Különóra választás: német szakkör vagy énekkar, hogyan döntsek?
Én is a kórusra szavazok. Egy okos, szorgalmas, életképes gyereknek tűnik, aki biztos tanul a suliban így is elég olyan dolgot, ami nem érdekli. Semmit nem profitál abból, ha ráerőlteted a németet. Egyrészt, az angol kb. mindenre elég, ha nem kifejezetten egy adott országba készülsz dolgozni, másrészt tanulja, érdekli a francia, azt csinálja. Szerintem ez több mint elég.
És valóban, felnőttként is bármikor tanulhat németet. Én most 29 évesen kezdtem franciát tanulni, és ugyanolyan jól ragad rám, mint kamaszként az angol. Nyilván az időm kevesebb rá, de tanulni felnőttként sem késő soha. De úgy tűnik, elég jól kihasználja a lehetőségeit így is.
És ha hagyod, hogy azt tanuljon és abban képezze magát, amit szeret és amiben jó, az nem elkényeztetés! Hanem támogatás abban, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog felnőtt legyen, aki azt csinálhatja, amit szeret. Szerintem ez klassz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!