Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy törődtetek bele, hogy a...

Hogy törődtetek bele, hogy a párotok nem akar több gyermeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

35 éves vagyok, van egy 4 éves gyermekünk már. Mind ketten dolgozunk,nem is keresünk olyan rosszul. Megvan mindenünk. Az előző gyerek dolgait nem dobtam ki.

Én felhoztam még tavaly, hogy szeretnék kistesót, nem szeretném húzni az időt, én is öregszem... Mondta, hogy ő is majd szeretne, de nem most. Azóta eltelt egy év. Ismét felhoztam a napokba, de ő nem akar, majd később. Mire várunk? A pénz volt a kifogás, hogy minden egyre drágább, illetve, hogy 52nm-es a lakásunk és hova tesszük?

Nem fogok vitatkozni, ha nem akar, akkor nyilván nem lesz. Ez kettőnk döntése... De hogy törődtetek bele, hogy ti szeretnétek, de a párotok nem?

2023. okt. 21. 18:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

Pedig igaza van a négyesnek, egyenesen és nyersen,de igaza van (az életkorban nem érték egyet,36 még nem öreg szülni,de a többi része igaz.) Nem kell a gyerek segge alá mindent tenni,de a segítek neki és a kinyalom a segget ég és föld. Igenis kell laptop,vagy egy használható számítógép nem csak egy kamasznak,de már egy kis iskolásnak is. Telefon is. Nem egy nyomógombos valami,na meg nem is a legújabb iPhone,de egy normális telefon. Ha extra kell, oké,menjen el nyáron diák munkára. Menjen el a fesztivál jegyeiért diák munkára (bár én kis résszel,de beszállnék abba is,különösen,ha jó tanévet zárt),már ha ez az igénye. Nem gondolom,hogy a jogsit is magának kellene teljes egészében előtermtenie. Egy jogsi alap, egy nyelvvizsga is, és az is az lenne,hogy tudjon az érdeklődése irányába tovább tanulni. Ne az legyen,hogy nem lehet ez meg az,mert az sok pénzbe kerül. Nekem se segítettek semmit (pedig megtehették volna) és mondhatom baromi jó volt egyetem mellett pakolni nonstop a mekiben a krumplit,csak hogy legyen mit ennem és tudjam fizetni a lakbért (koleszban nem lehetett tanulni,az állandó bulizás miatt.) Én nem így szeretném elindítani a gyerekem az életben. Házvételről annyit,hogy ha lehetőségem lesz,veszek neki,de legalább egy önerővel segítek,és a megfelelő időben meg is kapja mert semmi sem nagyobb segítség az életkezdeshez mint egy saját lakás.

Én is gyászolom amúgy,több babát terveztünk,végül velattuk,egy az,amit normálisan fel is tudunk nelevni. Beleférne még egy,enni tudnánk neki adni,a bare basicet is biztosítani...de tényleg elég az? Minőségi élet,hogy évente egy nyaralás nem fér bele,egy mozizást meg kell gondolni,vagy azt mondani a gyereknek,hogy nincs ez meg az a (normális!)hobbi,mert nincs rá pénz? Normális élet,ahol a szülők állandóan onmagukon spórolnak és az anyuka a végén már a haját is magának vágja,és ruhát is csak akkor vesz,ha lefoszlik róla (kicsit túlzok,de a lényeg érthető)?

A választ mindenki maga döntse el. De a gyerekünk életéért sokkal tovább felelünk mint 18 éves kor. Mit visz magával,milyen emlékeket,milyen érzéseket,és nem utolsó sorban anyagilag is mennyit tudunk mögé tenni,vagy üres seggek vág a világnak?

A párod pedig tényleg legyen egyenes,ne ilyen himihumi időhúzó. Nem vagy még öreg,de az óra tényleg ketyeg. Meg amúgy is gerinctelenseg ez. Annyi alakoskodas van a világon,a saját párunkkal legalább ne legyünk azok.

2023. okt. 21. 23:46
 12/19 anonim ***** válasza:
62%
Ekkora ingatlanba nem vállalnék másik gyereket. Mi 2-3 gyereket szeretnénk és most vettünk egy 120 m2-es házat. Eddig egy 55 m2-es lakásban laktunk ketten. Ekkora helyen gyerekkel el sem tudnám képzelni. Nem is férne el itt még 1-2 gyerek cucca.
2023. okt. 22. 07:20
 13/19 anonim ***** válasza:
36%

Mi 50 négyzetméteren laktunk 4-en, tehát 2-en voltunk gyerekek. Szűkös volt, de inkább, mint egykének lenni. A lakás beosztásától nagyon függ, a mi lakásunké kiváló volt.

De ha a párod nem akarja vállalni, az is rendben van. Vagy az is, hogy ha teljesülnek bizonyos feltételek és még biológiailag megy, akkor vállaltok másodikat (kockáztatva, hogy elkéstek).

Lehet normálisan beszélni erről a pároddal? Szerintem neked is könnyebb lenne, ha tisztáznátok, pontosan milyen esetben vállalna ő tesót.

2023. okt. 22. 15:45
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
Inkább,mint egykének lenni? Hát,nem tudom. Erre nem alapoznék. Több olyan sztorit hallottam,ahol nincsenek jóban a tesók felnőttként,vagy max jobb ismerősök,mint igazi tamaszai egymásnak...nekem nincs tesóm,nem is hiányzott. Ahány ember,annyi sztori. Off,de rosszul vagyok ettől a kell a tesó dologtól. A szülők akarjanak meg egy gyereket,ne a meglévőnek "testvért".
2023. okt. 22. 16:27
 15/19 anonim ***** válasza:
42%

8: igen, eleg keves gyerek szuletne, Borsod meg valszeg elneptelenedne. De attol meg ez a felelossegteljes gyerekvallalas, ha tetszik, ha nem. Ha ezek nincsenek meg, akkor konkretan a sajat onzo vagyaid kielesere szulsz csak gyereket, aztan majd elnyomorog a kilatastalansagban, majd megoldja, majd lesz valahogy.

Az meg nevetseges, hogy meg telefont is "luxus" biztositani a gyereknek, eleg neki a lakas meg a meleg etel.

2023. okt. 23. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:
37%

Ja, azota latom, hogy tobb komment is erkezezett, ami az enyemre reflektal.

A 36 az sok, igen. Nyilvan ha valakinek elso gyermeke szuletne, akkor meg oke, meg persze, lehetne 43 evesen is szulni, ahhoz kepest meg fiatal is. De attol meg teny, hogy 35 ev felett kockazatosabb, ezt sem en talaltam ki.

De egyebkent kar is idekommentelni, ahol az az altalanos velekedes, hogy a gyereknek csak teto meg meleg etel kell a feje fele, sajat szoba sem szukseges, oruljon, hogy a testverevel nyomoroghat es nem 🤢egyke🤮. Telefont, laptopot ne akarjon (ruhat azert remelem kaphat), egyetemre ha akar menni, akkor 18 evesen nappali mellett dolgozzon egy heti 20-30 orat.

Anyukak, kicsit fel kellene ebredni, meg tovabb latni annal, hogy szulni akarok, mert olyan cukik, meg mert tobb gyerek=tobb szeretet! Felolem lepontozhattok, de csak azert teszitek, mert a harmadat sem tudjatok kipipalni annak a listanak, amire gondolnotok kellene mielott ujabb gyereket vallaltok be.

2023. okt. 23. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16. Én teljes mértékben egyetértek veled, a 36 éves kort leszámítva. Ha egészséges,és minden más feltétel adott,akkor csak ez miatt az egy ok miatt nem mondanám,hogy ne szüljön. Kicsit alaposabb terhességgondozas kell,ennyi.
2023. okt. 23. 11:15
 18/19 anonim ***** válasza:
16# Én egyetértek veled,mert ez így van,én azért pontoztalak le,mert okádék a stílusod.:D konkrétan hányni tudnék tőle. Ennek ellenére én is így látom,bár az én ismerőseim körébe megkapnak mindent a gyerekek,de nem a legújabb apple laptopot mondjuk. De ha az lenne az elvárt,akkor Magyarországon nem sokan szülnének. Lehet,hogy sok a 36 és ideális a 25 például,de egy 25 évesnek HA önerőből teszi és nem anyuci tolja a feneke alá a dolgokat és még szinte akkor lép ki az egyetemről hitelmentes háza,több évnyi munka tapasztalata és társai aligha hiszem,hogy lesz. Az orvosit pl szinte akkor végzi el valaki. Egyébként bár az én szüleim nagyon rosszul álltak,és pont ezért én máshogy terveztem az életem alapból,de a születésemkor nagyon rosszul álltak,viszont mire tizenévesek lettünk megdolgoztak mindenért,új ház,laptop és mindent is megkaptunk,külön magánórák,stb. a tesómmal. De keményen dolgoztak ezalatt végig mindketten. Te őket is leírtad volna előre már,hogy na erre vállaltak,de te jövőbe látó vagy,hogy 15 év múlva se lesz ezekre anyagi forrás. Legalább embert faragtak belőlünk,megbecsülünk mindent is. Nem ez a norma,de nem kell ám mindenkit azonnal leírni.
2023. okt. 23. 11:25
 19/19 anonim ***** válasza:
31%
Én a pasi helyében már régen léptem volna ilyen erőszakos, hisztis nő mellől, aki reálisan nem tud gondolkodni. Mondjuk 1 gyereket sem csináltam volna ilyen nőnek, az fix.
2023. okt. 25. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!