Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a kisfiúkna...

Miért van az, hogy a kisfiúknak adnak ma is régies neveket, de a lányoknak nem?

Figyelt kérdés
2023. nov. 7. 16:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Adnak a lányoknak is, persze, de a lány nevek már annyira fel vannak hígulva, hogy egy Alexa és egy Ilona egyáltalán nem feltűnő egymás mellett.

A fiúknál kevesebb a név és sokkal erősebbek a határok a kategóriák között. Fenti példához hasonlóan, egy Alex és István/Iván (Ilo-s férfi nevem nincsen :) ) már sokkal másabb hangzású.

2023. nov. 8. 20:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én Anett vagyok, ez sem egy mostani név.:D

A sulititkárunk is Anett, ő már 50 körül van.

2023. nov. 8. 22:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy igen, ez is bőven benne van, hogy igazából fogalmunk sincs, hogy melyik név mikori. :D

Pld Lily (Lívia) Ébert, holokauszt túlélő 1923-ban született. Az ő édesanyja Nina volt. Nem tudom ő mikor született, de mint látjátok, valamikor 100 évvel ezelőtt. Én meglepődtem, mert nekem a Nina annyira mai, annyira amerikai név, aztán tesséklássék, már jórégen ismert volt itthon.

2023. nov. 8. 23:06
 14/17 anonim ***** válasza:
36%

A kérdező nem ezekre gondolt, hanem kis Nadin, Mia meg hasonlók. A fiúknál meg a hagyományos Petike meg Máté, stb.

Amúgy én is gondolkodtam már ezen, hogy a lányoknak sokszor cifra nevet adnak, a fiúknak meg egyszerűbbet.

2023. nov. 21. 19:47
 15/17 anonim ***** válasza:
89%
Mert az újabb, modernebb fiú nevek vállalhatatlanok nagyrészt. Medox, meg Kevin, Aslan, aztán Odin meg a török sorozatokból, regényekből átvett. Azért bocsánat, de Frodo, Gandalf meg Szorin.. Most komolyan. És akkor még nem mondtam, hogy Andzseló, meg Dzsasztin meg Szantiágó. Lanyos nevek között is van olyan, amit már egy olcsó szriptíztáncos sem vállalna be, de legalább ott lehet válogatni a bájos, nőies nevek közül. A fiúknál meg már a Norbert meg az Olivér is régiesnek számít. Nagy slágerek a bibliai nevek, nem véletlenül. Sok Ádám, Áron, Benjámin, Dániel van. De kezdik felkapni kínjukban a Noa, Noé, Noel, Zakariás, Józsua, stb neveket is.
2023. nov. 21. 21:06
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Most nem azért, de a lányok nevei is elég vállalhatatlanok.
2023. nov. 22. 19:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de írtam is, hogy valóban.
2023. nov. 22. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!