Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Adolf...

Mi a véleményetek az Adolf névről, vállalható?

Figyelt kérdés

Az ízlés relatív, inkább az érdekel vállalható ez a név?

Bár leírhatjátok azt is hogy tetszik e.

2023. okt. 17. 06:21
1 2 3 4 5
 21/44 harebell ***** válasza:
90%

Alfréd, Arnold, Rudolf esetleg nem tetszik?

Sajnos az elsődleges asszociáció Hitler lesz vélhetően még 10-20 év múlva is, amikor nagyobb/felnőtt lenne a gyereked. Amúgy ahogy írják, közösségen belül vagy ismeretség után megszokható név és eltűnik a negatív asszociáció, de bemutatkozáskor lehet kellemetlen.

2023. okt. 17. 09:14
 22/44 A kérdező kommentje:

#18 de tetszik a Rolf név, de a páromnak nem.

Igazatok van tényleg csúfolhatják ezzel a névvel a gyereket.

2023. okt. 17. 09:18
 23/44 A kérdező kommentje:

#21 tetszik az Alfréd csak arról mindenkinek a kis kacsa jutt eszébe.

D

Az Arnold néven még gondolkodom.

Köszönöm az otletet.

2023. okt. 17. 09:23
 24/44 anonim ***** válasza:
89%

Német nyelvterületen még vállalhatóbb lenne, mert ott viszonylag gyakori keresztnév, tehát az embereknek nem automatikusan Hitler jutna eszébe róla. De nálunk nagyon ritka. Én összesen egy Adolfot ismertem, aki az 1930-as évek elején születhetett és már nem él. Hogy az ő szülei Hitlerre gondoltak-e a névadáskor, azt nem tudom. Nem sváb volt és politikával egyáltalán nem foglalkozott. Mérnökember volt, koromfekete haja volt és elég sötét bőre.

A gyereked érdekében engedd el ezt a nevet. Van más germán név is, válogass azokból (Hermann, Norbert, Ottó, Henrik stb.)

2023. okt. 17. 09:29
 25/44 anonim ***** válasza:
88%

Nem lehet Hitlertől elvonatkoztatni, mindenkinek rögtön ez jutna eszébe a névről.

Az Arnold jó név.

2023. okt. 17. 09:54
 26/44 anonim ***** válasza:
96%
Ha adni szeretnéd, legegyszerűbb lenne, ha második keresztnévként adnád.
2023. okt. 17. 10:37
 27/44 anonim ***** válasza:
97%

"Hitlertol vonatkoztassumk el!!!"

Képtelenség. A világ nagyon eldugott zugában kellene ahhoz élni, nem Európában. Ezért itt szerintem nem jó, nem vállalható név, noha van rá példa, hogy valaki viseli ld. Kósa L. Adolf.

Inkább Arnoldot vagy Albertet ajánlanék, hasonló nevek, és nem ilyen negatív az asszociáció sem híres emberre (Schwarzenegger ill. Einstein), vagy esetleg még jó az Antal.

2023. okt. 17. 14:18
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre nekem is a bajszos bácsi jutna az eszembe, de ha a közeli ismeretségi körben lenne ilyen gyerek, idővel megszoknám. Másodjára a Hogyan nevezzelek? c. film ugrott be, ahol azon megy a vita, hogy az apa bejelenti Adolphe-nak nevezik el a fiukat. Amúgy szerintem jó film.
2023. okt. 17. 16:28
 29/44 A kérdező kommentje:
#27 Albert fiam már van, az Antal név nekem is tetszik, köszönöm szépen az ötletet.
2023. okt. 17. 17:27
 30/44 A kérdező kommentje:
Hiába meghalt több Év tizede hitler, még most is rá asszociálnak az emberek a neve hallatán…
2023. okt. 17. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!