Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyereketek milyen tanuló/aka...

A gyereketek milyen tanuló/akar tanulni, vagy sokat kell vele veszekedni, hogy tanuljon?

Figyelt kérdés
2023. szept. 17. 11:21
 1/3 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy én mivel nem fogom fel túl gyorsan a tananyagot, anyám mindig veszekszik velem, hogy akkor hagyjam abba a gimit, jelentkezzek át szakmunkásba, mert így nem lesz belőlem semmi, stb.

Pedig a tavalyi átlagom is elég jó lett, és érdekes módon nem mondja, hogy 5-ös legyen a dolgozatom, mégis mikor becsúszik egy-egy rosszabb jegy, már ordít.

2023. szept. 17. 11:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is lassabban fogtam fel az anyagot, viszont többet tanultam.

A középiskolában már nem volt annyira téma a jegy...

Nálunk én lettem az első diplomás, gondolom ezért se volt elvárás, hogy a középiskola után felvegyenek valahova.

Fiam 16 éves. Fogalmam sincs mikor tanul 😆

4-es körüli átlagú.

Én elfogadtam, hogy van amit nem szeret, abból nem is olyan jó...amit szeret, azt szívesen és gyorsan megtanulja....

Gimnáziumba jár.

A jegyek az általánosban voltak számomra fontosak.... most az érettségi és ha akár a továbbtanulás a lényeg.

Szerintem ha te úgy érzed, menni fog, ne hagyd abba!

2023. szept. 17. 11:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem számít milyen gyorsan fogod fel, egyetemen csak a szorgalom és a kitartás számít(kivéve egy két mérnök meg orvosi szak:).

A gyerekem közepesen tanul, van, amire gyorsan ráérez(logikai), de a memóriája nem a legjobb, és van, hogy lusta is pontosan kiírni dolgokat. Kitűnő, de ebben kő kemény munkám van, egyébként 3-4es lenne általánosban.

Remélem egy idő után rögzül a tanulási módszerem nála és sikerül a maximalizmusa tanulásban is meg fog jelenni. Egyelőre odáig jutottunk, hogy első akar lenni a szavalóversenyen, úgyhogy úgy válasszak neki verset és tanítsam meg neki, és ezt tőlem várja, de ha nincs kedve leckét írni nem érdekli, ha egyest kap vagy ciki lesz bent, azt mondja "majd kibírom".

Szóval ilyen kis egymásnak ellentmondó dolgai vannak. Semmi gond, ha lassabban érted meg, hatalmas plusz, hogy magadtól tanulsz, így lesznek a diplomások, az önállóság, ambíció, szorgalom a legfontosabb. Én nagyon gyorsan fogok fel mindent, figyelmes vagyok, de úgy kell rávennem magam, mert semmi ambícióm nincs, nincsenek kifejezett anyagi vágyaim, sem karrierbéli törekvéseim, így a hogyan hozzunk össze egy diplomát 10 év alatt projektet viszem, bár legalább nem büfészakon.

2023. szept. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!