Milyen régies lánynév illik mellé?
Nagy Zoé
A Zoé már biztos, viszont szeretnék mellé, valami nem kirívó, inkább régebbi eredetű.
Én a Nagy Zoé Júlia
Névre gondoltam.
Tudtok még ilyet?
Borbála
Sara
Anna
Júlia szuper, nálunk az egyik top név lánynak
Olyan nevet választanék, ami hiába régies, de ma sem kirívó. Azért mert a Zoé modern név, és egy régies ritka nevvel pl Erzsébet nem hangzik olyan jól
Igen, én sem a máriára, meg az erzsébetre gondoltam.
Hanem olyanokra, mint a Júlia, ami nem olyan modern, mint a Zoé, de azért ma is vállalható.
A juditról mit gondoltok?
Én görög eredetű nevet adnék.
Zoé jelentése élet.
Angéla női név a görög eredetű latin Angelus és az Angelusz férfinevek női párja. Jelentése: angyal, Isten követe.
Ágnes görög eredetű női név, a hagnósz (régebbi alakban hagiosz) szóból származik. Jelentése: szűzies, tiszta, szemérmes.
Fruzsina női név a görög eredetű Eufrozina név magyarosított formája. Jelentése: öröm, vidám, vidámság.
Margit vagy Margaréta női név a görög eredetű latin Margareta név megmagyarosodott alakja, a jelentése: gyöngy.A
Tímea Jókai Mór által alkotott női név. Először Az arany ember című regényében tűnt fel, Timéa alakban, vélhetően a görög Euthümia névből alkotta. Az eredeti görög név elemeinek jelentése: jó és tisztelet.
Veronika a görög (macedón) eredetű Bereniké név latin alakváltozata, jelentése győzelmet hozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!