10. hétbe léptem (9 hét, 4 nap) és elkezdtem picit vérezni, nagyon enyhe "megjön" érzéssel, de csak egy löketnyi vér jött, nagyon világos (tehát friss?)... Kifejezett görcs nem volt. Enyhe szúrkálás aznap párszor.
...szóval természetesen azonnal a kórházba rohantam, ahol az ultrahang azt mutatta, hogy minden rendben van, erős és szabályos szívhang, a baba mérete alapján a gép szerint 9 hetes és 5 napos :) tehát még egy nappal nagyobb is :) tökéletes ütemben fejlődik. Hematóma sem volt, zárt méhszáj. Minden ok. Fogalma nem volt a nőgyógyásznak, hogy "honnan" jött a vér (rákszűrés negatív, hüvelyi fertőzés sincs). Utrogestan hüvelykúpot írt fel (2x1). Juteszembe 7 hetesen is volt hasonló, de az inkább csak barnázás volt. Akkor magán nőgyógyászhoz menten és ő sem látta miért barnázok (nem is írt fel semmit rá...).
Járt már így valaki? Hogy vérzés és közben minden rendben, nem tudták megállapítani, hogy honnan jött a vér?! Mi lett a vége?
Igen, sokszor van ilyen ( felirni nem lehet semmit ra, magyar placebo a progeszteron , az elso par hetben irjak, hogy a terhes no nyugodt legyen, hogy kapott valamit ).
Lehetett hematoma ( nem mindig latszik) vagy egy kisebb beverzes, pl. mikor az orrod verzik, annak sincs oka, csak megpattan egy hajszaler.
Csak nem mindenkinek termel megfelelő mennyiségű progeszteront. Mennyi szakértő van itt.. .az utro nem placebo abban az esetben, ha bizonyítottan (vérvétellel) progeszteronhiány van. Ha nincs elég a hormonból, akkor hatalmas segítség a gyógyszer.
Kérdező, a hematómát nem látják mindig, van, hogy keresgélni kell. Ha nem múlik a vérzés, keress fel egy magánorvost.
4-es, ne legyél már ilyen okos, akinek progeszteronhiánya van (nekem volt), nem a 10. héten vérzik egyszer kicsit, hanem kisebb-nagyobb megszakításokkal vérzik-barnázik, és már korábbi hetekben is.
Kérdező, valószínűleg elpattant egy ér vagy bármi, tudom, hogy megijedtél, de ha ez egyszer-kétszer fordul elő, és nem is látnak semmit, akkor nem kell aggódnod. Sokaknak van ilyen minimális vérzése látszólagos ok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!