Miért van az, hogy a kisfiúknak adnak ma is régies neveket, de a lányoknak nem?
Figyelt kérdés
2023. nov. 7. 16:59
1/17 anonim válasza:
Mert a patriarchális, hímsoviniszta világban még néhány férfi elvárja, hogy utódja ugyanazt a nevet kapja. Így a korona nem esik le a fejéről.
2/17 anonim válasza:
Az én környezetben ugyan úgy kapnak a lányok is. Az elmúlt 2 évben született Éva, Julianna, Rozália is.
4/17 anonim válasza:
A fiúneveknél max. az MTA kevésbé engedi a beceneveket, így kisebb a választék és több az "új" lánynév.
5/17 anonim válasza:
Erre azért nem lehet válaszolni, mert az állításod teljesen valótlan.
De, vannak népszerű régi lánynevek. Legfeljebb te nem tudod róluk, hogy azok. De hogy csak 1 példát írjak: Anna. Talán évtizedek óta top3-ban van.
6/17 anonim válasza:
Ez így nem teljesen igaz. Tanító vagyok, sok-sok gyerekkel találkozom. A mostani elsősök között van Ilona, Júlia, Franciska is. A negyedikeseim között Katalin (nem Kata), Éva és Anna van.
8/17 anonim válasza:
Az én környezetemben pont fordítva van. 6 éves korig ismerek Évát, Rozáliát, Krisztinát és Juditot is.
9/17 anonim válasza:
Szerintem mindkét nemnél vannak alapvetően régi, hagyományos nevek, amik azért ma is elterjedtek:
Mint pl. fiúknál: István, András, Márton, vagy a lányoknál: Anna, Éva, Zsófia. Egyébként az évet óta listavezető Hannát sem mondanám modern névnek. Én egy babát nem ismerek Hanna névvel, ellenben egy Hannát ismerek, ő az 50+-os főnököm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!