Akinek közületek 2 vagy 2-nél több gyereke van, nem fárad el és merül ki az idegrendszeretek a 0-24-es gyerekfelügyeletben?
Mert ugye egy gyerek 24 órás figyelmet, felügyeletet igényel amíg kicsi, de ha belegondolok, akkor akiknek esetleg nincs segítségük, mert vagy külföldön élnek, vagy a nagyszülők dolgoznak, idősek és már nem alkalmasak rá, hogy vigyázzanak az unokára, azok nem merülnek ki? Elvégre nem 2 emberre találták ki a gyereknevelést 😅
Szóval úgy értem hogy tegnap volt itt egy kérdés hogy a szülőt - nem tudom, hogy az apuka vagy az anyuka írta-e a kérdést - teljesen kifárasztja a játszótéren, strandon lévő gyerekfelügyelet.
"Mert azt sulykolja minden és mindenki, hogy csak akkor vagy jó anya, ha egyedül csinálsz mindent, ha nem kérsz segítséget, sőt, ha valaki segítene, elutasítod."
Persze, és ezen kellene változtatni.
Igen, nem egyforma a tűrőképességünk, de azért fogadjuk el, hogy más másképp gondolkozik, máshogyan éli meg a dolgot.
Van, akinek már 1 is sok, és van, akinek még 3 sem elég.
Nem vagyunk egyformák.
Hallottál már arról a mondasrol kérdező,hogy gyereket nevelni mindenki tud kivéve az nem akinek van?
No te pont olyan vagy.
Tudsz gyereket nevelni,szépen összefoglalsz mindent,mit hogy,szerinted így,szerinted úgy.
Változtatni kéne így meg így.
Majd ha lesz gyereked gyere ide vissza,és írd le,hogy mindent úgy csinalsz-e a gyereked körül ahogy a dolgokat a számtalan kerdesed alá leírod.
Szóval úgy értem hogy tegnap volt itt egy kérdés hogy a szülőt - nem tudom, hogy az apuka vagy az anyuka írta-e a kérdést - teljesen kifárasztja a játszótéren, strandon lévő gyerekfelügyelet.
Cunci,az a kérdés a te kérdésed előtt 10 perccel lett kirakva .
Neked ez a hobbid?
Látsz egy kérdést és annak az inspiraciojara felteszel egy majdnem ugyanolyan?
Gáz vagy
Igen, ezt szokta csinálni.
Most kicsit csendben volt, de napi 1-2 kérdést fixen feltesz, fiktív szitukról.
Oké, én változtattam.
Nálunk a nagyszülők, dédszülők is részei a mindennapoknak. Igaz, nem együtt élünk velük, de egy városban, anyukám htb. volt egész életében, a nagyszüleim 70 és 80 év között vannak, nyugdíjasok. Így tudnak unokázni, amikor csak akarnak.
Mikor itt leírtam, hogy mi velük közösen is járunk nyaralni, mert az úgy számunkra is pihenés, hiszen ott vagyunk min. négyen felnőttek egy babára, minden voltam az oldalon, csak ember nem. Ugyanez volt, mikor említettem, hogy nekem hatalmas segítség a család, mert már 3-4 hetes korától elvitte a nagyim a babát heti 1-2 alkalommal sétálni egy nagyot, olyankor tudtam picit magammal foglalkozni, vagy akár csak pihenni, sorozatot nézni... Oldalakon át kaptam a szidást, hogy minek szültem, bezzeg ők, ők nem azért vannak otthon, hogy a kanapén tespedjenek. Igazuk van, biztosan a nagyimra kellett volna csapjam az ajtót, hogy mit képzel, amiért szeretne kicsit a dédunokájával lenni néhanapján.
Ez attól is függ, hogyan telik el a nap.
Én lakóparkban élek, telis-tele kisgyerekes családokkal. Van egy hatalmas közös játszóterünk. Minden délután kint vannak a gyerkőccel. Az anyukák jókat beszélgetnek, piknikeznek, hétvégente bográcsozás is szokott lenni. Néha oda kiabálnak a gyerekeknek, hogy ezt vagy azt nem szabad. Ennyi a nagy gyereknevelés.
Eleinte csodálkozva álltam a dolog előtt, hogy ezeknek nem kell háztartást vezetni vagy tanulni a gyerekkel?
De nem... képzeld el, hogy így is lehet csinálni. És nem csak nálunk van ez így, hanem az egész városban tele vannak a játszóterek sötétedésig.
Nyáron oké, de könyörgöm màr iskola van, nem kell tanulni?
Szóval, nem minden anyuka meríti ki magát. Csakis az a kevés, aki becsülettel dolgozik, vezeti a háztartást és játszik/tanul a gyerekkel.
Egyre kevesebben vannak ők! Csak nézz szét a játszótereken és látni fogod, mennyire ki vannak merülve a nagy semmittevésben.
És nem csak nálunk van ez így, hanem az egész városban tele vannak a játszóterek sötétedésig.
Ez nagyon jó hír. A gyerekek minimum 8 órát iskolában vannak. Sokkal jobb nekik, ha iskola után játszótérre mennek, mintha még otthon tanulnának. Mivel játszótérről van szó, gondolom alsós gyerekek.
Én is kint voltam a gyerekekkel minden áldott nap a játszótéren, hacsak nem volt ítéletidő. 3/4 8-1/2 5-ig iskolában voltak. Ezek után még tanuljak velük? Teljesen felesleges, sokkal jobbat tesz nekik a játszótér. A nagyobbik már egyetemre jár, szóval így is el lehet végezni a sulit jó eredménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!