Hány éves korában mondtad el enyhén autista/Aspergeres gyermekednek, hogy ő autista? (hány évesen tudtad meg?)
11!
Hacsak nincs baj az értelmével,biztosan érezte. És ha nem tudja az okát,hogy miért más,az rosszabb,mint az igazság.
Mert "ott van a fejed felett a kérdőjeled", ha ismered a dalt. És az ott marad. Amíg nincs válasz a kérdésekre.
12!
Na ott is van a szorongás. Na vajon mi az oka...
Érzi,hogy más. Kilóg a sorból,ezért szorong.
Ha a pszichológus úgy gondolja,hogy fel tudja oldani a szorongást diagnózis nélkül, és a diagnózis csak ártana,akkor ne vizsgáltasd ki.
De ha azt mondja,hogy jót tenne a fiadnak a diagnózissal járó fejlesztés és egyebek,nyíltan megbeszélni mindent,akkor hajrá.
Na. 8 10 13 14
Ezeket a válaszokat írtam én.
7 éves Asperger szindrómás gyereket nevelek.
Én el sem tudom képzelni, hogy a pikulába lehet eltitkolni egy gyerek elől az Asperger szindrómát.
A lányomnak 120as IQ-ja van. Nyilván rég észrevette,hogy más,mint a többi.
Rendkívül érzékeny, szenzoros, szociális képessége a nullához közelít.
Ez neki is feltűnik,nem csak a felnőtteknek...hisz nagyon okos kislány.
Pontosan tisztában van azzal,hogy más,mint a többi ember.
Azon fáradozunk együtt,hogy ez a szakadék egyre jobban keskenyedjen,és neki könnyebb legyen ebben a világban élni.
Oviba kerülésig kifejezetten hangos, temperamentumos gyerek volt. Oviban lett félénkebb, de mindig voltak barátai, játszott a többiekkel, de például ha verekedést kezdeményezett valaki, ő sosem ütött vissza, nem is védte meg magát.
Iskolásként is jellemző, hogy csak pár barátja van, inkább csendes típus, és ahogy növekszik, egyre több félelme, szorongása lett. Egyébként négyes-ötös tanuló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!