Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Marcell mellé illik a Márk név?

Marcell mellé illik a Márk név?

Figyelt kérdés
Szerintetek jól hangzik testvéreknek vagy túl hasonlóak?
2023. okt. 4. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én eltérőbbet választanék. Otthon gondolom Marci és Márk lesznek. Nem vészesen hasonló de mégis annyi más név van ami ennyire se az.
2023. okt. 4. 21:45
 2/13 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon sok név van, csak a férjemmel elég nehéz közös megegyezésre jutni, teljesen más az ízlésünk nevek terén. A Márk kivételesen mindkettőnknek tetszik, de ha nagyon hasonló, és esetleg később összekeverik majd őket, akkor inkább keresünk tovább.
2023. okt. 4. 21:49
 3/13 anonim ***** válasza:
22%

Mátét vagy Mátyást adnám mellé.

Akkor lehetnének Marci és Matyi.

Az én kisfiam is Marcell, igaz, nálunk hugi érkezik most, de ha fiú lenne, akkor a Lóránt nevet kapta volna. Marci és Lóci 😉

2023. okt. 4. 21:51
 4/13 anonim válasza:
100%

Szerintem nem gáz.

Öcsémmel hasonló nevünk van de nem volt belőle probléma, nem is olyan feltűnő. Most így láttatlanba hasonlónak tűnik a két név, de ha egy-egy emberhez van társítva, különböző személyíséggel, meg kinézettel, akkor már a nevekről sem az fog eszedbe jutni, hogy hasonlóak vagy majdnem ugyan azok, hanem a különböző személyek, akik mögötte vannak. Sztem.

Mindanozáltal tényleg sok név van...

2023. okt. 4. 21:57
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell hasonló névnek lennie, hogy osszekeverjek őket. Én Brigitta vagyok, nővérem Anikó, megis mindig kevernek, pedig még csak nem is hasonlítunk egymásra.

Szerintem teljesen jó a 2 név együtt.

2023. okt. 4. 22:46
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Nekem még csak nem is annyira hasonlóak ezek a nevek, nyilván a kezdőbetű kivételével. Szerintem egész nyugodtan adhatjátok a Márkot, ha csak ez tartana vissza tőle. Engem személy szerint érzetre jobban zavarna az, hogy a Marcellt sokféleképpen lehet becézni, míg a Márkot nem igazán, dehát nyilván ez sem óriási gond.
2023. okt. 4. 22:51
 7/13 Derjaderja ***** válasza:
100%

Szerintem a Marcellt is egyféle módon lehet becézni: Marci, és a Márkot is: Márkó.

Amellett hogy persze bármelyik lehet Kiskrumpli vagy Prüntyőke.

Szerintem teljesen jó együtt a két név, ugyan nekem szempont volt az eltérő monogram, de vki pont ugyanolyat szeretne adni.

2023. okt. 4. 22:58
 8/13 anonim ***** válasza:
17%
Márk és Zalán? 😄
2023. okt. 5. 02:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Semmi baj a Márkkal. Nem kell hasonlónak lennie, hogy össze lehessen keverni. Néha a lányomat is összekeverem a fiammal.
2023. okt. 5. 08:34
 10/13 anonim ***** válasza:

#8, valszeg a Marcell már adott, mert amellé keres másik nevet.

Amúgy igaza van annak, aki azt írja, hogy nem is kell hasonló neveknek lenniük ahhoz, hogy össze legyenek keverve. Még csak ugyanolyan neműnek se kell lenniük a tesóknak, a lányomnak is simán mondom néha a fiam nevét, vagy fordítva :D És szerintem is rendben van a Marcell-Márk.

2023. okt. 5. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!