Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most kiknek jár a GYED?

Most kiknek jár a GYED?

Figyelt kérdés
Jelenleg álláskeresési járadékon vagyok, aminek az ideje bőven "kitart" a szülésig! De most hallottam hogy 2008 eleje óta változott a rendszer, és hiába van valakinek bármennyi folyamatos munkaviszonya a terhessége előtt, ha "munkanélküliről" megy el szülni akkor nem jár csak a TGyás és a Gyes? Valóban igy van? Kihez fordulhatnék ezügyben válaszokért???
2009. jan. 2. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
szia bizti írja majd vki a netes linket ahol megtudhatod vagy menj be a lakhelyeteken lévő államkincstárba ők segítenek.
2009. jan. 2. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:
2009. jan. 2. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt olvasd el: *****

(Letöltés indítása aztán mentés vagy megnyitás)

Ez alapján járhat a gyed!! Remélem sikerülni fog!!

Üdv

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. jan. 3. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző vagyok. Most én is átolvastam és leírom, hogy én hogy értelmezemtem:

Szóval: álláskeresési járadékon vagy most, szülés utáni napon megigényled a tgyást ekkor az álláskeresési szünetelni fog. Miztán lejárt a tgyás (ez 167 nap ha jól tudom) nem igényled meg rögtön a geyedet (ebben az esetben nem kapnál csak gyest) hanem folytatod az álláskeresésit egy pár napra, hogy megint biztosított legyél. Ezután adod be az igénylésed a gyed-re és ekkor már jogosult leszel. Te is így értelmezted?

Ha kötöszködnek veled, hogy nem jár nyugodtan dugd az orruk alá a kinyomtatott papírt amit linkeltem neked!

Sok szerencsét!! Remélem sikerül!!! : )

Üdv

2009. jan. 3. 13:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Az utólsó válaszadónak üzenném: Letöltöttem a linket! Átolvastam többször is, és én is igy értelmeztem mint te! Hogyha tgyás után pár hétre visszamegyek álláskeresésire, és utánna igénylem meg a gyedet akkor járni fog! Nagyon köszönöm a válaszodat! Szia!

2009. jan. 7. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!