Miért van az, hogy a kisfiúknak adnak ma is régies neveket, de a lányoknak nem?
Adnak a lányoknak is, persze, de a lány nevek már annyira fel vannak hígulva, hogy egy Alexa és egy Ilona egyáltalán nem feltűnő egymás mellett.
A fiúknál kevesebb a név és sokkal erősebbek a határok a kategóriák között. Fenti példához hasonlóan, egy Alex és István/Iván (Ilo-s férfi nevem nincsen :) ) már sokkal másabb hangzású.
Én Anett vagyok, ez sem egy mostani név.:D
A sulititkárunk is Anett, ő már 50 körül van.
Amúgy igen, ez is bőven benne van, hogy igazából fogalmunk sincs, hogy melyik név mikori. :D
Pld Lily (Lívia) Ébert, holokauszt túlélő 1923-ban született. Az ő édesanyja Nina volt. Nem tudom ő mikor született, de mint látjátok, valamikor 100 évvel ezelőtt. Én meglepődtem, mert nekem a Nina annyira mai, annyira amerikai név, aztán tesséklássék, már jórégen ismert volt itthon.
A kérdező nem ezekre gondolt, hanem kis Nadin, Mia meg hasonlók. A fiúknál meg a hagyományos Petike meg Máté, stb.
Amúgy én is gondolkodtam már ezen, hogy a lányoknak sokszor cifra nevet adnak, a fiúknak meg egyszerűbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!