Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történik, ha egy szivárvány...

Mi történik, ha egy szivárványcsaladot feljelent valaki, hogy gyereket nevelnek?

Figyelt kérdés
Mert közben meg van alapítványa az ilyen családoknak.
2023. okt. 22. 22:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
35%

Nem linkelnéd azt a bizonyos cikket? Mert kukkot se értek.

Eleve mi az a szivárványcsalád? Mitől más?

Mi az, hogy alapítványuk van?

2023. okt. 23. 07:22
 12/28 anonim ***** válasza:
16%
Én még nem hallottam azt a kifejezést, hogy szivárvány család, csak a kommentekből jöttem rá, mire is gondoltál. De ilyen kifejezés nincs, mivel család csak apa, anya, gyerek(ek) lehet. Amúgy ha meleg párokat jelent fel vki, valószínűleg okkal, tehát nem kifejezetten a másság miatt, hanem mert tényleg gondok vannak.
2023. okt. 23. 09:51
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

"De ilyen kifejezés nincs, mivel család csak apa, anya, gyerek(ek) lehet"

Tévedsz.

A család fogalma

Az Alkotmánybíróság munkálta ki a család fogalmát is az Alkotmány 15. §-a alapján, amely úgy rendelkezett, hogy „[a] Magyar Köztársaság védi a házasság és a család intézményét”.

A korai gyakorlat értelmében családnak a gyermekes házaspár tekintendő;

A későbbiekben az alkotmányos védelmet kiterjesztette a szociológiai családra, az olyan párra, akik közös háztartásukban gyermeket nevelnek;

Az életközösség fennállása esetén a gyermektelen házaspár is családnak minősül;

A családalapítás szabadsága alapjogként ismerendő el;

A házasság nem fogalmi eleme a család fogalmának és alkotmányos védelmének.

Összességében a család Alkotmányban védett fogalma:

legalább két természetes személy szabad elhatározásán alapuló életközösség,

melynek alapja a tényszerű együttélés

együtt élők között függőségi viszony van, amely elsődlegesen érzelmi, másodlagosan azonban gazdasági, bizonyos helyzetekben pedig egyoldalú tartásra irányuló gazdasági közösséget jelent.

[link]

2023. okt. 23. 10:52
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

Mi a fenéért jelentene fel bárki bárkit?

Nevelni csak a saját gyerekedet tudod (saját az örökbefogadott is).

Ahhoz pedig, hogy kivel neveled: apjával, sógorral vagy a szomszédasszonnyal....stb. senkinek semmi köze.

Akkor mi alapján jelentene fel barki?

Magyarázd mar meg!

2023. okt. 23. 13:51
 15/28 anonim ***** válasza:
75%

Egyedülálló szülő a gyerekeivel miért nem család? Még külön alapítványuk is van: Egyszülős családok-egyszülős központ.

Ezek szerint a legtöbb embernek nincs családja, mert elvált, vagy elvált szülő nevelte fel(nincs közös háztartás)? nevetséges..

Nekem van családom, a gyerekemnek is, attól, hogy nem élek együtt az apjával és tökre nem csonka, mert így sokkal jobb, mint vele élve érzelmi pokolban.

Én sosem éreztem azt, hogy nekünk nincs, illetve az én szüleim olyan 10 éves korom körül váltak, egyáltalán nem okozott törést, mert mikor apám ott lakott is azt éreztem, hogy nem a család része. Szerintem ez marhaság.

Egyébként fogalmam sincs mi történne, de nyilván nem valami jó.

2023. okt. 23. 14:19
 16/28 A kérdező kommentje:
14. Te mitől vagy agresszív és ideges? Kérlek, nyugodj meg. A többiek tudják miről beszélek. Te pedig inkább lapozzal más témára. Köszi.
2023. okt. 23. 15:21
 17/28 anonim ***** válasza:
91%

Bocs, de nincs értelme a kérdésednek.

Szexuális irányultság miatt nem vesznek el gyereket egy csaladtól, kivéve ha a gyerekén éli ki valaki a szexuális vágyait.

2023. okt. 23. 15:24
 18/28 A kérdező kommentje:

"Én se értem a kérdést, emiatt senkitől nem veszik el a saját gyerekét"

Pont ez a kérdés. Mi történik, ha a rosszindulatú szomszéd feljelenti a családot. A gyerek egyik férfi biológiai gyereke. A másik férfi pedig az élettarsa.

Ki "száll" ki? Ki intézkedik? Mit tehetnek velük??

2023. okt. 23. 15:25
 19/28 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne értelme a kérdésemnek??

[link]

Tehát ezután mi történhet?

2023. okt. 23. 15:27
 20/28 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem tudsz egy törvényt értelmezni és bedőlsz a pletykalapoknak? Igen, a forbes se tudományos magazin.

Törvénysértést lehet jelenteni.

Nem törvénysértő azonos nemű párral élni. Akkor se, ha már van gyereked.

Ha valaki szexuális abúzust jelent, akkor még ha van alapja is, vajmi kis eséllyel vizsgálják ki függetlenül attól, hogy heteró vagy homo.

Ha meg kivizsgálják, egy egyszerű pszichológiai vizsgálattal kiderül, hogy nincs alapja.

Ez nem Amerika.

2023. okt. 23. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!