Kinek van hentes párja /férje?
Azokhoz szólna a kérdésem akiknek a párja /ferje vagy ezt vagy egyéb más kemény fizikai munkat végez.
Hogy ez nálatok mégis jogy négy egy sima hétköznap vagy egy hétvége akár.
Nalunk ma sokadik balhe volt.
Nem veszi észre ha dolog van. És itt nem szonyegsurolasra vagy 3 fogásos ebéd keszitesre gondolok.
Szimplán elvinni a szemetet, elmosogatni, teregetni.
Ha megis kérem, megcsinalja de azért oda - oda szúrja hogy ő egész héten dolgozik, valóban hétfőtől szombatig, és kemény fizikai munkát végez amikor én a 9 hósunk mellett bármikor leulhetek, netezhetek, aludhatok.
És hogy én ezt az 1 napját is arra használom hogy ő besegitsen.
Én kérne tényleg sokat??
Full egyedualló anyának érzem magam.
Nálatok hogy megy akinek tényleg a párja kemény fizikai munkát végez? Ő 7ből 6 napot dolgozik, van hogy hajnalba kel és fél disznokat cipel a hátán plusz álló munka.
Ez a hogy én nem csak elvagyok 1-2 gyerekkel.
Látom sokan nem értik problémát
18-as vagyok: De, mindenki érti a problémádat, ami ott kezdődött, hogy nem gondoltátok át, nem beszéltétek át a 3. gyerek vállalását a férjed munkarendje mellett. Ha a férjednek ilyen sokat kell dolgoznia, hogy meg tudjatok élni, és belátható időn belül ez nem is fog változni (továbbképzés/átképzés, előrelépés a munkahelyen, költözés, ugyanannyi fizetésért kevesebb munkaóra stb.) akkor nagyon elkalkuláltátok magatokat.
Ez esetben, ha tényleg h-szo 12 órákat tol kemény fizikai munkában, akkor én mondjuk nagyon minimálisan vonnám be a házimunkába, annak ellenére, hogy általánosságban erősen annak a híve vagyok, hogy a felek KÖZÖSEN végzik a házimunkát és tisztában vagyok vele, hogy a gyereknevelés pont az az állandóan mikro-feladatokat adó, soha be nem fejezhető munka, ami kívülről tud úgy kinézni, hogy semmit nem csinálsz, de nagyon nem erről van szó. De nálatok extrém sokat dolgozik a féjred házon kívül, így egy kicsit a javára billen ez a dolog.
Viszont ahogy írtam engem elsősorban az zavarna, hogy a férjem nem tud minőségi időt tölteni sem velem, sem a gyerekeivel, így támogatnám, hogy találjunk BÁRMI olyan megoldást, ahol nem hal éhen a család, de azért neki is van élete a munkán kívül (felsoroltam fent néhány lehetőséget). Ahogy 19-es írta, külső segítség bevonása is segíthet időnként. És bár nem a legoptimálisabb, de lassan a kicsit is bölcsibe lehet adni, és visszamehetsz dolgozni ha van lehetőséged.
Szerintem érti mindenki a problémád.
Vagyis én tuti de nem.fog változni semmit a dolog.vagy megszokod vagy tovább idegeakedsz
20# Én felajánlottam a férjemnek,hogy csere.:) Ugyan is kemény fizikai szellemi munkám van,de még az is könnyebb. És tudod mit mondott?:D Hogy látja hétvégén és a szabi alatt is,hogy sokszor brutál nehéz itthon, úgyhogy minden elismerése a nőknek és nem,nem szeretne cserélni. Tudod miért mondta ezt? Mert a szabadnapjain kiveszi a részét és így átlátja,hogy nem egyszerű ez. Nem szoktam alpári lenni,de te mostmár tényleg eltakarodhatnál az ilyen kérdésektől vagy az egész témából gyerektelenül. Okádék,ahogy degradálód a nőket, hogy menjenek ők dolgozni a férfi helyett. Hát benézted,mert van férfi,akinek még a benti fizikai munka is egyszerűbb. Vagy a férfi megcsinálta a három gyereket,de attól kezdve ő 18 éves korukig nem foglalkozik velük többet? A véleményed inkább ne mond személyesen senki előtt...:D
22#-es jókat írt kérdező. Ezek közül bármi?
De mondjuk a férjet sem értem, hogy az 1., 2. gyerek születése után nem kezdte el zavarni, hogy alig van a gyerekeivel?
Nyilván zavarja, de valamiből élni kell...
Ha majd az anyuka is visszamegy dolgozni, akkor onnantól ugye ő is hazaeshet a munkából hullafáradtan, ő is elvárhatja, hogy legyen minden elérakva, ő is telefonozhat estig és neki se kell majd onnantól a gyerekekkel foglalkoznia? Neki se indul majd a második műszak, ahogy hazaér melóból, ugye? Jaaa, vagy ez csak az apukák kiváltsága?
Az ilyen herékkel mi lenne, ha egyedül élnének? Oké, akkor nem lenne gyerek, pláne 3, ezt aláírom. De akkor is lenne ám egy lakása, amit rendben kéne tartani, lennének koszos ruhái, koszos edényei, szemete, kéne valamit ennie, stb. És akkor nem ugrálná körbe egy nő... vagy az ilyenek inkább belefulladnának a mocsokba?
Senki nem várja el, hogy végezzen házimunkát a nő HELYETT, teljesen rendben van, hogy az csinálja a több házimunkát, aki otthon van. De igenis vegye ki a részét időarányosan, és különösen a SAJÁT gyerekeivel qrvára foglalkozzon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!