorsan, doki a hasamon, én meg "nyomtam mint az állat", ha nem sikerült volna akkor császár...ha ez otthon történt volna...bele sem merek gondolni...
2010. okt. 19. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!