Melyek azok a női nevek, amelyek régies nevek, és melyek azok, melyek ma divatosak?
Régies pl Margit Mária Rozália
Divatosak pl Hanna Aisa stbstbstb
Szerintem régies:
Pl. Mária, Erzsébet, Etelka, Edit, Jolán, Irén, Éva.. de nekem már kicsit régies a Zsuzsanna, Judit, vagy Erika is.
Ma divatos:
Pl. Olívia, Anna, Hanna, Nina, Emma, Amira, Norina, Mia, Léna, Luca, Lili, Liliána, de van több Róza vagy Júlia is az ismeretségemben, az utóbbi időkben.
Régies: Margit, Márta, Mária, Ilona, Irén, Zsuzsanna, Erzsébet, Gizella, Gabriella, Andrea
(A legrégiesebb női keresztnevek: Jánosné, Józsefné, Jenőné, Lászlóné, Sándorné, Györgyné, Mihályné)
Ma divatosak: Hanna, Anna, Emma, Zoé, Zselyke, Léna, Liza, Elina, Eliza, Elena, Panna, Panka, Mia, Mira, Bella, Annabella, Hannabella
Ha pl. úgy érted, hogy régiesek, de egy egyben divatosak, akkor
- Róza, Rozália - szerintem a legöregasszonyosabb nevek egyike, ami most mégis egyre divatosabb
- Anna (kortalan név és örök klasszikus)
- Hanna
- Zsófia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!