Mi a véleményetek az Adolf névről, vállalható?
Az ízlés relatív, inkább az érdekel vállalható ez a név?
Bár leírhatjátok azt is hogy tetszik e.
Alfréd, Arnold, Rudolf esetleg nem tetszik?
Sajnos az elsődleges asszociáció Hitler lesz vélhetően még 10-20 év múlva is, amikor nagyobb/felnőtt lenne a gyereked. Amúgy ahogy írják, közösségen belül vagy ismeretség után megszokható név és eltűnik a negatív asszociáció, de bemutatkozáskor lehet kellemetlen.
#18 de tetszik a Rolf név, de a páromnak nem.
Igazatok van tényleg csúfolhatják ezzel a névvel a gyereket.
#21 tetszik az Alfréd csak arról mindenkinek a kis kacsa jutt eszébe.
D
Az Arnold néven még gondolkodom.
Köszönöm az otletet.
Német nyelvterületen még vállalhatóbb lenne, mert ott viszonylag gyakori keresztnév, tehát az embereknek nem automatikusan Hitler jutna eszébe róla. De nálunk nagyon ritka. Én összesen egy Adolfot ismertem, aki az 1930-as évek elején születhetett és már nem él. Hogy az ő szülei Hitlerre gondoltak-e a névadáskor, azt nem tudom. Nem sváb volt és politikával egyáltalán nem foglalkozott. Mérnökember volt, koromfekete haja volt és elég sötét bőre.
A gyereked érdekében engedd el ezt a nevet. Van más germán név is, válogass azokból (Hermann, Norbert, Ottó, Henrik stb.)
Nem lehet Hitlertől elvonatkoztatni, mindenkinek rögtön ez jutna eszébe a névről.
Az Arnold jó név.
"Hitlertol vonatkoztassumk el!!!"
Képtelenség. A világ nagyon eldugott zugában kellene ahhoz élni, nem Európában. Ezért itt szerintem nem jó, nem vállalható név, noha van rá példa, hogy valaki viseli ld. Kósa L. Adolf.
Inkább Arnoldot vagy Albertet ajánlanék, hasonló nevek, és nem ilyen negatív az asszociáció sem híres emberre (Schwarzenegger ill. Einstein), vagy esetleg még jó az Antal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!