Akinek csak egy gyereke van miért döntött így, megbánta később?
Tőletek is szokták kérdezgetni mikor lesz másik? Hogyan reagáltok erre?
Nekem nagyon problémás volt a terhesség, szülés. Kisfiam mindig több emberes gyerek volt, 3 évig egy éjszakát nem aludt végig. Most 7 éves már, de egyáltalán nem akarok másikat, viszont valamennyire bánt, hogy nem lesz testvére, de szerencsére ő sose mondta még, hogy szeretne. Nagyon nem szeretem mikor ezt kérdezik, hogy lesz e másik, felhúzom magam ezen, nekünk kell felnevelni nem másnak, sőt van aki nem csak kérdezi hanem még mondja is a véleményét, hogy de kell a testvér stb.
De tényleg konkrétan kikényszerítik az emberből a magyarázkodást.
De miért... De miért.. De miért..
És tényleg, idegenek is.
A kérdéssel nincs bajom, nem egy bunkó kérdés alapból, de ha válaszolok és azt nem fogadják el, hanem elvárják h magyarázkodjak.. és persze bármit mondok, árra van egy válasz h én miért is gondolom ezt rosszul.
Legközelebb kipróbálom, ha idegen kérdezi, hogy próbálkozunk de nem jön, lehet h meddő vagyok. Hátha elmegy a kedve a témától 🥴🙄😆
Mi is megállunk egynély egyelőre nem annyira kérdezgetik, de szerintem lassan fogják.
Ha fogják, akkor el fogom mondani, hogy van aki azért nem vállal, mert elvetélt 2-3x, van aki azért mert anyagilag kérdéses helyzetben vannak, van akinek más lelki nehézség miatt nincs vágya erre, van akinek kiműtik a méhét... stb. És felvilágosítom, hogy ilyet csakúgy direktbe nem kérdezünk senkitől ...
Én már rég elterveztem, hogy így fogok reagálni, senkinek semmi köze... bezzeg a több gyerekeseknek nem szegezik neki a kérdést: "minek vállaltál még gyereket??"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!