Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes (14 alatti)...

Kisgyerekes (14 alatti) családok, ti mennyiből gazdálkodtok egy hónapban?

Figyelt kérdés
Mennyire érint titeket rosszul az áremelkedés?
2023. szept. 26. 22:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Én GYED-en vagyok itthon a második babával (10 hónapos), így az én oldalamról jön a 280+családi, tehát összesen 300 körül kapok. A nagyobb lányom már ovis, rá még nyár közepéig kaptam a GYES-t, hát már az sincs :D

A férjem vállalkozó, euróban kapja a fizetését, így az aktuális árfolyamoktól függően olyan 2-2,2M ft érkezik a számlára. Amiből persze félre kell tenni úgy a harmadát adóra, szóval mondjuk 1,5M nettóval számolhatunk nagyjából.

Sok kiadásunk van, nem azt mondom, hogy nem tudunk megélni, de pl félretenni már nehezebb (mondjuk tény, most költöztünk új házba, felújítunk, bútorok nincsenek még teljesen, szóval nem a "csak életre" megy el a pénzünk, ha már minden kész lenne, akkor azért nem lenne ez rossz egyáltalán), és már én is nézem, hogy mit mennyiért veszek le a polcokról. Egy átlag bevásárlásunk egy évvel ezelőtt volt olyan 20e ft, most tételesen ugyanez már 35-40. Azért nem mindegy, na.

2023. szept. 27. 08:38
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
~700.000 Ft, sajat lakas, hitellel, auto nincs. Megyeszekhely. Erezzuk az aremelkedeseket nyilvan, szerintem mindenki, de nagyon sporolnunk halistennek nem kell. Egy gyerekunk van, jelenleg GYED-en vagyok. Menuterv alapjan vasarolunk es fozunk itthon, neha rendelunk, vagy valahova elmegyunk enni. Rengeteg gyumolcs es tejtermek fogy viszont. Ruhakat learazaskor veszunk, de siman veszek hasznaltan is. Jatekot nem veszunk gyakran, konyvet viszont annal inkabb. A lakasra meg sokat koltunk, mert uj, kell meg nehany butor, ezt-azt cserelni. A gyerekem tapszeres, fejlesztesre is szuksege van, ezekre nagyon sok elmegy havi szinten. Igyekszunk igy is a leheto legtobbet felretenni, magunknak is, a gyereknek is. De nem elunk rosszul ennyibol.
2023. szept. 27. 09:05
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért micsoda irigy népség a magyar, aki jól keres és nem kell sporolnia, az mind le van pontozva. Gondolom nem azért van 1 millió feletti bevétele, mert gyárban 3 műszakban napi 8 órában dolgozik 8 általánossal, hanem mert vállalkozó és reggeltől estig dolgozik, 12 órákat vagy mert tanult, képezte magát, hogy jobb élete legyen.
2023. szept. 27. 13:28
 24/25 anonim ***** válasza:

A férjem fizetése kb 320 ezer, én csak a családit kapom. Munkát keresek de erre felé elég nehéz.

A hiteleinek kb 70000 ezer egy hónapban.

Rosszul érintett minket az áremelkedés nagyon.

1 gyerkünk van, 3 éves. Szeretnénk még egyet, de nem fogunk vállalni az anyagiak miatt.

2023. szept. 27. 23:13
 25/25 anonim ***** válasza:

Mi kb 1 millió 300-ból.

Párom kamionos, 700-800 körül keres, attól függ hány napot dolgozik.

Én logisztikus vagyok, 3 gyerek van. Hát nagyon rosszul érint az áremelkedés, csak az albérlet 210 plusz rezsi...

2023. szept. 29. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!